Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1811

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα είπε για τα Ελληνοτουρκικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήταν αδύνατον να μην ερωτηθεί για όσα έγιναν την Πέμπτη στο δείπνο των ηγετών και για την απάντησή του στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν έχω πολλά να προσθέσω, δεν πρόκειται να μιλήσω για λογαριασμό του Τούρκου προέδρου, θα επαναλάβω αυτό που είπα το πρωί ότι η ελληνική κυβέρνηση και εγώ Προσωπικά δεν πρόκειται να αφήσουμε καμιά πρόκληση να περάσει αναπάντητη. Πιστεύω ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα είδαν αυτό τον διάλογο, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Από αυτή την πλευρά θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η ανταλλαγή απόψεων, η οποία έγινε μπροστά στους ομολόγους μου στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, αλλά και μπροστά στους ηγέτες που συμμετείχαν σε αυτό το καινούργιο και επιτυχημένο πείραμα της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Επειδή, εξ όσων μπόρεσα να ακούσω από την μετάφραση, ήταν αμφίσημη θα πάρω την καλή ερμηνεία και θα πω ότι όχι, δεν ήταν απειλή κατά της Ελλάδος. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα. Θα συγκρατήσω μία άλλη τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν έχει καμία βλέψη ως προς την εθνική κυριαρχία καμιάς άλλης χώρας. Συγκρατώ αυτή την τοποθέτηση ως ένα σχόλιο στην θετική κατεύθυνση. Ελπίζω μόνο να έχει και συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντά κανείς στις απόψεις που διατυπώνει. Έτσι δουλεύουμε, όμως, στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το, ας μην το πούμε επεισόδιο, ας το πούμε ανταλλαγή απόψεων, να λειτουργήσει θετικά. Να υπάρξει μια αποκλιμάκωση εντάσεων, να καθίσουμε να συζητήσουμε, να οικοδομήσουμε εκ νέου μέτρα εμπιστοσύνης, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι για το θέμα που μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο», απάντησε σε ανάλογη ερώτηση.

Έτσι, καθαρά και ξάστερα τα είπε στη συνέντευξή του μετά την ομιλία του ο, καλή την τύχη, Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πράξη τα λόγια του και την πολιτική του στα Εθνικά μας θέματα!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η ΕΥΠ να ξετρυπώσει Τούρκους πράκτορες

Επιβεβαίωση του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, Επίτιμου Α/ΑΓΕΣ, διαβάζω στο 5Apostagma.gr, περί Τούρκων κομάντος που ξέρουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας - Οργιάζει η τουρκική ΜΙΤ στο Αιγαίο. Ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ, σύμφωνα με άρθρο μας, αποκάλυψε κάτι για την δράση της ΜΙΤ στα νησιά μας, το οποίο ομολογουμένως ξένισε και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά εντός της χώρας μας. Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι σίγουρα έτσι σε καμία περίπτωση.

Πρώτον, χθες ο τουρκικός τύπος δημοσίευσε προκλητικά κοντινές φωτογραφίες ελληνικών τροχοφόρων οχημάτων τύπου M1117 στην Χίο, όπως αναφέρει. Οι φωτογραφίες δεν αναφέρουν πουθενά από πού προέρχονται, κοινωνικά δίκτυα ή κάτι άλλο, και είναι πάρα πολύ κοντινές, προκλητικά, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες, ακόμα και για χρήση φωτογραφικών μηχανών με ειδικούς φακούς από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ σαν αυτούς που αναφέρει ο Μποζκούρτ. Κάτι παρόμοιο με ελληνικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα M-1117, είχαμε και στην Σάμο, αλλά εκεί είχαμε χρήση τουρκικού μη επανδρωμένου οχήματος AKSUGUR.

Δεύτερον, σε νέα εξόρμηση πάλι προ μηνών, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πιάστηκε να «κατασκοπεύει» την Ψέριμο, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε ότι : «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Ανατολή κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο.».

Τρίτον, πριν μερικές μόλις ημέρες, είχαμε μια «τορπίλη» από τον Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, με μεγάλη γνώση των τουρκικών δυνάμεων και πρακτικών, ο οποίος αποκάλυψε ότι Τούρκοι καταδρομείς μαθαίνουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας, για να ελέγξουν τις περιοχές στόχους, σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής συρράξεως. Έχουμε δράση Τούρκων «τουριστών» που ταυτόχρονα είναι πράκτορες, πιθανόν σε όλα τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Οι Τούρκοι έχουν κάνει τα σχέδιά τους για το Α. Αιγαίο.. Αυτά δεν επισημαίνουμε επί χρόνια στη φωνή μας;

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τουρκία και οι μετανάστες πεμπτοφαλαγγίτες…

Πριν από τρία περίπου χρόνια γράφαμε: «Την απολυταρχική συγκέντρωση όλων των ανωτάτων δημοσίων αξιωμάτων επιχείρησε και πέτυχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με την «χρυσή» ευκαιρία που του έδωσε το αποτυχόν πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, γράφει σε άρθρο του ο Δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, ο οποίος, ως γνήσιος τουρκολόγος, έχει πάρει από κοντά τα έργα και τις ημέρες του Τούρκου Προέδρου και του αποδίδει τις πραγματικές προθέσεις, αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις για τη χώρα μας…» Έτσι, μετά την ανάληψη της Τουρκικής Προεδρίας, που έγιναν κάτω από συνθήκες τρόμου, προχώρησε στην αυτοπροαγωγή του στο αξίωμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στη συνέχεια του Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών και της ΜΙΤ, τώρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον Ερντογαν ανατίθεται και η ηγεσία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος γίνεται τώρα και ο… Αρχιμουφτής της Τουρκίας, ή καλλίτερα του… Ερντογανιστάν!

Μετά από αυτό δεν αποκλείεται να ανακηρύξει τον εαυτό του και… Μέγα Πλανητάρχη, ενώ το αξίωμα του Χαλίφη όλων των μουσουλμάνων το έχει στο τσεπάκι.

Είναι πια δεδομένο και δεν αρκεί για ένα Ερντογάν… μαινόμενο, όπως αποδείχθηκε στη Χάγη.

Δεν είναι βέβαιο, αν εμείς οι Έλληνες έχουμε ανάγκη σήμερα από έναν Ερντογάν, που σχίζει κατά βούληση όλες τις Διεθνείς συμφωνίες και γράφει στα παλαιά των υποδημάτων του τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.. Κάτι μας λέγει ότι μάλλον του την έχουν στημένη γιατί παραπήραν τα μυαλά του αέρα και με τις ημέρες, γίνεται πιο ανεξάρτητος και ανεξέλεγκτος. Θα τον αφήσουν να γίνει υπερδύναμη και να συμμαχήσει με τη Ρωσία, που και με τον Πούτιν δεν συμφωνεί απόλυτα, αφού πατάει σε δύο βάρκες; Κάτι δεν μου στέκει καλά στο όλο σκεπτικό… Μετά από τόσα χρόνια, έρχονται και τα καλοκαιρινά γεγονότα με τις 168 πυρκαγιές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και μας προβληματίζουν οι ανοχές των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που είχαν αφήσει την Ελλάδα στο έλεος του Θεού, κατά το «μπάστε σκύλοι και αλέστε». Για πολλοστή φορά μας την έκαναν οι άσπονδοι φίλοι μας και οι ΜΚΟ πεμπτοφαλαγγίτες, που πριμοδοτούν με τις παρεμβάσεις τους την απελευθέρωση συλληφθέντων, ακόμα και κακοποιών στοιχείων.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»…




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι θρύλοι της Αγίας Σοφίας και οι κρυπτοχριστιανοί τούρκοι…

Η απόφαση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει σε λειτουργία Τεμένους και Μουσείου την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πριν από τρία περίπου χρόνια έφερε στο προσκήνιο τα τεκταινόμενα γύρω από την ιστορία και τους θρύλους του Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας. Δεκάδες ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι, που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα για την Αγία Σοφία της Πόλης. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγίας Σοφίας, ενώ ο εθελοντικός εκχριστιανισμός όλο και ανθεί περισσότερο. Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του Ιουλίου του 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά, τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη. Ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 μ.Χ..

Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στον ναό σε σημείο τέτοιο, που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας, που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις…..

Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του «Saadet», ενός μικρού κόμματος, που όμως σχετίζεται με το κόμμα του Ερντογάν, ο Numan Kurtulmus, σε ομιλία του που έκανε στην Κων/πολη σε κλειστό στάδιο, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας, δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης, του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας!

Πληροφορίες φέρνουν τους «κρυπτοχριστιανούς» να βγαίνουν ευθαρσώς στο ξέστρωτο κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι, χωρίς να φοβούνται τους διωγμούς από το καθεστώς που κυβερνάει τη χώρα σήμερα. Πέραν τούτων όμως παρατηρείται και αθρόα εθελοντική προσχώρηση στον Χριστιανισμό, ενώ γεμίζουν οι ελάχιστες Εκκλησίες που λειτουργούν από την προσέλευση τούρκων υπηκόων, οι οποίοι πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό, στην Παναγία και άλλους Αγίους κάνοντας τάματα και ζητώντας τη Θεία Χάρη για προβλήματά τους.

Δεν είναι τυχαίο που μέσα στο ζόφο του τρόμου υπήρξαν τούρκοι που διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί… 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια