Header Ads

Ξεκάθαρα θέμα χρόνου το στρατιωτικό επεισόδιο /Φ.1809

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  


Πηγή: 5Penrapostagma.gr Ι.Αναγνωστόπουλος 29.9.2022 

Από πλευράς ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν ανοίξει τα συρτάρια ανασύροντας όλα τα σενάρια που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Με τον ελληνικό στόλο να έχει αναπτύξει σχεδόν το σύνολο των μονάδων του σε όλο το εύρος του Αιγαίου από βορρά προς νότο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, άπαντες μιλούν για μια «τέλεια καταιγίδα» στα ελληνοτουρκικά που θα εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα υπό την μορφή κάποιου θερμού επεισοδίου που θα ξεκινήσει είτε από ένα ατύχημα είτε από μια ηθελημένη κίνηση στρατιωτικών μονάδων της Τουρκίας με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας της γειτονικής χώρας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από πλευράς ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουν ανοίξει τα συρτάρια ανασύροντας όλα τα σενάρια που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Από τις κλασσικές έως και τις υβριδικές και ασύμμετρες. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως επειδή οι καιροί είναι «πονηροί», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επιθεώρησε τις φρουρές ακριτικών νησιών. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ολοκληρώνοντας χθες Τετάρτη, τη διήμερη επίσκεψή του σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, βρέθηκε διαδοχικά στις έδρες Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, ως ακολούθως:

- Του ομώνυμου Επιτηρητικού Φυλακίου, στη Χάλκη.

- Του 3ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Καρπάθου, στην Κάσο.

- Του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Κω, στην Αστυπάλαια.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων και συνομίλησε με τα Στελέχη, τους Οπλίτες Θητείας και τους Εθνοφύλακες. Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή του στην Αστυπάλαια, επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022».

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πυραυλακάτου, συνομίλησε με το πλήρωμά της και παρακολούθησε εν πλω αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Άσκησης.» Χθες ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε εκ νέου ένα νέο οχετό σε βάρος της Ελλάδας αφήνοντας τον Ερντογάν να «ξεκουραστεί» «Κάθε συνετός και ευσυνείδητος άνθρωπος καταλαβαίνει το πραγματικό πρόσωπο και τις προθέσεις εκείνων που σχηματίζοντας τεχνητές συμμαχίες ξεπουλούν τα δικά τους εδάφη και μετά επιχειρούν και καλά να μας εκφοβίσουν πουλώντας νταηλίκι πίσω από άλλους, που αρπάζοντας τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη προσπαθούν να τους εκφοβίσουν με πολιτικές αφομοίωσης και με καταπίεση, διαπράττοντας συνειδητά σχεδόν μία γενοκτονία ταυτότητας, που συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε υποστήριξη, που επαναπροωθούν αδίστακτα τους μετανάστες, που σκοτώνουν μωρά στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου βουλιάζοντας τα σκάφη τους και μετά μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα σαν μην συμβαίνει τίποτα. Μέχρι σήμερα δώσαμε τη δέουσα απάντηση στο πεδίο και στο τραπέζι σε κάθε άδικη και άνομη στάση και πράξη της Ελλάδας στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, πρέπει όλοι να ξέρουν ότι θα το πράξουμε και από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στέλνοντας σε πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων το μήνυμα πως μια κίνηση της Τουρκίας είναι πολύ κοντά χρονικά.

Επί του πεδίου πέρα από την νέα υπέρπτηση στην Κίναρο και τις παραβιάσεις αλλά και μια αντιnavtex για την αεροναυτική άσκηση που διενεργεί σήμερα ανάμεσα σε Χίο και Σάμο, οι Τούρκοι δεν εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα την Τετάρτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια