Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1812

Π. Νίκας, “αφορμή για έντονη ανησυχία η διαπίστωση ότι στα θέματα καινοτομίας οι ελληνικές Περιφέρειες βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης”
    

“Συγκλονιστική και αφορμή για έντονη ανησυχία” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το γεγονός ότι “όλες οι ελληνικές Περιφέρειες βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσον αφορά στα θέματα καινοτομίας”.

Η επισήμανση του περιφερειάρχη, αλλά και η αναφορά του πιο πάνω στατιστικού στοιχείου, έγιναν το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, στο πλαίσιο συνεδρίου για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το οποίο διοργανώνει στην θεσσαλική πρωτεύουσα η ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο οποίο μετείχαν περιφερειάρχες και στελέχη και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε στις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδιασμού για την πλήρη ανασυγκρότησή της, όπως επίσης στην θέση σε πρώτη προτεραιότητα του διαρκούς εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών των αυτοδιοικητικών οργανισμών.

Τις πιο πάνω εκτιμήσεις, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας διατύπωσε μετέχοντας στην επί της θεματικής ενότητας “Περιφερειακή επιχειρηματικότητα, εμπειρίες και προοπτικές” συζήτηση με τον ομόλογό του της Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Κωνσταντίνο Νιάφα στέλεχος του Τμήματος “Ελλάδα και Κύπρος” στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό τον συντονισμό της προϊσταμένης της ΕΥΔ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίλας Ωραιοπούλου.

Π. ΝΙΚΑΣ “ΚΟΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ” 

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη κάποιου φορέα ή οργανισμού, αλλά κοινή, συλλογική προσπάθεια, καθώς υπηρεσίες και πολιτικό προσωπικό των Περιφερειών εργάζονται σκληρά για την διεκπεραίωση του προγράμματος συνεργαζόμενοι με τους δικαιούχους των έργων, ενώ σημαντικός -όπως είπε- είναι και ο ρόλος των αναπτυξιακών οργανισμών ΟΤΑ.

Ο Π. Νίκας διατύπωσε την θέση ότι αποτελεί απόλυτη ανάγκη η πλήρης ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης σε όλα τα επίπεδα μέσα από έναν εθνικό σχεδιασμό, τονίζοντας παράλληλα ότι απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό -ιδιαίτερα σε καίριες υπηρεσίες όπως αυτές του πρωτογενή τομέα, του αναπτυξιακού προγραμματισμού.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι διαπιστώνεται έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμώντας ότι η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση δεν συνεργάζεται με την αγορά με συνέπεια να μην καλύπτονται οι ανάγκες που διαμορφώνουν οι σύγχρονες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε ακόμα για τα προβλήματα σε ορισμένους από τους φακέλους των επιχειρήσεων με προτάσεις έργων προς ένταξη στα διάφορα προγράμματα, εκτιμώντας ότι λάθη και παραλείψεις εκ μέρους των συμβουλευτικών γραφείων κοστίζουν την μη ένταξη των προτεινόμενων έργων -αποτέλεσμα που, όπως τόνισε, καταλήγει να χρεώνεται στους περιφερειάρχες. Εθεσε, παράλληλα, και το ζήτημα των καθυστερήσεων που προκύπτουν από τους εξωτερικούς αξιολογητές, όπως είπε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 

“Συγκλονιστική και αφορμή για έντονη ανησυχία” χαρακτήρισε ο Π.Νίκας την αναφορά που είχε γίνει νωρίτερα, στην διάρκεια των χαιρετισμών της σημερινής εκδήλωσης, ότι “όλες οι ελληνικές Περιφέρειες βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσον αφορά στα θέματα καινοτομίας”.

Τόνισε δε ότι θα πρέπει “να μην μένουν στα χαρτιά οι όποιοι σχεδιασμοί” όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα και η πολιτεία να καταστήσει σαφές το πλαίσιο των προτεραιοτήτων της, εστιάζοντας με ουσιαστικό τρόπο στην προαγωγή της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να καταστούν ισχυρές και αυτοδύναμες.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι υφιστάμενες ΒΙΠΕ να υποστηρίζονται επαρκώς από την διαχειρίστρια τράπεζα, αλλά και στην έλλειψη -όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- Βιομηχανικών Πάρκων, “υπάρχει μόνο ένα αυτή τη στιγμή, θεωρώ ωστόσο ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα γίνουν σημαντικά βήματα” δήλωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο μεγάλο το ζήτημα της υλοποίησης του ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή -σε αγαστή συνεργασία, όπως τόνισε, με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου επίσης υλοποιείται ανάλογο σχέδιο-, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι ενώ υπάρχει μεγάλη επιθυμία από επιχειρήσεις για εγκατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, εξακολουθεί να εκκρεμεί το θέμα του Βιομηχανικού Πάρκου.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη ολοκληρώσει την προεργασία μέσα από συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς, όπως Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα, ΑΕΙ, επιχειρηματίες κ.α.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση για το σημαντικό βήμα της έναρξης της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και για τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ακαδημία Αθηνών για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος και αειφορία αποτελούν καίριες επιλογές της περιφερειακής Αρχής, καθώς συμβάλλουν ιδιαίτερα στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι μετά από πέντε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα παραμένουν μη ολοκληρωμένες βασικές συγκοινωνιακές και μεταφορικές υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναρωτώμενος για τις επιλογές που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ 

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όσον αφορά στο θέμα της ψηφιακής σύγκλισης, επισήμανε ότι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός αποτελεί αυτονόητη και εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, δηλώνοντας ότι οι Περιφέρειες ανάλογα με τις δυνατότητές τους πρέπει να διαθέτουν όσα χρήματα απαιτούνται προς τον σκοπό αυτό.

“Να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, ο οποίος πρέπει να είναι διαρκής και στο διηνεκές. Επιβάλλεται βεβαίως και η συνεχής μετεκπαίδευση των στελεχών και του προσωπικού -ο οποίος μπορεί να γίνει αξιοποιώντας τους μηχανισμούς των ΑΟΤΑ και ενεργοποιώντας τα προγράμματα δια βίου μάθησης -με την ένταξη σε αυτά της μετεκπαίδευσης του προσωπικού στα ψηφιακά μέσα, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Δεσμεύτηκε δε ότι η Περιφέρεια, στην οποία το νέο ΠΕΠ 2021 – 2027 προβλέπει περί τα 20 εκ ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, θα συνδράμει οικονομικά τα Επιμελητήρια προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας την πρόθεση να πράξει ανάλογα και για τους μικρούς δήμους, αλλά και με τους συνεταιρισμούς.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 

Στη συνεδριακή εκδήλωση, στη Λάρισα -οι θεματικές ενότητες της οποίας ήταν α) Περιφερειακή επιχειρηματικότητα, β) Πράσινες επενδύσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη, γ) Σύγχρονες και βιώσιμες υποδομές μεταφορών για τις ελληνικές περιφέρεις, δ) Πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τη συνοχή των περιφερειών και ε) Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων- χαιρέτισαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) Νίκος Καραγεωργόπουλος.

Στο συνέδριο μετείχαν επίσης, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων ο Carsten Rasmussen προϊστάμενος του Τμήματος “Ελλάδα και Κύπρος” στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και Patrick Paquet προϊστάμενος του Τμήματος “Ελλάδα και Κύπρος” στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ενταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Τρίκαλα σε σημαντικά συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιήθηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ.
Σημαντική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Παρίσι, στην φετινή Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris
  

Σημαντική παρουσία επιδεικνύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην φετινή Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του εν λόγω κλάδου στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι, η οποία άνοιξε τις πύλες της -στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepintπροχθές Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 του μήνα.

Συνολικά 23 παραγωγοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -η οποία καλύπτει το 70% της δαπάνης τους- μετέχουν με προϊόντα τους στην εν λόγω έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο των τροφίμων αποκαλύπτοντας τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

Ο χώρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου- αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι Νίκος Μπελιάς, καθώς και γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, πρόεδρος της Enterprise Greece, η οποία είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 εκθεσιακούς τομείς όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν στρατηγική και πλήρεις φακέλους”
  


Η γενικά καλή πορεία των έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στην οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης έργων που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο βαίνει στην ολοκλήρωσή του. Ωστόσο, στην ίδια σύσκεψη -εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην Αρεόπολη- κατεδείχθησαν και προβλήματα σε ορισμένα έργα με δικαιούχους συγκεκριμένους δήμους, αλλά και ιδιώτες, που -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης-, κρίνεται αναγκαίο να απενταχθούν. Ειδικά για τα έργα αυτά, πριν την απένταξή τους, καλούνται σε σύσκεψη οι δικαιούχοι τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

“ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ” 

“Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με διαφορετική φιλοσοφία στο νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο τα έργα που θα ενταχθούν να υπακούν σε μία άλλη στρατηγική και κυρίως να έχουν πλήρεις φακέλους και ωριμότητα για να μην αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, όπως αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη σημερινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο προϊστάμενος και στελέχη της διαχειριστικής αρχής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), σε οδικά έργα και σε έργα που αφορούν σε κοινωνικές δράσεις και δόθηκαν κατευθύνσεις για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, ώστε να έχει επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να περαιωθεί το αντικείμενό τους, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που “τρέχει”. Ο Π. Νίκας ζήτησε να ενημερωθούν εγγράφως οι δικαιούχοι των έργων που έχουν προβλήματα (κατά κύριο λόγο οι δήμοι) και να κληθούν σε συνάντηση που θα λάβει χώρα την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται έργα, όπως το φυσικό αέριο και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου, αλλά και για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα, όπως η παράκαμψη των Δολιανών η οποία εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου.
Δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για “έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”
  
Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς” συνεχίζουν τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για “έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα”.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η 16η “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” σε πόλεις των Π.Ε. της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Αργος (πλατεία Αγίου Πέτρου), στην Καλαμάτα (Ιστορικό Κέντρο), στην Κόρινθο (πεζόδρομος Κολοκοτρώνη) στην Σπάρτη (κεντρική πλατεία) και στην Τρίπολη (πλατεία Πετρινού).

Με το μήνυμα “Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί”, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ -που θα βρίσκονται σε 5 νυκτερινά σημεία διασκέδασης της Περιφέρειας- προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, για να αναλάβει, στο τέλος της, τον ρόλο του “οδηγού της παρέας” φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει, με την ακόλουθη προτροπή: “Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι. Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει οδηγούς και συνεπιβάτες, ώστε να αποκτήσουν πιο υπεύθυνη στάση, αντιλαμβανόμενοι ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
Ασφαλτοστρώνεται ο επαρχιακός δρόμος από τη Νεμέα έως το Κρυονέρι – Ένα αίτημα δέκα χρόνων των κατοίκων υλοποιείται
   

Αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό δρόμο «Νεμέα έως Κρυονέρι» έκανε αυτές τις ημέρες η Αθηνά Κόρκα.

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο κάνοντας λόγο για μια παρέμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από μια δεκαετία καθ’ ομολογία και των κατοίκων των χωριών. Παρόντες ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ΔΣ Νεμέας όπως και ο εργολάβος .

Από hmerisia- 15 Οκτωβρίου, 2022 09:10
Από τις δραστηριότητες του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αναστάσιου Γκιολή
  


* Παρευρέθηκα στην ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους Ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα:Προτάσεις και λύσεις για την Εξοικονόμηση Ενέργειας μαζί με Υφυπ.Ν.Ταγαρά και Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κωστήρης κ.α Συγχαρητήρια πολλά φίλε Πρόεδρε Παναγιωτης Λουζιωτης και Υδρώ Κορινθίας Α.Ε Manolis Gaitanos .Τόνισα στην ομιλία μου πόσο σημαντική βοήθεια είναι για κάθε οικογένεια τα προγράμματα: Εξοικονόμηση κατ’οίκον και Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή που τρέχουν από την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και έρχονται κ άλλα όπως για νέους ηλικίας 25-39 ετών.

** Καλημέρα από το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου ως μέλος Επιτροπής Παρακολούθησης για την Κτίριολογική και Ηλεκτρονηχανολογική Αναβάθμιση προϋπ 1.270.000€ μαζί με εκπρόσωπο κατασκευαστικής εταιρείας.

***Ημέρα συσπείρωσης για τον Ιατρικό Σύλλογο Ν.Κορινθίας.Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου...πάντα δίπλα σας! Σας υπόσχομαι να δίνω κ την ψυχή μου για εσάς...μετά τα 4.400.000€ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τα 900.000€ για Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που συζητήσαμε μαζί επίσης για το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο και τα χιλιάδες ευρώ για πληρωμές επικουρικό προσωπικού και υλικού για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης παγκόσμιας πανδημίας στα Κ.Υγείας του Νομού μας... δίπλα σας. 
Δεν υπάρχουν σχόλια