Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1809

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Να πάψει ο προνομιούχος εναγκαλισμός μεταναστών…;

Όλοι εμείς οι Έλληνες, ιδιοκτήτες κατ’ επίφαση, αυτού του κακοτράχαλου τόπου με τις ωραίες πεδιάδες, τα πανέμορφα βουνά, τις εκατοντάδες νησιά και ξερονήσια με τις δαντελωτές παραλίες, κομπορρημονούμε για την κληρονομιά, που μας άφησε ο “Φιλόξενος Δίας”. Ενώ στη διπλανή Ιταλία βουλιάζουν τα πλοία και αφήνουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες να πνιγούν, εμείς με κίνδυνο τη ζωή μας πέφτουμε στη θάλασσα για να σώσουμε ανθρώπινες υπάρξεις, που το παγκόσμιο σύστημα τους εξανδραπόδισε από την Πατρίδα τους, για τους δικούς του λόγους. Μέχρις ενός σημείου, όλα αυτά μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, «μέχρι χθες», θα έπρεπε πρωτίστως να περιφρουρήσουν τους Έλληνες. Να τους προστατέψουν από τη λαιμαργία των καρχαριών, που λυμαίνονται ξηρά, αέρα και θάλασσα Ελληνική, κατ’ όνομα και μόνο στα χαρτιά, που τα κατάντησαν κουρελόχαρτα μερικοί -ευτυχώς όχι όλοι- οι πολιτικοί.

Δεν βλέπαμε όμως, να συμβαίνει αυτό το τελευταίο, αφού όλοι ή σχεδόν όλοι, ενδιαφέρονται για το πώς θα βολέψουν τους Μουσουλμάνους κατά πλειοψηφία Λαθρομετανάστες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους στην Ευρώπη, τη δύσμοιρη Ελλάδα με τα δέκα εκατομμύρια κατοίκους, που σε λίγα χρόνια θα έχει καταντήσει μία Μουσουλμανική χώρα των 20 και 30 εκατομμυρίων κατοίκων. Δεν βλέπουν πέραν από τη μύτη τους οι πολιτικοί ταγοί ή αποτελούν όλοι μέρος του “Συστήματος”, εφαρμόζουν κατά γράμμα τις έξωθεν εντολές και από εκεί και πέρα “γαία πυρί μιχθήτω ”; Δεν τους απασχολούν οι καμπάνες του Πολέμου, ο μεγαλοϊδεατισμός της Αλβανίας, ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, τα σχέδια Αποσταθεροποίησης της χώρας, το διαφαινόμενο σχέδιο δημιουργίας αναταραχής στα Βαλκάνια, ο απατηλός αλυτρωτισμός των Σλάβων και το ληστρικό τουρκικό μένος κατά της χώρας μας;

Τους απασχολούν άραγε η αποσταθεροποίηση της κάθε Κυβέρνησης που δεν εκτελεί τις εντολές άλλων; Όλα δείχνουν πως οι Αμερικανοί στην επιθυμία τους να διακόψουν πιθανή κάθοδο των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, έχοντας απέναντι μία διφορούμενη Τουρκία, δεν διστάζουν να δείξουν πόρτα στον Ερντογάν, που πατάει σε δύο βάρκες, εν μέσω Πολέμου. Η απάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ πως δεν πρέπει να αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδος στα νησιά του Αιγαίου λέγει πολλά.

Ελπίδα μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας στο υπερατλαντικό ταξείδι τους να βρήκαν απέναντί τους, για πρώτη φορά, έναν Αμερικανό Πρόεδρο «Μπαϊντενόπουλο» και όχι «Μπαϊντένογλου»… 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

“Σφαλιάρα” από Αθήνα σε Τουρκία μέσω ΝΑΤΟ…

Οι Τούρκοι, αναφέρει το 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.gr, ζήτησαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ να μην συμπεριληφθούν 23 ελληνικά νησιά λόγω παρουσίας ελληνικών δυνάμεων! Υπάρχει χοντρό τουρκικό παρασκήνιο τελικά, πίσω από την άσκηση του ΝΑΤΟ Tiger Meet-2022, αφού η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, ότι “η Τουρκία προειδοποίησε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμπεριφορά της Αθήνας.

Στην άσκηση αυτή του ΝΑΤΟ που διοργανώνει η Ελλάδα επρόκειτο να συμμετάσχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής διενεργεί τεχνική μελέτη της υλοποίησης της άσκησης και την αποστέλλει στους συμμετέχοντες.

Στο έγγραφο που έλαβε η Τουρκία φέτος, ανέφερε ότι 23 ελληνικά νησιά “που είχαν τεθεί σε μη στρατιωτικό καθεστώς βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού” συμπεριλήφθηκαν επίσης στην περιοχή ασκήσεων. Η Ελλάδα όρισε την περιοχή της ασκήσεως αυξάνοντας τον εναέριο χώρο της από τα 6 10 μίλια», γράφει η τουρκική εφημερίδα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και γαλλικές πηγές, και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP, “τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι το ελληνικό γενικό επιτελείο ενημερώθηκε για την απόφαση της Άγκυρας να μην συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ στις 22 Απριλίου”.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι υπήρξε χοντρή διαφωνία των Τούρκων με την ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της άσκησης. “Οι «σκόπιμες» προσθήκες των Ελλήνων επιτελών, ώθησαν την τουρκική αεροπορία να ζητήσει «τροποποιήσεις» από την ελληνική πλευρά, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν, αφού η Ελλάδα χειραγωγεί το ΝΑΤΟ για τα πολιτικά της συμφέροντα», ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ασκήσεως του ΝΑΤΟ, να περάσουν την παράλογη και ύποπτη απαίτηση τους περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών μας, κάτι που δεν αποδέχθηκε η συμμαχία και οι ΗΠΑ κατ’ επέκταση.

Επιτέλους όμως βρέθηκε μία Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει το διπλωματικό και πολεμικό πεδίο ενός ακήρυκτου πολέμου, που έχει αρχίσει σε βάρος της χώρας μας η Τουρκία του Ερντογάν.

Παίρνει τις απαντήσεις του σε αέρα, θάλασσα και ξηρά.

Τις προπαγανδιστικές ψευτιές, που τώρα τελευταία έχουν πιάσει ουρανό τις καυτηρίασε και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελέσκι, που δεν τρώει κουτόχορτο. Έτσι δεν είναι;

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Απάντηση για τα Ιουλιανά 1974 στην Κύπρο…

Επανέρχομαι και απαντώ χωρίς πολλά λόγια και σχόλια σε ερωτήσεις δύο αναγνωστών, για τα Ιουλιανά του 1974 της Κύπρου, που σκλάβωσαν δεκάδες χρόνια το μισό σχεδόν νησί και ποίος ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου: Κομβικό σημείο, πέραν των άλλων αποτελεί η περιβόητη ομιλία του Μακαρίου της Κύπρου στον ΟΗΕ, στις 19 Ιουλίου 1974, με την οποία κάλεσε τις Εγγυήτριες Δυνάμεις να παρέμβουν στην Κύπρο. Βάσει των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, εγγυήτριες δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Κύπρου ήταν η Ελλάς, η Τουρκία και η Μ. Βρετανία… Θεωρούμε πως η υπόθεση του Πολυτεχνείου δεν ήταν άσχετη με τη Συνωμοσία, που εξυφάνθηκε από τον διαβόητο και μοιραίο -για την Ελλάδα- πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χάρη Κίσινγκερ, με στόχο την κατάληψη της Μεγαλονήσου από την Τουρκία. Είναι σε όλους τους ερευνητές γνωστό ότι ο τότε Πρόεδρος και Αρχηγός του Καθεστώτος των Συνταγματαρχών Γ. Παπαδόπουλος, αντιδρούσε στο Πραξικόπημα του Σαμψών και τη συμμετοχή Στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εγχείρημα.

Είναι προπαγανδιστική η άποψη των δήθεν αντιστασιακών ότι με την εξέγερση του Πολυτεχνείου καταλύθηκε το Στρατιωτικό Καθεστώς. Αντίθετα, Αντικειμενικός Σκοπός ήταν να εκδιωχθεί ο Αντιρρησίας Γ. Παπαδόπουλος και να αναλάβει στη συνέχεια το Καθεστώς Ιωαννίδη, που ήταν πρόθυμο να προχωρήσει στο θανάσιμο διάβημα. Ο «Κανταφικός», όπως τον έλεγαν, πρώην Διοικητής του ΕΑΤΕΣΑ, Δημήτριος Ιωαννίδης, έπεσε στην παγίδα με δόλωμα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ενέδωσε στο να στηρίξει το προδοτικό και μοιραίο σχέδιο του Αμερικανού Υπουργού.

Ως Ανώτερος Αξιωματικός των Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών μέχρι το διάστημα του 1972, που υπέβαλα την παραίτησή μου, είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την πίεση, που εδέχετο ο Γ.Παπαδόπουλος από «Κανταφικούς» Αξιωματικούς, ώστε να δώσει το «Πράσινο φως» στο Πραξικόπημα Σαμψών και την εμμονή του στην άρνηση. Στον «Φάκελο της Κύπρου», που καταχωνιάστηκε στα υπόγεια της Βουλής για να μη δουν το φως της δημοσιότητας οι ευθύνες της τότε πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ, αποδεικνύεται πως η Ελληνική Στρατιωτική Ηγεσία της Ελλάδας ήταν αντίθετη με το Πραξικόπημα. Έχω ιδία γνώμη και άποψη. Δεν μου διαφεύγει όμως, το ερώτημα και η απόδοση τεράστιας ευθύνης και στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση των εγγυητριών Δυνάμεων στην Κύπρο, δηλαδή κάλεσε την Τουρκία και την Αγγλία να αιματοκυλήσουν και αλώσουν τμήμα της Κύπρου. Αυτός ο επιλεγόμενος «Εθνάρχης», πώς τόλμησε να προβεί σε αυτή τη «Θανάσιμη Εθνική Πρόσκληση»:

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Προτάσεις για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κορίνθου…

Σε παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή μία ιδέα να ερευνήσει, να μελετήσει και να προωθήσει την ιδέα ανέγερσης και δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Νέας Εθνικής Οδού, μεταξύ Κορίνθου και Αρχαίας Κορίνθου, ώστε να αποτελεί πρόσκληση επίσκεψης των διερχομένων. Σκοπός η αρτιότερη οργάνωση του τουριστικού ρεύματος και της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού. Δεν έλαβε υπόψη της την πρότασή μας η Δημοτική Αρχή. Εμείς όμως επανερχόμαστε εκ νέου στη νέα Δημοτική Αρχή επί του προκειμένου.

Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό το φύλλο της «Φωνής της Κορινθίας» με μίαν άλλη πρόταση, η οποία έχει ως στόχο πάλι την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας, που έχει παραμεληθεί από τους ιθύνοντες που διοίκησαν τον Δήμο και τη Νομαρχία μας. Είναι γνωστό ότι το διπλανό Λουτράκι, έχει αποτελέσει τόπο προορισμού στα πλήθη των επισκεπτών από την Πρωτεύουσα του Κράτους. Γεμίζουν οι παραλίες της Λουτρόπολης και μάλιστα πολλές φορές οι επισκέπτες δεν βρίσκουν χώρους κατάλληλους να καθίσουν, να περάσουν την ώρα και την ημέρα τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.

Είδαμε να ανακοινώνεται ότι πρόκειται να αναπλάσει την παραλιακή ζώνη επικοινωνίας με το Λουτράκι, τον χώρο που έχει δημιουργηθεί στην παραλία Αγίου Νικολάου, την Ποσειδωνία και εκείθεν. Δεν είναι βέβαιο, αν σε αυτή την ανάπλαση συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού για κατάλληλες ενέργειες συμμετοχής στο όλο έργο.

Για να δοθεί στον επισκέπτη του Λουτρακίου η αίσθηση συνέχειας του παραλιακού δρόμου προς την Κόρινθο, ως τόπου προορισμού, να μελετηθεί η περιοχή Αγίου Νικολάου και να δημιουργηθούν κτιριακά συγκροτήματα Αναψυκτηρίων και Ταβερνών, εν σειρά, πάνω από τον δρόμο που υπάρχει με κιόσκια τύπου Δαμασκηνού – Λιμένος, με πρόσοψη προς τη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σε επιχειρηματίες υπό ειδικούς όρους. Στον ευρύτερο χώρο και το Μουσείο.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η Κόρινθος, θα τραβήξει χιλιάδες επισκέπτες και οι Αθηναίοι θα έρχονται να απολαύσουν αντί της αποπνικτικής Αττικής την ημέρα τους κοντά μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται θετικό σε Πρόοδο, Ανάπτυξη και Έξαρση τουριστικού ρεύματος με συναφή σημεία προορισμού στη Λουτρόπολη και την πόλη της Κορίνθου ...Έτσι τα βλέπω… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια