Header Ads

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ /Φ.1809

  

Γράφει ο: ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. ΣΑΡΕΛΑΣ


«Έλα της θάλασσας θεριό και του πελάγους μπόρα να πάρεις το Σκουδαριό να φύγει από την χώρα».

Ν. Γκάτσος, μελοποίηση Αλκ. Ιωαννίδη 

Πόση αλήθεια στη φωνή της γραφίδας του μεγάλου ποιητή Ν. Γκάτσου για την αγανάκτηση που νιώθει ο ελληνικός λαός. Ο λαός του μεροκάματου, χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, στο νοίκι, με μικράπαιδιά. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι από τον χώρο της οικοδομής που είναι 650 επαγγέλματα. Μόνο το 2% είναι σε θέση εργασίας. Ίδια η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα με μαγαζιά να κλείνουν, οι υπάλληλοι στο πεζοδρόμιο χωρίς λεφτά μήνες τώρα για ένα κομμάτι κρέας. Οικονομία και στο καζανάκι της τουαλέτας.

Τα παιδάκια πεινάνε και ζητάνε ρούχα. Μειώνεται το επιτόκιο -το υψηλότερο στην Ε.Ε.- γίνονται κατασχέσεις διαμερισμάτων για οφειλές από δάνεια και ο λαός πάντα με την πλάτη στον τοίχο του σκοπευτηρίου...

Οι μικροσυνταξιούχοι των 300 και 700 ευρώ το μήνα, ηλικιωμένοι, φιλάσθενοι, στην ίδια μοίρα. Και από την άλλη η Εκκλησία να προσφέρει εν μέρει δωρεάν συσσίτιο και στέγη χωρίς να τηρεί πιστά τον Λόγο του, Χριστού περί ιματίου. Αποτέλεσμα; οι θρησκευτικές αιρέσεις που καραδοκούν να αυξάνουν σε αριθμό οπαδών. Και ξαφνικά η κυβέρνηση με το χέρι στην σκανδάλη, τραβά και ρίχνει το πρώτο βόλι κατά των μικρομεσαίων χαμηλόμισθων με μείωση μισθών και συντάξεων. Επεκτείνεται στο Δημόσιο με απολύσεις και προσλήψεις των δικών της όμως η τρόϊκα επιμένει σε νέο κούρεμα σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις. Στόχος της η αποδυνάμωση της χώρας χωρίς να υπάρχει αντίσταση στα σχέδια επεκτατισμού αγορών και κατασχέσεων του Δημοσίου, κατά τον Σόϊμπλε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών από το αναπηρικό καρότσι.

Κρίμα. Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες.

Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές για νέο κούρεμα στη φαλάκρα του Έλληνα με αυξανόμενους φόρους στα ακίνητα, έκτακτες εισφορές, αυξήσεις 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και μπροστά η κόντρα του λαού με διαδηλώσεις, απεργίες, διαμαρτυρίες.

Για την υποτυπώδη φορολόγηση της η βουλή αναγκάζεται να αρχίσει με ένα μείον 5% στους μισθούς. Νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού. Όχι ποδήλατα όπως κυκλοφορούν οι πολιτικοί στη Σκανδιναβία που δε φοβούνται γιατί δεν τα φάγανε όπως οι δικοί μας για να χρεοκοπήσει η χώρα τους. Επιπροσθέτως δηλώνουν ότι σχεδιάζουν κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των αμοιβών τους στα συνέδρια. Μειώσεις 50% στο Δημόσιο και κατά την τρόϊκα μείωση των υπαλλήλων, ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να γνωρίζει ότι εδώ δεν υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια παρά μόνο η σφραγίδα του κόμματος που ανήκουν. Ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων είναι ανεκπαίδευτοι κυρία Τρόϊκα.

Μια κυβέρνηση να παραπαίει, η αντιπολίτευση να φωνάζει και να καταγγέλλει τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τον νόμο με διπλές συντάξεις πολιτικών, παιδιά πολιτικών σε θέσεις συμβούλων του κράτους, να στηλιτεύει τα μέτρα κατά του λαού, να υπόσχεται αλλαγή μόνο με λόγια.

Λάθος το σκηνικό και η απόδοση. Ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί χωρίς ουδείς να προτείνει περικοπές 60% των μισθών τους και το 100% του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μείωση του αριθμού τους, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, έρευνα του νεοπλουτισμού των 300 των βορείων προαστίων. Από το 1974 τίποτα. Ούτε φωνή. Κι αυτά που βγάζουν τώρα στη φόρα είναι από τα «θα» του αύριο για να μη χάσουνε τη χρυσή καρέκλα.

Όσο για το Δημοψήφισμα, μερικοί απ’ αυτούς τολμούν να λένε ότι ο έλληνας πολίτης είναι ανώριμος. Ήταν γιατί τους εμπιστεύθηκε, στερούμενος φαντασίας, ότι δίνει την ψήφο του σε επαγγελματίες πολιτικούς, μισέλληνες και όχι πατριώτες...

Κύριοι, κύριοι της Βουλής των Ελλήνων αμαυρώνετε τον αριθμό 300.

Αυτό το ιερό νούμερο φαροδείκτης της ιστορίας μας. Με τους 300 γενναίους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα που παρά τον μικρό τους αριθμό πολέμησαν με θάρρος και τόλμη και νίκησαν τον Περσικό στρατό έχοντας μοναδικό τους στόχο τη Λευτεριά της πατρίδας. Αυτό το χώμα το βαμμένο με αίμα για χρόνια, είναι δικό μας και θα παραμείνει ελληνικό έστω κι αν χρειασθούν θυσίες και νέοι αγώνες κόντρα στο σημερινό χουντικό σύστημα άγριας επιθετικότητας της ΕΛ.ΑΣ. με ξυλοδαρμούς και χημικά και μας θυμίζει τη δεκαετία του ‘60 κατά των λαϊκών αντιδράσεων στα νέα μέτρα της τρόϊκας που θέλει την Ελλάδα μας σε θέση επαίτη για να πωληθεί σε τιμή ευκαιρίας...

Παραιτηθείτε. Ο λαός δεν σας θέλει... λόγω ανωριμότητας. Σας προειδοποιώ.

*Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος, κάτοικος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια