Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1809

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Βασίλης Νανόπουλος: Eίναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου να γίνει!
  

Η πρόταση μη πληρωμής της μειοψηφίας θα ακύρωνε για πολλά χρόνια το έργο.

«Είναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου να γίνει και θα γίνει» επανέλαβε για ακόμα μια φορά πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου, τους πολίτες και κυρίως τους κατοίκους της Αρχαίας Κορίνθου πως το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων στην τελευταία του συνεδρίαση έλαβε απόφαση συνέχισης εργασιών. Ήδη έχει προχωρήσει η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την ένταξη και πληρωμή του ποσού που πρέπει να πληρωθεί στον εργολάβο ως αποζημίωση των καθυστερήσεων, ποσό το οποίο αποτελεί προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης του δήμου αφού η αρχική απαίτηση και εάν ο δήμος οδηγείτο στα δικαστήρια με τον εργολάβο, ξεπερνούσε το 1,1 εκ ευρώ. Η διαπραγμάτευση οδήγησε σε ποσό 668 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ , ποσό που επί της παρούσης θα πληρωθεί από ίδιους πόρους αν και γίνεται προσπάθεια ένταξης και πληρωμής στο ΕΣΠΑ.

Η τροποποίηση του προϋπολογισμού κατατέθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου στην Αποκεντρωμένη διοίκηση σήμερα και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών, έγκριση και εκταμίευση, στις επόμενες 30 ημέρες.

Η εκταμίευση θα επιτρέψει στον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες, να ολοκληρώσει το σχολείο και να το παραδώσει στην Αρχαία Κόρινθο, τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς.

«Είναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο να γίνει . θα είναι ένα σχολείο μοναδικό στην χώρα, ένα σχολείο – μουσείο αφού θα περιλαμβάνει όλα τα ευρήματα που η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε. Ως δημοτική αρχή θα κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου το σχολείο να τελειώσει. Το θέλουν οι κάτοικοι, το θέλουμε και εμείς σαν δήμος. Έχει περάσει ως σήμερα από 40 κύματα και είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση μου να γίνει ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόταση που κατέθεσε η μειοψηφία περι μη πληρωμής του επιπλέον ποσού στον εργολάβο, πρόταση η οποία θα ακύρωσε την ανέγερση του σχολείου και θα έθετε σε περιπέτειες το δήμο Κορινθίων με την προοπτική, κάποτε, μετά από πολλά χρόνια να ανεγερθεί, εάν φυσικά υπήρχαν οι προϋποθέσεις και οι αδειοδοτήσεις.

Το ΕΣΠΑ βεβαίως και η χρηματοδότηση του θα χανόταν.

«Υπήρξε πρόταση από την πλευρά του κ.Σταυρέλη να μην πληρώσουμε . Είπα στον κ.Σταυρέλη πως αυτό δεν είναι πρόταση γιατί αν δεν πληρώσουμε τα χρήματα, προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης από την πλευρά μας, θα πρέπει να οδηγηθούμε στα δικαστήρια με τον ανάδοχο, ο ανάδοχος να κερδίσει ποσό τουλάχιστον 1,1 εκ ευρώ , το ποσό ορίστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον δικηγόρο της ΚΕΔΕ με τον οποίον συνεργαστήκαμε, συν βεβαίως ακόμα κάποια χρήματα. Αν δεν πληρώσουμε τις 800 χιλιάδες περίπου ευρώ σήμερα, σταματάει το έργο. Χάνουμε το ΕΣΠΑ, γίνεται νέος διαγωνισμός και μετά από χρόνια, αν υπάρξουν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις να γίνει το σχολείο πληρώνοντας πολύ περισσότερα χρήματα λόγω αλλαγής και αύξησης τις τιμές των υλικών.

Ήταν μονόδρομος η πρόταση μου, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΣ την οικονομική επιτροπή και προχωράμε. Ότι άλλο ακούγεται είναι ελλιπής πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.




Εγκρίθηκε το σχέδιο των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Καλλιθέα από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας
  

Πράσινο φως στο σχέδιο που κατέθεσε ο δήμος Κορινθίων για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Συνοικισμού, το οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που αγοράστηκε στην περιοχή της Νεάπολης με στόχο την δημιουργία πρότυπου αθλητικού κέντρου, έδωσε το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η έγκριση αποτελεί το ουσιαστικότερο βήμα της υλοποίησης του έργου, ενός έργου που σχεδιάστηκε από την δημοτική αρχή για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων, των αθλητών και των πολιτών του δήμου που οι σημερινές δομές αδυνατούν. Επίσης, να υπηρετήσει τον στόχο η Κόρινθος, ο δήμος Κορινθίων να περιληφθούν στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη της έγκρισης του σχεδίου των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τα επόμενα βήματα στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου την Πέμπτη το πρωί.

«Το τεχνικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο μας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα επόμενα βήματα είναι η υποβολή του φακέλου στο ταμείο ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου.» Ο Δήμαρχος Κορινθίων επεσήμανε πως στην χρονιά που έρχεται θα ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα το γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε να καλυφθούν οι προπονητικές ανάγκες των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε μετά την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και την μη ενοικίαση του γηπέδου του Συνοικισμού από τον δήμο.

«Το αυξημένο ενδιαφέρον που τα τελευταία χρόνια καταγράφεται στο δήμος μας για τον αθλητισμό μας προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό το ενδιαφέρον αλλά μέσα από σύγχρονες, πρότυπες και απόλυτα λειτουργικές υποδομές να καταστεί σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό, προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό».



Β.Νανόπουλος: Θέλουμε να γίνουμε ένας δήμος – πρότυπο στην διαχείριση και φροντίδα των ζώων. Εύσημα στο δήμο Κορινθίων από την ειδική γραμματέα του υπουργείου
  

Σε προτεραιότητα έθεσε από την αρχή της θητείας της η δημοτική αρχή της Κορίνθου την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος των αδέσποτων ζώων. Η αντιδημαρχία που για πρώτη φορά συστάθηκε είχε σαν αποτέλεσμα την δρομολόγηση ενεργειών που στα τρία χρόνια δράσης έχει απτά αποτελέσματα κι αυτό δεν αποτελεί συμπέρασμα της δημοτικής αρχής αλλά της κοινωνίας και των φιλοζωικών οργανώσεων που προσφέρουν τεράστιο και σημαντικό έργο και με τις οποίες από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φρόντισαν αφενός να αποκαταστήσουν την επικοινωνία και αφετέρου να επιτύχουν μια αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία.

Η σημερινή παρουσία της κ. Μαριάνθης Δημοπούλου, ειδικής γραμματέως του υπουργείου εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς στο δημαρχείο της Κορίνθου και η συμμετοχή της σε ευρύτατη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Καρασάββα παρουσία των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων ήταν ένα ακόμα βήμα, μια ακόμα ενέργεια στην κατεύθυνση λύσεων.

«Καλωσορίσω την κ.Δημοπούλου στον δήμο μας, είναι ο πρώτος δήμος που επισκέπτεται στα πλαίσια των καθηκόντων της και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό 2ργο στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων και της φροντίδας ζώων. Στα αποτελέσματα αυτά είναι μεγάλη η συμβολή των εθελοντών και των φιλοζωικών οργανώσεων και τους ευχαριστώ θερμά και από αυτό το βήμα « ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

«Χαίρομαι που ξεκινώ τις επαφές μου από το δήμο Κορινθίων ο οποίος καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην διαχείριση των ζώων « ανέφερε η ειδική γραμματέας από την πλευρά της κάνοντας λόγο για δήμους -πρότυπο και εξάροντας την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έχει, ως σήμερα καταγράψει ο δήμος Κορινθίων, κυρίως την συνεργασία του και την αναγνώριση της αξίας των εθελοντών, όντας και η ίδια από μικρή, εθελόντρια και φιλόζωη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Καρασάββας σε αδρές γραμμές ανέφερε τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής και επεσήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης του μητρώου ζώων αλλά και της δυνατότητας των δήμων να επιχορηγούν τις φιλοζωικές οργανώσεις ανακουφίζοντας το οικονομικό κόστος που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά.

Σημαντικές επίσης ήταν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων και των φιλόζωων που παρέστησαν, μεταξύ αυτών η αναγκαιότητα καταγραφής των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των συλλεκτών ζώων.

Στα ουσιαστικά αποτελέσματα της σύσκεψης καταγράφεται η κοινή γραμμή υπουργείου και δήμου σε ενέργειες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το πρόβλημα, ήτοι:

Στείρωση, σήμανση και καταγραφή Βελτίωση νομοθεσίας, ολοκλήρωση μητρώου και δυνατότητα επιχορήγησης φιλοζωικών από το δήμο Ενημέρωση των πολιτών Έλεγχος και παρέμβαση αρχών Προγράμματα υιοθεσιών Η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχία προστασίας ζώων συνεχίζουν απαρέγκλιτα να εργάζονται και να φέρνουν αποτελέσματα, λειτουργώντας ουσιαστικά σε ένα πρόβλημα που, για πολλά χρόνια, παρέμενε άλυτο και είχε λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” Ένας κόσμος αγάπης με όλους νικητές!
  

Μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που υμνεί την προσπάθεια, τη δύναμη ψυχής και την αλληλεγγύη, καθώς και μία σπουδαία αγωνιστική ευκαιρία για 900 αθλητές των Special Olympics από την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” που φέτος θα διεξαχθούν στο Λουτράκι Κορινθίας από 3 έως 8 Οκτωβρίου, από τα Special Olympics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, ώρα 19:00, ενώ η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρα 19:00.

Φέτος, η συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

900 Αθλητές με νοητική αναπηρία θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο στο Λουτράκι, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούν για 5 ημέρες, σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση – Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος), και να αναδείξουν την προσπάθεια και τα ταλέντα τους στέλνοντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, ομαδικότητας και ένταξης!

Την προσπάθειά τους θα αγκαλιάσουν και θα χειροκροτήσουν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα αλλά και η τοπική κοινωνία, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που θα λάβουν μέρος στις αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 1.500 ανά ημέρα!

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics όλοι είναι νικητές! Όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν, θα εξασφαλίσουν ένα από τα 8 μετάλλια που θα απονεμηθούν ανά άθλημα:

χρυσό, αργυρό και χάλκινο για τους τρεις πρώτους και μετάλλιο συμμετοχής για τους επόμενους πέντε. Κάθε συμμετοχή είναι αξιέπαινη κι αξίζει πολλά συγχαρητήρια, καθώς προάγει την αξία του «Ευ αγωνίζεσθαι»:

Οι αθλητές παίζουν δίκαια, ομαδικά, με σεβασμό στους συναθλητές τους, με στόχο όχι να «βγουν πρώτοι», αλλά να ζήσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να αθληθούν, να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες, να εξελιχθούν και να κάνουν φίλους!

Στους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες, οι αγωνιστικές δραστηριότητες και οι απονομές μεταλλίων στα 7 αθλήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά, στις ημέρες Τρίτη 4 Οκτωβρίου – Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρες 09:00 – 14:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του SportCamp (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση – PingPong), στο Κλειστό Γυμναστήριο» Γ. Γαλανόπουλος» (Μπάσκετ), στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου (Ποδηλασία) και στο ‘’Θώδειο” Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου (Στίβος).

Οι Αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς το ευρύ κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση:

Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program): Από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρες 10:00 – 13:00, 5 ειδικότητες Ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Ορθοπεδικοί, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι), θα δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές να επωφεληθούν εντελώς δωρεάν από µία σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών.

Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων (Unified Youth Festival): Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 17:00 – 19:00, μαθητές χωρίς αναπηρία και αθλητές των Special Olympics, ως μία ομάδα, θα περάσουν ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, θα δημιουργήσουν φιλίες και θα συνειδητοποιήσουν ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, συμμετέχοντας σε ενταξιακές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Έλα μαζί μας! Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρες 19:00 – 20:00, αθλητές, προπονητές και συντονιστές από τις 15 περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αναδείξουν τον αντίκτυπο που αυτό έχει στη ζωή των ατόμων με νοητική αναπηρία και στις τοπικές κοινωνίες.

Επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes): Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 – 13:30, οι πιο μικροί αθλητές των Special Olympics Hellas, ηλικίας 28 ετών, θα συμμετάσχουν σε μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων.

Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Forum): Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρες 17:00 – 19:00, θα πραγματοποιηθεί μία διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών με νοητική αναπηρία, με επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας. Στόχος είναι να έρθουν κοντά μετά από μια δύσκολή περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας, να απομακρυνθούν από την πίεση της καθημερινότητας και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για το καίριο θέμα των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων, οι αθλητές, οι οικογένειές τους και οι εθελοντές ευχαριστούν θερμά τους Χορηγούς της Διοργάνωσης, καθώς, χάρη στην ευαισθησία και στην ενεργή υποστήριξή τους, οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα επιτύχουν τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο: τον Χρυσό Χορηγό ΔΕΗ που υιοθετεί το άθλημα της ποδηλασίας, τον Χρυσό Χορηγό Εθνική Ασφαλιστική, τον Αργυρό Χορηγό και Αποκλειστικό Χορηγό φυσικού μεταλικού νερού και αναψυκτικών Βίκος, τον Αργυρό Χορηγό ΔΕΣΦΑ, τους Χορηγούς Lamda Development, Toyota Ελλάς, Περιφέρεια Πελοποννήσου, και τους Χορηγούς Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέσα Σταθερής Τροχιάς – ΣΤΑ.ΣΥ..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους συνεργάτες και στους υποστηρικτές για την ουσιαστική συμβολή τους:

Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ΣΕΓΑΣ – Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Υγείας.




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Νέα εποχή στην καθαριότητα εγκαινιάζει ο δήμος Βέλου-Βόχας.
Ξεκινά στο Μπολάτι το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή.
Μια νέα εποχή στην καθαριότητα εγκαινιάζει ο δήμος Βέλου-Βόχας με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή στην Κοινότητα Μπολατίου.

  


Ο δήμος προμηθεύτηκε 540 μικρούς κάδους χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δύο ειδών: πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα και μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι κάδοι αυτοί θα μοιραστούν σε κάθε σπίτι και κάθε νοικοκυριό θα είναι υπεύθυνο για την σωστή διαλογή των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα ή μη.

Τα απορρίμματα θα συλλέγονται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας από τα ανάλογα απορριμματοφόρα, σπίτι – σπίτι.

Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα έχει την υποχρέωση να βγάζει έξω από την πόρτα του τους δύο κάδους, πράσινο και μπλε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας προκειμένου να αδειάζονται από τα απορριμματοφόρα σύμμεικτων και ανακύκλωσης αντίστοιχα.

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας οι κάδοι θα βρίσκονται εντός του σπιτιού.

Με την εφαρμογή του προγράμματος της αποκομιδής σπίτισπίτι και της διαλογής στην πηγή ο δήμος Βέλου-Βόχας επεκτείνει την ήδη εφαρμοζόμενη πρακτική, εδώ και κάποια χρόνια, στην Κοινότητα Ευαγγελίστριας.

Στόχος είναι οι πολίτες να λάβουν ενεργά μέρος στην διαλογή των απορριμμάτων και να καταλάβουν ότι η σωστή διαχείριση ξεκινά μέσα από το σπίτι.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας αυτόν τον τρόπο αποκομιδής, οι κοινόχρηστοι χώροι της κοινότητας απελευθερώνονται από την αντιαισθητική εικόνα των κάδων απορριμμάτων που υποβαθμίζουν σημαντικά το περιβάλλον, είτε γιατί παραμένουν ανοιχτοί και μυρίζουν, είτε γιατί τα σκουπίδια για διάφορους λόγους στοιβάζονται απέξω.

Στόχος του δήμου Βέλου-Βόχας, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, είναι το πρόγραμμα αποκομιδής κατ’ οίκον να εφαρμοστεί σε όλες τις κοινότητες του δήμου.

Βέβαια, όπως εξήγησε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αυτό θα απαιτήσει τετραπλάσιο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας σε σχέση με αυτό που υπηρετεί σήμερα, καθώς και επιπλέον οχήματα.

Ωστόσο, παραμένει στόχος του δήμου, δεδομένου ότι με την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας «λύνονται» πλέον τα «χέρια» του δήμου στην τοπική διαχείριση. Να σημειώσουμε ότι οι κάδοι – οι οποίοι αγοράστηκαν μαζί με άλλους 90 (50 ανακύκλωσης,40 απορριμμάτων) για τοποθέτηση σε κοινόχρηστους χώρους άλλων κοινοτήτων – πληρώθηκαν από ιδίους πόρους του δήμου ΒέλουΒόχας και αυτό δείχνει την πολιτική βούληση που υπάρχει για την εφαρμογή στην πράξη μιας νέας εποχής στην διαχείριση απορριμμάτων, η οποία εστιάζει στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και γενικά των κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναμενόμενη περί το τέλος Οκτωβρίου τοποθέτηση οκτώ συστημάτων υπόγειων κάδων, ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων.

Το έργο αυτό, ύψους 235.600€ χρηματοδοτείται πλήρως από το Πράσινο Ταμείο και θα συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, με στόχο πάντα, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια