Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο /Φ.1809

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Διάβασα στο 5Pentapostagma : « Η πρόταση που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γιατί δεν κατεβαίνετε για πρόεδρος των ΗΠΑ;» – «Είμαι μια χαρά στη θέση μου» απάντησε. Μια δελεαστική πρόταση δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη του Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη. Ο συντονιστής της συζήτησης, λίγα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο, πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει… πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του απάντησε «είμαι μια χαρά στη θέση που βρίσκομαι. Ο διάλογος που υπήρξε ήταν ο εξής:
Robert Rubin: Πρωθυπουργέ, ήσουν εξαιρετικός. Πάντα ολοκληρώνουμε τη συζήτηση πάνω στην ώρα. Πρέπει να πω, ότι η τελική μου αντίδραση είναι η εξής: Γιατί δεν κατεβαίνετε για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Έχουμε ένα μικρό συνταγματικό πρόβλημα, αλλά ούτως ή άλλως δεν δίνουμε τόση σημασία στο Σύνταγμα αυτές τις μέρες. Άρα ίσως…Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι μια χαρά στη θέση που βρίσκομαι.
Robert Rubin: Είστε μια χαρά εκεί που είστε.
Αυτή είναι μια πολύ καλή απάντηση. Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.» 
Ακόμη συζητάνε στις ΗΠΑ το πέρασμα από το Κογκρέσο του Πρωθυπουργού μας!...

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανάρτησε στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον Παύλο Μπακογιάννη
. Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην 33η επέτειο της δολοφονίας του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. «Η συνείδηση μου. Κι ας πέρασαν 33 χρόνια. Είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Πόσο σε ευχαριστώ», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη.

Ημέρα αυτοδιοίκησης ήταν η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, για το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αφού για την προεργασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023 συνεδρίασαν τόσο το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και η ειδική κομματική επιτροπή-Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κατερίνα Κνήτου- που έχει συσταθεί επί τούτου. Ονόματα, πάντως, δεν έπεσαν στο τραπέζι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, αφού η συζήτηση είναι ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο. Καθυστέρησε, μάλιστα, γιατί το καλοκαίρι, με την αυξημένη τότε πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο, είχε δοθεί προτεραιότητα στη συγκρότηση των βουλευτικών ψηφοδελτίων.

 
O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης,
στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας μεταρρύθμισης, παρουσία του πρωθ υ πο υ ρ γ ο ύ , Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε ότι «Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας έρχονται να βελτιώσουν στην πράξη την καθημερινότητα χιλιάδων ατόμων με αναπηρία». Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, στα Κέντρα Πιστοποίησης ήταν μεγάλη η ταλαιπωρία, η αγανάκτηση, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων πιστοποίησης. «Η Δημόσια Διοίκηση εξαντλούσε τη γραφειοκρατική της εμμονή πάνω στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας.»

 
Την περασμένη εβδομάδα 8 σχολεία της Κορινθίας
ενισχύθηκαν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό μέσω δωρεάς που πραγματοποίησε η εταιρεία Motor Oil Hellas Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε..
Συ γ κ ε κρ ιμ έ να, μετά από συνεννόηση του Χρίστου Δήμα με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων, τους Διευθυντές και τη δωρήτρια, η εταιρεία πραγματοποίησε δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συκιάς, στο Δημοτικό Αθικίων, στο Δημοτικό Φενεού, στο Λύκειο Νεμέας, στο Δημοτικό Κοκκωνίου/ Πουλίτσας, στο 8ο Δημοτικό Κορίνθου, στο 2ο Νηπιαγωγείο Βέλου και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου.

 
Το νέο ανθελληνικό ντελίριο του Τούρκου Προέδρου
με τις παραληρηματικές αποστροφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ή ότι δήθεν τηρεί αναξιοπρεπή στάση, καθώς και η επίδοση διαβήματος στον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, χτυπούν ξανά το καμπανάκι σε συμμάχους και εταίρους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. «Ο αναθεωρητισμός του κ. Ερντογάν απαιτεί χειροπιαστή απάντηση. Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας», τονίζει η ανακοίνωση…

 
Από τη στήλη των παραπολιτικών
έχω αναφέρει πως ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προέρχεται από αγροτική οικογένεια, αγαπάει τους καλλιεργητές γης και έχει θητεύσει σε ανάλογα καθήκοντα στη βουλευτική του πορεία. Αυτές του οι εμπειρίες φαίνεται πως τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή, αν και ο ίδιος εργάστηκε επί χρόνια ως μηχανικός στη ΔΕΗ Κορίνθου. Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο μεταξύ των ενημερωμένων αγροτών του νομού μας. Με ενημερώνουν αρκετοί αναγνώστες, όταν δημοσιεύουμε στη Φωνή μας δικά του κείμενα με σχετικό περιεχόμενο. Και είναι όλοι θετικοί…

