Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1810

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν (26.9.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 29, 32 και 35 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς χρυσαφικά και τιμαλφή, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.9.2022 έως και την 25.9.2022, είχαν διαπράξει συνολικά -9- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαιρούσαν τους καταλύτες, -1- περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων οχήματος, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής σε οικία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) και έ γινε έλεγχος σε εννιακόσια ογδόντα δύο (982) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τέσσερα (704) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εννέα (209) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 27.9.2022 έως και χθες (30.9.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ογδόντα δύο (982) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια πενήντα επτά (757) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι πέντε (225) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τέσσερα (704) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Κορινθία:

Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε κατάστημα και σε όχημα, που έγιναν την 25 & 17.9.2022 στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα της Καλαμάτας Μεσσηνίας, αντίστοιχα. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που έγινε την 26.9.2022 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εννέα (209) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Απήγαγε τη σύζυγό του, την βίασε και αποπειράθηκε να την κάψει ζωντανή Συνελήφθη ο δράστης korinthosTV 

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στην Αλμυρή Κορινθίας και, μόλις η 28χρονη βγήκε, την επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό της, κάθισε στη θέση του οδηγού και κατευθύνθηκε προς τον Ισθμό με τις πόρτες κλειδωμένες, ενώ συγχρόνως την χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Ο 33χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητο σε έναν ερημικό δρόμο, όπου την υποχρέωσε να γδυθεί με απειλές για τη ζωή της και κόντεψε να την κάψει ζωντανή, βάζοντας φωτιά στα μαλλιά της με τον αναπτήρα του.

Γυμνή και απροστάτευτη όπως ήταν η άτυχη γυναίκα, την πήγε στο σπίτι των γονιών του στην Κόρινθο, όπου την βίασε και την έδιωξε κακήν κακώς. Η τρομοκρατημένη 28χρονη κατέφυγε στo Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου, οι άνδρες του αναζήτησαν τον δράστη, που εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.




Δεν υπάρχουν σχόλια