Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1811

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Οι νέοι παιδικοί σταθμοί σε Αθίκια και Αι Γιώργη ολοκληρώνονται
    


Δυο νέες δομές εκπαίδευσης, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς που ήταν απαίτηση ετών υλοποιεί η παρούσα δημοτική αρχή σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο. Οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και με την ολοκλήρωση τους θα αποδώσουν στα παιδιά σύγχρονα, άνετα και απολύτως λειτουργικά κτίρια, σχολικές μονάδες που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των παιδιών.

«Η σχολική στέγη είναι ένα μείζον θέμα για το δήμο μας και το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή. Με ιδιαίτερη σπουδή κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια ,να ξεκινήσουμε και να υλοποιούμε σήμερα δυο βρεφονηπιακούς που, η αλήθεια είναι, οι κάτοικοι ζητούσαν για πολλά χρόνια και σε ένα μεγάλο βαθμό είχαν απογοητευτεί θεωρώντας πως δεν θα κατασκευαστούν. Τα εμπόδια, έχουμε αποδείξει ως δημοτική αρχή, μπορούμε να τα ξεπερνάμε και γι αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρισκόμαστε και στις δυο περιπτώσεις σε υψηλό ποσοστό ολοκλήρωσης ώστε σύντομα τα παιδιά μας να μπορούν να απολαύσουν τις νέες δομές, να εισαχθούν σε ένα περιβάλλον ιδανικό, για μάθηση, εκπαίδευση αλλά και δραστηριότητα» αναφέρει εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου έχει προυπολογισμό 1.350.000 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή έδωσε πραγματικό αγώνα για την διάσωση του έργου αποτρέποντας την απένταξη του και εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του.

Η πρόοδος των εργασιών σήμερα είναι πλέον του 30%.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αναμονής, διαδικασιών και εμποδίων και βρίσκεται σήμερα σε τελικό στάδιο, το ποσοστό των εργασιών που έχουν εκτελεστεί είναι 75%. Ο προυπολογισμός του έργου είναι 1.130.000 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ




Δολιοφθορά η πτώση κολώνας στο 11ο δημοτικό σχολείο
    


Η δημοτική αρχή δεν παίζει με την ασφάλεια των παιδιών. Η αντιπολίτευση;

Έσπευσαν σύμβουλοι της μειοψηφίας να ψέξουν το δήμο Κορινθίων και να τον εγκαλέσουν για επικινδυνότητα στην οποίαν θέτει την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία εκμεταλλευόμενοι περιστατικό στο 11ο δημοτικό σχολείο.

Ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική της παραπληροφόρησης και της μισής αλήθειας, δημιούργησαν κλίμα δήθεν αδιαφορίας του δήμου, αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα;

Δεν τα ήξεραν; Αν ναι, όφειλαν πριν δημοσίως τοποθετηθούν να ενημερωθούν ώστε υπεύθυνα να μιλήσουν στους πολίτες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το περιστατικό της πτώσης του στύλου στον προαύλιο χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ από αμέλεια σε τεχνικές εργασίες ή ελέγχους αλλά σε δολιοφθορά!

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά ο καθημερινός τακτικός έλεγχος δεν είχε δείξει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε στην συγκεκριμένη κολώνα ούτε και στις άλλες 4.

Ο Διευθυντής αναφέρει πως στο σχολείο, στην διάρκεια του καλοκαιριού, εισέρχονταν εξωσχολικές ομάδες κυρίως τις βραδινές ώρες προκαλώντας φθορές και αφήνοντας ακαθαρσίες. Μάλιστα προσφάτως αφαίρεσαν από σημείο της περίφραξης τμήμα από σιδερένια κάγκελα μήκους 1.5 μέτρου. Στην «δραστηριότητα τους» καταγράφονται ζημιές στο θυροτηλέφωνο και το γραμματοκιβώτιο, σπάσιμο τζαμιών , καταστροφή τοίχων με μπογιές και σπρέι ενώ παλαιότερα είχαν σπάσει πολλά από τα κεραμίδια καθώς και μια από τις δυο μεγάλες μπασκέτες που διαθέτει το σχολείο.

Το βράδυ που η κολώνα έπεσε στον αύλιο χώρο, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου, είχε ενημερωθεί για νέα είσοδο αυτών των ομάδων στο χώρο από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η οποία διαμένει δίπλα στο σχολείο και παρατήρησε την είσοδο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς ,ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Μιχάλης Κλεπετσάνης και βεβαίως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία και υπήρξε άμεση αποκατάσταση ενώ ελέγχθηκαν και οι έτερες τρείς κολώνες για τυχόν δολιοφθορές και σε αυτές.

Η μέριμνα μας είναι συνεχής και αποδεδειγμένη. Η συνεργασία των σχολείων με την δημοτική αρχή άριστη. Δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης.




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
  


Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορίνθου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Κορινθίων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, την καταγραφή των δεδομένων και την επισήμανση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Οι υπηρεσίες κατέγραψαν τις ενέργειες που προληπτικά πρέπει να γίνουν και λαμβανομένων των συμπερασμάτων του Συντονιστικού, άμεσα θα επικαιροποιηθεί και αναρτηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία ‘’Εγκέλαδος’’.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι: 2741022098 και 27410 22439





Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης τυχόν σεισμού στον Δήμο Κορινθίων 
    


«Το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου, συνεδρίασε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κορινθίων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, την καταγραφή των δεδομένων και την επισήμανση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Οι υπηρεσίες κατέγραψαν τις ενέργειες που προληπτικά πρέπει να γίνουν και λαμβανομένων των συμπερασμάτων του Συντονιστικού, άμεσα θα επικαιροποιηθεί και αναρτηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος».».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, για λόγους πρόληψης και καλύτερου συντονισμού ενεργειών, συγκάλεσε το αρμόδιο όργανο του Δήμου, προκειμένου να επικαιροποιηθεί το πλάνο ενεργειών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανωτέρας βίας και ενημερωθούν κατόπιν όλοι οι δημότες και οι Φορείς (σχολεία, κλπ), με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και αντίδραση.

Ως γνωστόν η καλή οργάνωση και τα προληπτικά μέτρα βοηθούν στην τήρηση τάξης, ασφάλειας και ήρεμης αντιμετώπισης κινδύνων σε περίπτωση σεισμού και άλλων ακραίων φαινομένων.

Προς την καλή κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Κορινθίων. Αναμένουμε τις οδηγίες!




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 1η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  


Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανακατασκευή, ανακαίνιση , ανάπλαση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμός της ιστορικής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στο κέντρο της Κορίνθου.

Η ερημοποίηση του εμπορικού κέντρου, της δημοτικής αγοράς, για μας είναι στοίχημα να αποτελέσει παρελθόν.

Θέλουμε μία δημοτική αγορά που να ξαναγίνει σημείο συνάντησης των Κορινθίων και χώρος πολιτισμού.

Το σημερινό ισόγειο ορθογώνιο κτίριο στη συμβολή των οδών Περιάνδρου και Κύπρου κατασκευάστηκε το 1932 στο Ο.Τ. 8 του σχεδίου πόλης του 1858 (Β.Δ. α/26-6-1958 ΦΕΚ 26Α/17-7-1858), σε αντικατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου της παλιάς δημοτικής αγοράς (που έγινε το 1900) και γκρεμίστηκε από το σεισμό του 1928.

Η πρότασή μας αφορά την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου και στην επέκταση του ορόφου (ακολουθώντας την αρχιτεκτονική του κτιρίου) που στεγάζει τη δημοτική φιλαρμονική, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί και άλλες πολιτιστικές δράσεις (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί, κ.ά.).

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα συνταχθεί και εγκριθεί κανονιστική διάταξη για Πρότυπη λειτουργία της στο τομέα της Καθαριότητας και εφαρμογής της Ανακύκλωσης.

