Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1811

Υπογραφή συμβάσεων από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Π.Ε. Κορινθίας
  


Συμβάσεις έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, ενώ είχε συνεργασία και με στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε 3 εργολαβικές συμβάσεις με αντικείμενο, α) την άμεση αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας, β) την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Π.Ε. Κορινθίας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο της Κινέτας και γ) την επούλωση λάκκων και την άμεση αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κορινθίας.

Ο Π. Νίκας υπέγραψε επίσης σύμβαση παροχής γενικής υπηρεσίας με μίσθωση μηχανημάτων για εργασίες αποκατάστασης αντιπλημμυρικών υποδομών στο Κεφαλάρι, όπως επίσης και την παράταση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Βέλου – Βόχας για το έργο αποκατάστασης του τεχνητού χλοοτάπητα και προμήθειας μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων στο γήπεδο Ζευγολατιού.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Συνοικισμού Κορίνθου, για την αποκατάσταση του Κέντρου Νεότητας.




Στα 20 εκ ευρώ η πίστωση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  


Πίστωση 20.000.000 ευρώ για της Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα οδικής ασφάλειας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, προβλέπει η πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών για την υποβολή σχετικών προτάσεων από τις Περιφέρειες της χώρας.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 225.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub 2 – 16631_ Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας”, που είναι ενταγμένο στον Αξονα 4.6. “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόσκληση, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν πράξεις συνολικού προϋπολογισμού έως 200% της συνολικής του δαπάνης.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει προτείνει τα πιο κάτω έργα ανά Π.Ε.:

– Κορινθία: Κατασκευή σύνθετου κόμβου στη συμβολή της παλαιάς με τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους και διαμόρφωση παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών από τον ισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στο Λέχαιο




Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στα εγκαίνια της έκθεσης “Θησαυροί ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου”
  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη, χθες Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης “Θησαυροί ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου”, τα οποία -παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη-, έγιναν από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα στο Μέγαρο Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τα εκθέματα προέρχονται από την αξιολογότατη συλλογή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται έργα των Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Φώτη Κόντογλου, Γιάννη Τσαρούχη, Βάλιας Σεμερτζίδη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Σικελιώτη, Ναυσικάς Πάστρα, Γιάννη Γαΐτη, Χρήστου Καρά, Ρένας Παπασπύρου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Μπουτέα, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Δημήτρη Κούκου, Πάνου Χαραλάμπους, Μιχάλη Αρφαρά, Μάριου Σπηλιόπουλου, κ.ά.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης , ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.




Στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε ενημερωτική εκδήλωση της ΕΝΠΕ για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 – 2027
  

Στη Λάρισα μεταβαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, προκειμένου να μετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 – 2027, την οποία διοργανώνει στην θεσσαλική πρωτεύουσα η ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην εν λόγω συνάντηση, μεθαύριο Παρασκευή 14 του μήνα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα αναπτύξει το θέμα “Περιφερειακή επιχειρηματικότητα, εμπειρίες και προοπτικές”, σε συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με τον ομόλογό του της Αττικής Γιώργο Πατούλη και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης Νατάσα Κουσκούνη, με συντονίστρια την προϊσταμένη της ΕΥΔ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Λίλα Ωραιοπούλου.




Από τις αναρτήσεις του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή
  


Καλημέρα από Μεγάλο Βάλτο Δήμου Σικυωνίων και τον φίλο Πρόεδρο Τ.Κοινότητας Σ.Στάθη στις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμένου οχετού στην έξοδο του χωριού πρός Κιάτο προϋπ:200.000€.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους-στελέχη της Π.Ε.Κορινθίας.

Συνεχίζουμε με έργα δίπλα στα χωριά μας...






Δεν υπάρχουν σχόλια