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας,
δεν αφήνει ευκαιρία να επισκεφθεί τους Νομούς της δικαιοδοσίας του για τους οποίους έχει αρμοδιότητες και ευθύνες. Εμείς οι Κορίνθιοι τον βλέπουμε συχνά πυκνά να έρχεται στην περιοχή μας πάντα με κάποια σοβαρή και αναγκαία αιτία.
Ο σκοπός του από ό,τι διαφαίνεται είναι να έχει άμεση σχέση με συνεργασίες για τις ανάγκες του κάθε τόπου είτε αυτό αναφέρεται στην πρωτοβάθμια, είτε στη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Πριν λίγες ημέρες ήταν στη γέφυρα Διώρυγας Κορίνθου σχετικά με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πρωθυπουργού Χαρίλ. Τρικούπη.

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
έχει δώσει μεγάλη σημασία στις αδ ε λφοπο ιήσ ε ι ς γειτονικών πόλεων στην αλλοδαπή.. Αυτή τη φορά έχει μεταβεί στην Αλβανία σε ανταπόδοση επίσκεψης ομολόγου του από τον Δήμο Μαλίκι της Βορείου Ηπείρου, ως επικεφαλής κλιμακίου του Δήμου Κορινθίων με σκοπό την πολιτιστική συνεργασία Με υπευθυνότητα και γνώση μεταφέρει μήνυμα φιλίας και ενδιαφέροντος στα αδέλφια μας και στους γείτονες Αλβανούς. Αυτού του είδους οι Αυτοδιοικητικές ενέργειες αποτελούν αιτία σύσφιξης των δεσμών και λείανσης τυχόν αντιθέσεων. Σε όλα και πάντα μπροστά ο Βασίλης !...

Έχω παρατηρήσει ότι η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων με τον Δήμαρχο, Σπύρο Σταματόπουλο, έχει εκδώσει τα περισσότερα δελτία τύπου από όλους τους Δήμους της Κορινθίας, στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε όλα αναφέρει εμφαντικώς ότι πρόκειται για δωρεάν εφαρμογή και τεστ με άμεσο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω πως η ενέργειά του αυτή, σε σύγκριση με το ότι σπάνια εκδίδει δελτία τύπου προς ενημέρωση των δημοτών για άλλα ζητήματα, προέρχεται από ενδιαφέρον για την υγεία των συμπολιτών μας. Εκτός κι αν βρήκε τη μέθοδο της δωρεάν ενέργειας και το παρακάνει, πράγμα που απεύχομαι…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης και μου είπε ότι: Στον Νομό μας λειτουργεί στη Νεμέα το ΔΙΕΚ Αμπελουργίας και Οινολογίας, δίνοντας στους αποφοίτους του δίπλωμα επαγγελματία, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κλάδο που ήδη ανθεί στη χώρα μας και έχει τεράστιες προοπτικές, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διαθέτει περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και εμπειρίας στην αγροτική εκπαίδευση και είναι διαπιστευμένος φορέας Erasmus+. Προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους από ολόκληρη την χώρα. Πείτε στον Δήμαρχό μας Κώστα Φρούσιο, να συνεργάζεται στενά με τους φορείς αυτούς… Δήμαρχε, τ΄ ακούς;

Αγαπητοί μου αναγνώστες, το τι οφείλετε να κάνετε όποιοι δεν έχετε τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή σας το γνωρίζετε.
Μην αμελείτε. Η εφημερίδα μας έχει την ανάγκη σας.
Σταματώ εδώ ευχαριστώντας ακόμη μία φορά τους συνεπείς. Επανέρχομαι στην ενημέρωσή σας για την εκδήλωση της 23ης Οκτωβρίου στις 11 π.μ. της Κυριακής, που διοργανώνουν στο δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαϊδης» Κορίνθου, Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Κορινθίας, η Λέσχη Καταδρομέων – Ιερολοχιτών Ελλάδος και η Φωνή της Κορινθίας. Θέμα η 28η Οκτωβρίου 1940 και εκδήλωση τιμής στον συμπολίτη μας Ήρωα Στρατηγό Κων/νο Κόρκα, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 102 ετών, με παρουσίαση του βιβλίου του «40 χρόνια – 10 πόλεμοι και 30 Ειρήνη». Θα επακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης. Θα είναι τιμή μας να παρευρεθείτε… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Σειρά επισκέψεων στις έδρες συγκροτημάτων, μονάδων, υπηρεσιών και επιτηρητικών φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιεί, σήμερα (Τρίτη 27) και αύριο (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου) ο υφυπουργός Εθνικής ‘Άμυνας,ΝίκοςΧαρδαλιάς. Σήμερα θα μεταβεί διαδοχικά σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο. Αύριο, θα βρεθεί διαδοχικά σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια. Επίσης, θα επισκεφθεί την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου…». Μπράβο του!...

 
Τις διαρκείς εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα σχολίασε ο τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,
χαρακτήριζοντάς τις «πρωτόγνωρες. Το εάν υπάρχει φόβος για την τουρκική προκλητικότητα, δεν μπορεί να το πει κάποιος με σιγουριά, υπάρχει όμως ανησυχία. Οι δηλώσεις του Ερντογάν, και η επιμονή του σε αυτές τις δηλώσεις είναι πρωτόγνωρες. Ξέρουμε ότι επιδιώκει να κερδίσει κάποια πράγματα, ότι η Τουρκία δεν αλλάζει στρατηγική, και με λογικές εξηγήσεις φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι πιέζει προκειμένου αυτό το διάστημα, να προχωρήσουν οι επιδιώξεις του και να κερδίσει ορισμένα πράγματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αποστολάκης στην Κοινωνία Ώρα Mega. «Συγκεκριμένα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα με την ενέργεια. Η Ευρώπη, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Η ενέργεια, που υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντική και φαίνεται ότι είναι αυτή που λύνει και το πρόβλημα. Οι έρευνες που έχει κάνει ο Ερντογάν και οι πληροφορίες του, δείχνουν ότι στις δικές του περιοχές που δικαιωματικά του ανήκουν, δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες.
Πιέζει με αυτόν τον τρόπο και δείχνοντας ότι “είναι εδώ”. Θέλει να πάρει και τα εξοπλιστικά που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ. Τα F-16 που έχει ζητήσει, και η προσπάθειά του να μπει στη διεκδίκηση των F-35 ».
Πού ήσουν Ναύαρχε στη Συμφωνία των Πρεσπών;

 
Στις 17.942 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
το 2023 που ενέκρινε τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο και εν συνεχεία παρουσίασε στα ΜΜΕ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Από αυτές, οι 15.641 προσλήψεις εμπίπτουν στον κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση), εκ των οποίων οι 3.155 για το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας (περιλαμβάνονται 1.700 ΕΠΟΠ), 2.265 στους δήμους (οι 1.000 στη δημοτική αστυνομία), 1.357 στο υπουργείο Υγείας και 1.230 στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για το 2022 είχαν εγκριθεί 23.818 θέσεις, το 2021 12.600 και το 2020 6.075.

Το μήνυμα ότι «τα Πανεπιστήμια και οι εστίες είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς» έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση της Τρίτης στην παλιά φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη για την εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν στις προσπάθειες της Κυβέρνησης, για την ασφάλεια στα ελληνικά πανεπιστήμια.
«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας».

 
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αι Ενέργειας Νίκος Ταγαράς,
αρμόδιος για θέματα επίσης Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος αποτελεί κεφάλαιο για την Ελλάδα και την Κορινθία, την οποία υπηρετεί από τα νεανικά του χρόνια αρχικά κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αργότερα, ως Πρόεδρος Κοινότητας Δήμου Τενέας, στη συνέχεια Νομάρχης Κορινθίας και τα μετέπειτα χρόνια, ως Βουλευτής του Νομού μας.. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε γόνιμος και αποδοτικός εργαζόμενος νυχθημερόν για το καλό της Κορινθίας και των Κορινθίων. Η αποδοχή του από τους ψηφοφόρους είναι φανερή, αφού όταν το κόμμα του εκλέγει πέραν του ενός βουλευτή, ο δεύτερος είναι αυτός.
Έχει προσφέρει πολλά με προοπτικές ακόμη περισσότερα

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, από ό,τι φαίνεται έχει μεγάλη πληροφόρηση για τα προβλήματα, που απασχολούν τους πολίτες του Νομού μας. Οπωσδήποτε θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, αλά και με τους κομματικούς του φίλους, που είναι διάσπαρτοι στις πόλεις και τα χωριά μας. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα διάφορα σωματεία τα οποία τον πληροφορούν για τα προβλήματα και αυτός χωρίς χρονοτριβή κάνει τις προσωπικές του παρεμβάσεις. Αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται με ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων. Και το κάνει φιλότιμα και με υπευθυνότητα…

Η πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, Ειδική Σύμβουλος στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Πρωθ υ π ο υ ρ γ ο ύ Κυρ. Μητσοτάκη, είπα στο προηγούμενο παραπολιτικό μου σχόλιο δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της, αν στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα διεκδικήσει βουλευτικό αξίωμα ή κάτι άλλο. Τρεις φίλοι στο καφέ που συχνάζω σχολίασαν τις απόψεις μου και ομόφωνα είπαν πως η ενέργειά της θα εξαρτηθεί από την απόφαση το Προέδρου του κόμματος της Ν.Δ.. Είναι κομματική και θα ακολουθήσει ό,τι τη συμβουλέψει ο Πρόεδρος… Έχετε δίκαιο τους απάντησα ……

«Κορίνθιε» για να μη σε προσφωνήσω με το όνομά σου, αφού σε ξέρουμε σαράντα και βάλε χρόνια ποιός είσαι, μου είπε φίλος αναγνώστης από την Κόρινθο, διάβασα το παραπολιτικό σου σχόλιο στη βδομαδιάτικη έκδοση της περασμένης Πέμπτης για την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αρμόδια για τον Νομό Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα, και δεν στο κρύβω πως είσαι μέσα φίλε, για να μην σε προσφωνήσω με τη συνηθισμένη πια λέξη ΄Ήσουνα IN¨ . Η Αθηνά μας αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο μας και έχει μάθει να τον υπηρετεί πραγματικά με γνώση, υπευθυνότητα, συνέπεια λόγων και έργων από οποιαδήποτε θέση κι αν εκλέχθηκε. . Φυσικά συμφώνησα μαζί του…

Ο πρώην ¨Νομάρχης¨ Αν. Γκιολής, σήμερα Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ως γιατρός βρέθηκε στο στοιχείο του, μου είπε αναγνώστης από την ευρύτερη περιοχή Ξυλοκάστρου και συνέχισε Μη σου φαίνεται περίεργο που εκλέχθηκε πρώτος μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Πελοποννήσου στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κορινθία. Είναι γιατρός και με την επιστημονική του κατάρτιση και την ανθρωπιά που τον διακρίνει έχει αποκτήσει, όπως αποδείχθηκε, χιλιάδες κομματικούς φίλους, οι οποίοι ορκίζονται στο όνομά του… Έχεις δίκαιο του απάντησα…

Άλλος ένας Αυτοδιοικητικός από τη δυτική Κορινθία μετά τον Α. Γκιολή, που δεν έχω ακούσει, έστω και μία κακή κουβέντα για το έργο που επιτελεί μετά τις τελευταίες εκλογές στη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Θα το καταλάβατε ότι πρόκειται για τον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο. Η σοβαρότητα, υπευθυνότητα και η εργατικότητα που τον διακρίνει αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιδίου και της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων – δημοτών. Φυσικά υπάρχουν και μεμονωμένες φωνές που ακούγονται από τη μειοψηφία, οι οποίες δεν συμφωνούν πάντα μαζί του. Αυτά συμβαίνουν και δεν αλλοιώνουν την εικόνα που περιέγραψα

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης με τους συνεργάτες του ολοκλήρωσε εργασίες φυτοπροστασίας των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι που τους προσβάλλει και προκαλεί σοβαρές ζημιές, ακόμη και την ολοκληρωτική καταστροφή τους. Η φυτοπροστασία αφορά σε εκατόν είκοσι (120) δέντρα φοινίκων που κοσμούν την περιοχή από τους Καταρράκτες Λουτρακίου έως το Υδροθεραπευτήριο (80 φοίνικες) και την περιοχή του Πάρκου Ειρήνης και της παραλιακής ζώνης Λουτρακίου (40 φοίνικες)

Βοχαϊτης που διάβασε την ενημέρωση για την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Τοπιού Ήρωα Στρατηγού Κων/ νου Κόρκα, που θα γίνει το πρωί της Κυριακής της 23ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου παράλληλα με Επετειακή ομιλία από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Κορινθίας και τη Λέσχη Καταδρομέων – Ιερολοχιτών Ελλάδος, μου είπε: « Διάβασα το βιογραφικό του Στρατηγού Κων/νου Κόρκα, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 102 ετών και είπα: Μήπως πρέπει να απασχολήσει τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας η σκέψη να τιμήσει και η γενέτειρά του τον εκλιπόντα με την ονομασία οδού ή Πλατείας στην Πουλίτσα; Δήμαρχε Αννίβα Παπακυριάκο, τι λές;

Δεν υπάρχουν σχόλια