Το αίθριο προτείνεται να είναι κλειστό με τζαμωτό θόλο αλλά η τελική μορφή όπως και η συνολική αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου θα προκύψει μετά από συνεργασία με το τοπικό ΤΕΕ και τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων καθώς και τους φορείς της πόλης (Επιμελητήριο, Εμπορικό σύλλογο) αλλά και τους δημότες, αφού πρωτίστως θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση.

Στο χώρο του αιθρίου θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων και εφαρμογών έξυπνης πόλης για την προώθηση και ανάδειξη των κορινθιακών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Το διώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει:

Α) Ισόγειο που θα απαρτίζεται από 22 καταστήματα προς ενοικίαση (με δυνατότητα συνένωσης όμορων), 2-3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εσωτερικό του χώρου, δημοτικές τουαλέτες, εκθετήριο κορινθιακών προϊόντων.

Β)Πρώτο όροφο με χρήση ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Φιλαρμονική, τζαζ, ωδείο, χορωδία, παραδοσιακοί χοροί).

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ) 

Διαβούλευση (1 μήνας) 
Εκπόνηση ολοκληρωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης και όροι δημοπράτησης (στατική, ηλεκτρομηχανολογική, κλπ) (3 μήνες) 
Έκδοση οικοδομικής άδειας (1 μήνας) 
Έγκριση πίστωσης 1.000.000 € και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης (1 μήνας) 
Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 700800.000 € (δηλαδή περίπου 350-400.000 € κάθε έτος) από πόρους του Δήμου ή ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες) 
Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 1,5 χρόνος 
Παράδοση έργου προς χρήση 2,5 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
  


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου κ. Ειρήνη Καραπατά, πλήθος μαθητών και γονέων.

Τον αγιασμό ακολούθησε το Open Day με συναυλίες μαθητών και καθηγητών, της μπαντίνας και τμήματος της μπάντας.

Μετά και από τη χθεσινή διοργάνωση περισσότεροι από 45 νέοι μαθητές έχουν εγγραφεί έως σήμερα στα τμήματα του μουσικού σώματος, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά!

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι μουσικοί και οι καθηγητές μας. Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια η εκμάθηση μουσικής στη νεολαία και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μεγαλώσουμε την οικογένεια της Φιλαρμονικής του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Εύχομαι λοιπόν σε όλους, μαθητές, γονείς και καθηγητές, Καλή Χρονιά με πολύ Μουσική, Υγεία και Πρόοδο».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Καραπατά και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου κ. Σούκουλη, εκ μέρους του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων της Φιλαρμονικής.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εύχεται σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά. Παράλληλα, σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές στη Φιλαρμονική συνεχίζονται και κατά τον μήνα Οκτώβριο!

Γραφείο Τύπου




Τα εγκαίνια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στη Διώρυγα του Ισθμού αποτελούν μια συμβολική κατάθεση τιμής στον εξαίρετο αυτόν πολιτικό άνδρα.
    


Για τη συνολική και υπερπολύτιμη προσφορά του, το έθνος οφείλει κάθε τιμή, αναγνώριση και σεβασμό στον Χαρίλαο Τρικούπη, στον εμπνευσμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον πρώτο εκσυγχρονιστή – όπως αποκαλείται- , τον άνθρωπο που η περίοδος που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή, ταυτίστηκε με βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αντέχουν μέχρι σήμερα, με πρωτοποριακά και μεγαλόπνοα έργα υποδομών.

Θέλω να συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία αυτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Αντιπεριφερειάρχες και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον γλύπτη κ. Νίκο Γεωργίου και όλες και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Άλλωστε, κάθε προσπάθεια που υποδαυλίζει τη μνήμη και το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, συμβάλλει στην επαλήθευση της ρήσης του ίδιου του Τρικούπη:

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει» 

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στον Ισθμό, από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα.





Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Λουτρακίου «Χρ. Θώδης»
    


Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις, θα αποδώσουμε σύντομα σε χρήση έναν αθλητικό χώρο λειτουργικό και χρηστικό, με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των συνδημοτών μας.

Οι εργασίες αφορούν:

(α) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση της συνθετικής επιφάνειας του ταρτάν, εμβαδού 5.500m2 (β) στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, εμβαδού 8.500m2 με υβριδικό χλοοτάπητα και την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών άρδευσης.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 614.668,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών».




Ξεκίνησε το «Πάμε Ανακύκλωση» στον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
  


ATnews 12.10.22 Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης followgreen.gr/loutraki Για τη σχολική χρονιά 2022-2023, ξεκινά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση», για 5η χρονιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Ο Μαραθώνιος υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, καπάκια, μπαταρίες και τηγανέλαιο.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκλήρωσε τη διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία. Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Πέρρα Σωτήρη και εκπροσώπου του Followgreen.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Υπενθυμίζουμε πώς στον Σχολικό Μαραθώνιο 20212022 συμμετείχαν 2.176 μαθητές από 17 σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 13.000 κιλά υλικών.




Εγκρίθηκε η κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς
  


Ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του μετά από την πρόσφατη ένταξη της Πράξης “Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφύγιων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων” στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικού ύψους 392.363,28€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Η Πράξη περιλαμβάνει τρία (3) υποέργα: (i) την προμήθεια εξοπλισμού εγκατάστασης καταφύγιου αδέσποτων ζώων και ενός οχήματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς (ii) την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και την περισυλλογή (iii) δαπάνες που αφορούν σε υπηρεσίες στειρώσεων.

Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας καθώς αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στον Νομό Κορινθίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έλαβε έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου χώρου περίθαλψης και φιλοξενίας των τετράποδων φίλων μας αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Από το 2007, με την αμέριστη στήριξη των κτηνιάτρων και των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, ο Δήμος μας υλοποιεί προγράμματα περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης και τσιπαρίσματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή.

Με την ολοκλήρωση του έργου, πετυχαίνουμε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υπηρεσία διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ώστε να απολαμβάνουν την προστασία και τον σεβασμό που τους αξίζει. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για ακόμη μία φορά, τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, για την άριστη συνεργασία, την καθοριστική συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του σε ζητήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 12-13-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  

Ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων, εξαιρετικού ενδιαφέροντος,θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Δ.Ξυλοκαστρου Ευρωστίνης,με τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου (Ξυλοκαστρου και Δερβενίου),για να τιμηθεί η τρίτη ηλικία,με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα Γ’ ηλικίας (1ης Οκτωβρίου).

Το τριήμερο δράσεων ξεκινά στο Ξυλόκαστρο την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Οκτωβρίου Στις 7.00-9.00 το πρωί ,θα τελεστεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγ.Μακαρίου ,μετά αρτοκλασίας.

Στις 10.00 π.μ. οι χορωδίες του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και του Μουσικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Ο ΑΥΛΟΣ»,με σημείο εκκίνησης το Ηρώον,(πύλη του Πευκιά), ενώνουν τις μελωδικές τους φωνές και με συνοδεία του Ελληνικού Οδηγισμού Ξυλοκάστρου και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, διασχίζουν την κεντρική αγορά της πόλης με δύο κουμπαράδες, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς.

Τίτλος της δράσης αυτής:

«ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΌ ΣΚΟΠΌ».

Η ολοκλήρωση αυτής της δράσης θα γίνει στη Κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου, όπου και θα γίνει μικρή εκδήλωση για το Ειδικό Σχολείο Συκιάς.

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 18.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα <Παθολογίες και πρόληψη> με ομιλητή τον ιατρό Γεροντολογίας Κωνσταντίνο Στολάκη ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙ Το απόγευμα στις 17.00 θα τελεστεί παράκληση στον ιερό ναό του Αγ.Ιωάννου στο Δερβένι, υπέρ υγείας των μελών.

Στις 18.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Φυσικοθεραπεία και άσκηση στη Γ’ ηλικία.» Ομιλητής ο Φυσικοθεραπευτής κος Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Θα ακολουθήσει κέρασμα των μελών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Στις 9.00 το πρωί στον χώρο του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθούν σπουδαίες δράσεις- ομιλίες, ξεκινώντας με ομιλητή τον κο Μάνο Καστρινάκη, με θέμα 50 και Ελλάς, ανθρώπινα δικαιώματα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, το πρόγραμμα «κατ’ οίκον επισκέπτης για την προληπτική υγεία».

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα:

«Ρεφλεξολογία-ιστορία, οφέλη και αυτοφροντίδα σε κάθε ηλικία».

Θα ακολουθήσει εργαστήρι με θέμα: «Πρωτόκολλο για ενσυνείδητη φροντίδα με ρεφλεξολογία χεριών»,με τη ρεφλεξολόγο και ιδρύτρια του Κέντρου Δια βίου Ανάπτυξης ΦΥΛΙΡΑ ,κα Γεωργία Μιχαλοπούλου.

Στις 11.30 θα ακολουθήσει κέρασμα σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Στη 13.00 θα ακολουθήσει η λήξη του τριημέρου δράσεων για τη Τρίτη ηλικία.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Ιωάννης Σκέρος...




Επιτυχία της διημερίδας Ναυτικής Αρχαιολογίας ήταν η διατήρηση της μνήμης και της γνώσης για την ναυτική μας παράδοση
  


Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, διεξήχθη στην πόλη μας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διημερίδα Ναυτικής Αρχαιολογίας, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και το ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης. Στόχος ήταν η διατήρηση της μνήμης και της γνώσης , για την ναυτική μας παράδοση, από την εποχή της Αρχαίας Πελλήνης και του λιμανιού των Αριστοναυτών. Μέσω των παρουσιάσεων, η αρχαιότητα άγγιξε το σήμερα αξιοποιώντας το σπουδαίο ιστορικό απόθεμα και ανέδειξε τις ρίζες, της σχέσεως μας με τη θάλασσα.

Η ημερίδα άνοιξε με ομιλήτριες και ομιλητές: τον Μηχανολόγο Μηχανικό-Ερευνητή Χρήστο Γκοβότσο, την Δρ. Δήμητρα Καμαρινού, την Δρ.Έλενα Μαραγκουδάκη, (μέλη της «Διεπιστημονικής Ομάδας Ναυτικής Αρχαιολογίας Ξυλοκάστρου» ) και συνεχίστηκε με τον Καθηγητή Γεωλογικής & Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας, Πανεπιστήμιου Πατρών και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Γιώργο Παπαθεοδώρου, την αρχαιολόγο - Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη, την αρχαιολόγο - Επιμελήτρια ανασκαφών Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Ιουλία Τζώνου, τον αρχαιολόγο, Υπ. Δρ. Αρχαιολογίας University of Ljubljana κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και την Τεχνολόγο Αρχαίου Υφάσματος, κ. Σοφία Τσουρινάκη.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Δήμητρας Καμαρινού «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ». Έγινε ανάγνωση αποσπασμάτων από την κ. Νάνσυ Τσαντήλα και κ. Ελίνα Μενούνου, με την συνοδεία αρχαιοελληνικών εγχόρδων από τον κ. Δημήτρη Νόσση και ακούστηκαν τραγούδια της θάλασσας από την κ. Χαριτίνη Πανοπούλου και Ιωάννα Μιχοπούλου στο μπεντίρ.

Την διημερίδα συντόνισε η αντιδήμαρχος Ελίνα Μενούνου και προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ψυχογιός και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Γιάννης Σιώκος. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε απο έκθεση αντιγράφων μυκηναϊκών εργαλείων ναυπηγικής, έκθεση Ναυτικής Αρχαιολογίας(poster) και έκθεση αρχαιοελληνικών εγχόρδων. Στο τέλος, προσφέρθηκαν αρχαιολογικά εδέσματα και το ποτό «κυκεώνας».



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες στο Κιάτο
  


Μια σημαντική εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7:00 το απόγευμα. Πρόκειται για μία ημερίδα/συζήτηση που διοργανώνει ο δήμος Σικυωνίων με θέμα:

«Γυναικοκτονία στην Ελλάδα του σήμερα. Αίτια, πρόληψη και καταστολή».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του αόρατου, πολλές φορές, εγκλήματος μίσους, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την έκλειψή του παραμένουν μια ανοιχτή πρόκληση για την κοινωνία μας και σε αυτό το θέμα πρόκειται να εστιάσουν οι έγκριτοι ομιλητές της εκδήλωσης, που είναι οι:

Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληµατολογίας, πρ. πρύτανης του Δηµοκρίτειου Παν/µίου Θράκης, πρ. αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη 
Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνοµίας, παρασημοφορημένος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την δράση του 
Κατερίνα Ταγαρά, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω 

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Σκαρμούτσος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, Δικηγόρος

ΙNFO ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Πότε: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7:00 μ.μ.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, Γ. Γεννηματά 2, Κιάτο




Συνεχίζει τα έργα οδοποιίας ο Δήμος Σικυωνίων
  


Δυναμικά συνεχίζει τα έργα οδοποιίας ο Δήμος Σικυωνίων. Σειρά είχε η Αρχαία Φενεός. Όπως αναφέρει με σχετική δημοσίευσή του στην σελίδα του στο facebook πραγματοποιήθηκαν εργασίες επιδιόρθωσης, συντήρησης και βελτίωσης δημοτικών οδών.

Οι εν λόγω εργασίες εργασίες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. kiatonews






Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε το Κιάτο
  


-Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε το Κιάτο, η πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, από τα πολύ σοβαρά ζητήματα της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια.

-Στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς αναφέρθηκα σε μια σειρά από σοβαρές εγκληματικές δράσεις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία της πόλης του Κιάτου, που πέραν των άλλων σοβαρών συνεπειών, καταδεικνύουν και την έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής .

-Πέρα από τις ευθύνες των αρμοδίων αρχών, η ανυπαρξία και ανικανότητα των στελεχών της Δημοτικής αρχής, που υιοθετούν σε όλα τα επίπεδα το δόγμα του μπάχαλου και της ασυδοσίας, είναι πλέον εμφανής και ζημιώνει σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα του τόπου μας.

Πρόσφατα 27/28-9-2022, νυχτερινές ώρες, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έσπασαν την είσοδο πρακτορείου ΟΠΑΠ σε παραλιακή οδό, στο κέντρο της πόλης του Κιάτου, διέρρηξαν το πρακτορείο και έφυγαν ανενόχλητοι με λεία το χρηματοκιβώτιο που περιείχε, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, 12.000 ευρώ και πακέτα του παιγνίου ΣΚΑΡΤΣ.

-Όλοι οι πολίτες και κυρίως οι ιδιοκτήτες των πάσης φύσεως καταστημάτων και επιχειρήσεων στην περιοχή, είναι αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, γιατί πέραν των άλλων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή οικονομικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης, προκύπτουν πολλά και σοβαρά προβλήματα προστασίας των ιδίων και των περιουσιών τους.

-Εδώ που φθάσαμε ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους, αρχές και υπηρεσίες, έναντι των πολιτών και της περιοχής.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος ΚΙΑΤΟ 2 - 10- 2022 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



Μεγάλο έργο 2 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία του Δήμου Νεμέας
  


Τη σύμβαση με τον α- νάδοχο για το έργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Νεμέας , προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Φρούσιος.

Υπογράφηκε σήμερα, 7/10/2022 στο Δημαρχείο Νεμέας, η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση βατότητας Αγροτικών οδών» μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού περίπου 2.000.000€. Το έργο ξεκινάει από την κοινότητα Αρχ. Κλεωνών και συνεχίζει στη Νεμέα με την ασφαλτόστρωση κεντρικών αγροτικών δρόμων, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων. Ο Δήμος Νεμέας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 6 μεγάλα έργα από το πρόγραμμα εκ των οποίων τα 4 ήδη υλοποιούνται και έπεται άμεσα η συνέχεια με ενταγμένες δράσεις και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υπηρεσιακούς παράγοντες που βοήθησαν για το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα.

πηγή: korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια