Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο /Φ.1812

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Με ανάρτησή του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντάει στην προκλητική ανάρτηση του Μελβούτ Τσαβούσογλου για την υπόθεση των 92 παράνομων μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στις ελληνικές όχθες του Έβρου και διασώθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Frontex. Λέγει: Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι Αξιωματικοί της frontex και είναι αδιαμφισβήτητα… Μα τω Θεώ, είναι να απορεί ακόμη και ο πιο ανεγκέφαλος άνθρωπος της οικουμένης, αν είναι δυνατόν να περάσει η προπαγάνδα της Τουρκίας, όταν υπάρχει η αδέκαστη frontex και οι μαρτυρίες των θυμάτων ενός βάρβαρου Λαού, που θέλει να μπει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι φανερό πως οι Τούρκοι έχουν συνηθίσει να πιστεύουν πως οι άλλοι Λαοί τρώνε κουτόχορτο και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας τα διεθνή γεγονότα, η Τουρκία στις συμμαχίες της έχει δίπλα της τριτοκοσμικές χώρες και ελάχιστες πολιτισμένες, οι οποίες βλέπουν μονόφθαλμα το συμφέρον τους…

 
Ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, την Παρασκευή, απάντησε στον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ σχετικά με το μήνυμα υπέρ του διαλόγου Αθήνας - Άγκυρας «χωρίς την ανάγκη παρέμβασης τρίτων», που θέλησε να στείλει παριστάνοντας το καλό Παιδί σε βάρος της Ελλάδος. «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής για τα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ για την επανεκκίνηση των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

 
Για το μπόνους παραγωγικότητας, ο κ.Βορίδης
δήλωσε ότι προετοιμάζεται η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθοριστούν τα κριτήρια, με τα οποία θα δοθεί η έκτακτη ανταμοιβή. Σε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της τηλεργασίας στο Δημόσιο, το μπόνους παραγωγικότητας και τον κλάδο επιτελικών στελεχών, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους κομμάτων, στο 1ο φόρουμ «Δημοσίων πολιτικών και Δημιουργικής Δημοσιοϋπαλληλίας» της Ένωσης Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ).

Πυρά τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια και τη φτώχεια, εξαπέλυσε το ΚΚΕ του Δημ. Κουτσούμπα, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή: «Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι συναυτουργοί της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, που υλοποίησαν διαδοχικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης κι «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, γιγαντώνοντας τους ιδιώτες - παρόχους, που θέσπισαν τα χρηματιστήρια ενέργειας.
Τσακώνονται τώρα πάνω στις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής τους και «κοκορομαχούν» για το ποιο είναι το ποσοστό της «εισαγόμενης» ακρίβειας και ποιο της «εγχώριας»!»

 
Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας
πάντα ενδιαφέρεται και πιέζει για την στήριξη και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους αγρότες. Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσε για την ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των παραγωγων με 60 εκατ. ευρώ λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων που προήλθαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ενίσχυση προβλέπεται να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και ανεκχώρητη και χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες καθώς και σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στον πρωτογενή τομέα.

 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Κών/νος Κόλλιας
, όσο περνάει ο βουλευτικός του χρόνος, όλο και καλύτερα παρεμβαίνει σε πλήθος θεμάτων και προβλημάτων και συνδράμει στην επίλυση τούτων. Οι ομιλίες του στη βουλή είναι πάντα τεκμηριωμένες, ο πολιτικός του λόγος είναι εύκολα κατανοητός όχι μόνο σε επίπεδο βουλευτών, αλλά και του απλού Λαού. Είναι επικοινωνιακός τύπος, καλοπροαίρετος, συναδελφικός και αλληλέγγυος. Προσγειωμένος στην Ελληνική πραγματικότητα, στις ανάγκες του τόπου και των Ελλήνων. Ειδικά τώρα που οι ψηφοφόροι τον έχουν στείλει στη Βουλή, καταβάλλει προσπάθεια να είναι ο εαυτός του. Και το πετυχαίνει…

 
Σημαντική παρουσία επιδεικνύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην φετινή Διεθνή ΄Εκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του εν λόγω κλάδου στον κόσμο. Όπως αναφέρει στο site της Περιφέρειας ο Παναγιώτης Νίκας, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι, άνοιξε δε τις πύλες της -στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepint- την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ενώ ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, 19 του μήνα. Συνολικά 23 παραγωγοί από την Περιφέρεια -η οποία καλύπτει το 70% της δαπάνης τους- μετείχαν με προϊόντα τους στην εν λόγω έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο των τροφίμων αποκαλύπτοντας τις τάσεις και τις καινοτομίες, που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

 
Το μεσημέρι της Τρίτης
, 11 Οκτωβρίου, συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορίνθου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κορινθίων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, την καταγραφή των δεδομένων και την επισήμανση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.
Οι υπηρεσίες κατέγραψαν τις ενέργειες που προληπτικά πρέπει να γίνουν και λαμβανομένων υπόψη των συμπερασμάτων του Συντονιστικού, άμεσα θα επικαιροποιηθεί και αναρτηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος». Αναγκαία και επαινετή η πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, που θα έχει –ελπίζω- συνέχεια στην ενημέρωση δημοτών και μαθητών για την αντιμετώπιση τυχόν γεγονότων….

Μου τηλεφώνησε φίλος αναγνώστης της «Φωνής» μας από τη Βόχα και μου είπε: «Βλέπω τακτικά να λες καλά λόγια για τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου στην Κορινθία Αναστάσιο Γκιολή και συμφωνώ πάντα στα λεγόμενά σου. Έτσι είναι όπως τα γράφεις και προσυπογράφω. Ο Γιατρός είναι το κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο, που ψηφίστηκε στις εκλογές πρώτος από το ψηφοδέλτιο νίκης του Π. Νίκα. Το έδειξε πως το άξιζε, αφού στα δύο χρόνια της διοίκησης που έκανε στον νομό μας εργάστηκε φιλότιμα, σοβαρά και υπεύθυνα. Άφησε σημαντικό έργο αναλαμβάνοντας μετά τη θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
Να είναι καλά…».

Βράζει ο τόπος στην Σικυώνια κοινή γνώμη της κεντροδεξιάς παράταξης με αυτό που συμβαίνει στα δημοτικά πράγματα, μου είπε άλλος φίλος. Στις προηγούμενες εκλογές και βάλε, από έλλειψη κομματικής Νομαρχιακής Οργάνωσης παρουσιάστηκε διάσπαση του χώρου.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες άξιων καθόλα υποψηφίων δεν στάθηκε ικανή να προχωρήσουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αποτέλεσμα; Έβγαλαν τα μάτια μεταξύ τους και ακόμη χειρότερα μετά τη μεγάλη ήττα από τον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, ενώ η Ν.Δ. νικούσε, έγιναν άφαντοι ή προτίμησαν τα ψίχουλα αλλαξοπίστησης με θέσεις στον Δήμο… Έχεις δίκαιο του απάντησα σε όλα…

Η Δημοτική Αρχή Βέλου – Βόχας χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κυβέρνηση με πολλά χρήματα για την οδοποιϊα πόλεων και χωριών του Δήμου. Όσον αφορά το Βραχάτι, που συμπεριλαμβάνει στα όριά του και τον παραθεριστικό Οικισμό του Ανατολικού Βραχατίου Σαμούτανης, μου είπε κάτοικος της περιοχής, υπάρχουν ακόμη δρόμοι χωματόδρομοι στον Οικισμό στον 21ον αιώνα και κατέληξε: «Γιατί ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος υστερεί την περιοχή αυτή από την πρόοδο και την ανάπτυξη;». Δήμαρχε, έχει δίκαιο, τι λες, θα κάνεις κάτι;

Αγαπητοί μου αναγνώστες, από αυτήν εδώ τη στήλη και το εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους, σας έχω ενημερώσει για την Εκδήλωση εορτασμού της «Εθνικής Επετείου 1940» και απότισης φόρου τιμής στη Μνήμη του συμπατριώτη μας Στρατηγού Κων/ νου Αθαν. Κόρκα με τίτλο «Ο τελευταίος θρύλος του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών, Στρατηγός Κων. Κόρκας»!... Διοργανώνεται από τη Λέσχη Καταδρομέων – Ιερολοχιτών Ελλάδος, το Παράρτημα Ένωσης Αξιωματικών εν αποστρατεία Νομού Κορινθίας, την Αναγέννηση Βραχατίου και την «Φωνή της Κορινθίας», στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαϊδης» Κορίνθου, ώρα έναρξης 11:00΄π.μ.. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Σας περιμένουμε… 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 
«Βρισκόμαστε αναμφισβήτητα μπροστά σε μια πρωτοφανή ένταση ρητορικής από πλευράς Τουρκίας». Η ελληνική εξωτερική πολιτική αντιμετωπίζει την τουρκική ένταση με ψυχραιμία, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε τον ΥΠΕΞ για την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση. Είναι «εξαιρετικά χρήσιμη για να γνωρίζουμε όλα τα κόμματα ποια είναι η πραγματική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα».


Με αφορμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και με την Αθήνα να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή διεθνοποίηση της υπόθεσης εργάζεται ο το ΥΠ.ΕΞ.. Με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε η ενημέρωση των κομμάτων από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η ενημέρωση των κομμάτων γίνεται σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και με την Αθήνα να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή διεθνοποίηση της υπόθεσης. Τη Δευτέρα ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους του στο Λουξεμβούργο για το δήθεν «μνημόνιο» που υπέγραψαν Άγκυρα και Λιβύη. Προειδοποίησε ότι δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Οι συναντήσεις Δένδια θα συνεχιστούν με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Γιώργο Μαρίνο, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα και Δημήτρη Λιάπη. Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Γκιουλέκα. Κατόπιν συνεννόησης, η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο ακολουθεί…

«Η επιτυχία του σχεδίου μέχρι σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, για το Ελληνικό, πρώην Αερολιμένα Αθηνών. «Το Ελληνικό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η επιτυχία του σχεδίου μέχρι σήμερα, που είναι συγκλονιστική, αποδεικνύει την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των επενδυτών, στο όραμα της εταιρείας Lamda Development». Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης. Το Ελληνικό ήταν ένα τεράστιο κυβερνητικό, αλλά και προσωπικό στοίχημα.

 
Τα συλλυπητήριά του
απηύθυνε στις οικογένειες των δυο ανθρώπων, που βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας, στην Αγία Πελαγία της Κρήτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή του στους κατοίκους, ενώ αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, τόνισε ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη».. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μάλιστα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δυνατότητες παροχής επείγουσας οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες.

 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς
, εκλέγεται συνεχώς από τους συμπολίτες μας Κορίνθιους ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αξιοποιείται σε θέσεις Κυβερνητικές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η ψήφος των Κορινθίων δίνεται για να επιλυθούν μόνο τα δικά τους προβλήματα. Ο ρόλος, οι αρμοδιότητες και υπευθυνότητες που του αναθέτει σε κάθε κομματική νίκη ο Πρωθυπουργός, αναφέρεται και στα Ελλαδικά προβλήματα, όπως αυτή η επίσκεψή του πριν λίγες ημέρες στη Σαντορίνη για το Οικιστικό. Πολύ χρήσιμος και αποδοτικός ο Νίκος, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Κορινθία μας!...

 
Με αντιπροσωπεία
των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών – ΑΑΔΕ συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή οι Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τρύφων Αλεξιάδης, αν. Τομεάρχης Οικονομικών και Διονύσης Καλαματιανός, αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ,, θα συνεχιστεί η συμπαράσταση…

Στην Αθηνά Κόρκα έλαχε να πέσει ο κλήρος της επιλογής της στα καθήκοντα της Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, με αρμοδιότητες για τον Νομό μας. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη και μοναδική γυναίκα, που αναλαμβάνει αυτά τα καθήκοντα, ως δεύτερη εκλεγείσα στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Αθηνά, έμπειρη και εργατική, που έχει κάνει τη νύχτα ημέρα, δεν διέψευσε μέχρι σήμερα τις προσδοκίες του Περιφερειάρχη Π. Νίκα και των συμπολιτών της, που την ψήφισαν. Προχωράει με τις ευχές και ευχαριστίες όλων μας μπροστά. Για την πρόοδο και την ευημερία των Κορινθίων!...

Με ρωτάνε κάποιοι αναγνώστες και ζητούν να πληροφορηθούν το επάγγελμα και άλλα ατομικά στοιχεία, που αφορούν τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γεώργιο Ψυχογιό. Έψαξα στο προσωπικό του site και μεταξύ άλλων βρήκα πως είναι Δικηγόρος στο επάγγελμα, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, παντρεμένος με δύο παιδιά και μιλάει, εκτός από την Ελληνική γλώσσα, την Αγγλική, Γαλλική και Ισπανική γλώσσα. Αν και κατάγεται από αγροτική οικογένεια, ο ίδιος τραβάει μπροστά με σταθερή πορεία Αριστερής ιδεολογίας, όπως βλέπει και εννοεί τα πράγματα για τα οποία πιστεύει και εργάζεται…

Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για θέματα χωροταξίας, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, πέραν της επαγγελματικής ενασχόλησης με το Τεχνικό της Γραφείο είναι πολύ κοντά στο κόμμα, στα καθήκοντά της στο Επιτελείο του Πρωθυπουργού, αλλά και στην Κοινωνική – Πολιτική ζωή του τόπου μας. Μεταξύ άλλων, την Ημέρα της Μέσης Ηλικίας, προσκλήθηκε και ανταποκρίθηκε πηγαίνοντας στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων.
Ήταν εκεί και το χάρηκε ανάμεσά τους…

Μου τηλεφώνησε φίλος αναγνώστης από την Αθήνα και μου είπε: Διαβάζω όπως γνωρίζετε την εφημερίδα σας «Φωνή της Κορινθίας» τακτικά, είμαι και συνδρομητικά τακτοποιημένος. Βλέπω ότι τον Δήμαρχό μας τον πηγαίνεις στα απαλά, ενώ κάνεις τις παρεμβάσεις σου σε άλλους Δημάρχους του Νομού μας και τους παροτρύνεις να βελτιώσουν τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Προσπαθώ εγώ ο ετεροδημότης Ξυλοκαστρινός να δω κάτι καινούργιο στις αναρτήσεις του Δήμου και η βελόνα έχει σταματήσει μεταξύ τέλους Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου. Γιατί;.. Δήμαρχε Βλάση Τσιώτο, δικό σου θέμα…

Με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ολοκληρώθηκαν οι προεργασίες ενός τεράστιου ενδιαφέροντος έργου προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο, που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 10.942.307,63 ευρώ. Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε τριάντα (30) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με μετριοπαθείς προβλέψεις, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025…

Από τη Δημοτική Αρχή Νεμέας έχουν περάσει διαχρονικά πολλοί Πρόεδροι κα Δήμαρχοι με αρκετές εκλεγόμενες θητείες και με μεγάλη προσπάθεια να αφήσουν φεύγοντας το δικό τους αποτύπωμα στην πρόοδο και την ανάπτυξη του ημιορεινού Δήμου. Αυτή τη χρονική περίοδο ήλθε η σειρά του σημερινού Δημάρχου Κων/νου Φρούσιου να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του. Για την ώρα, στην πρώτη εκλογή του τα πάει, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολύ καλά. Η πλειοψηφία των δημοτών δείχνει ευχαριστημένη μαζί του!... .

 
Το Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας,
διαχρονικά έτυχε να έχει στην κορυφή του Διοικητικού Συμβουλίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μορφωμένους, διοικητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες του τόπου μας. Πέρασαν από εκεί σε χαλεπούς, αλλά και ευοίωνους καιρούς ο αείμνηστος Τ. Παπαλεονάρδος, ο Αθανάσιος Δασκαρόλης και ο Βασίλης Νανόπουλος, που ο καθένας τους άφησε σημαντικό έργο πίσω του. Σήμερα, στη θέση των ανωτέρω βρίσκεται ο Επιχειρηματίας Εκπαιδευτικός, Τάκης Λουζιώτης, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια τους!...Αυτάρκης διοικητικός, Οργανωτικός,Σοβαρός και Υπεύθυνος μακριά από ίντρικες και δογματισμούς. Κρατάει γερά το τιμόνι και διδάσκει τα μέλη του Επ
ιμελητηρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια