Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος /Φ.1807

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Αύγουστο 2022

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου 2022 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ι. Τροχαία Ατυχήματα.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 36 τροχαία ατυχήματα με 56 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με 4 νεκρούς, 4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, με 5 σοβαρά τραυματία.

28 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με 47 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Παραβίαση προτεραιότητας.

Μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

ΙΙ. Δράσεις Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο του 2022 , συγκροτήθηκαν -581συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν -12.759- έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν -217- παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και -2 .344- επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

-1.617- για υπερβολική ταχύτητα.

-221- για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.

-212- για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

-104- για Κ.Τ.Ε.Ο..

-47- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

-40- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

-37- για παραβίαση σηματοδότη.

-27- για αντικανονικούς ελιγμούς.

-17- για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

-15- για αντικανονικό προσπέρασμα.

-7- για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

ΙΙΙ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Όταν οδηγούμε, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι :

Πρέπει να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

Φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.

Σε περίπτωση που οδηγούμε ή είμαστε συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτα, να φοράμε πάντα κράνος.

Τοποθετούμε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας και τους φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας.

Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα.

Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον κόκκινο σηματοδότη.

Σταματάμε πάντα στο STOP και δίνουμε προτεραιότητα.

Δεν παραβιάζουμε ποτέ τα όρια ταχύτητας.

Δεν μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε.

Δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πριν ξεκινήσουμε για ταξίδι ελέγχουμε το όχημα που θα οδηγήσουμε.


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Μεταφέρεται στην Κασσαβέτεια το ειδικό τμήμα ανηλίκων του καταστήματος κράτησης Κορίνθου

Σημαντική εξέλιξη για το ειδικό τμήμα ανηλίκων του Καταστήματος Κράτησης της Κορίνθου. Θα μεταφερθεί στο ειδικό αγροτικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας. Με την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, βελτιώνονται σημαντικά, οι συνθήκες κράτησης των ανηλίκων κρατουμένων.

Η πιο πάνω εξέλιξη, έγινε γνωστή, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας σωφρονιστικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει προς ψήφιση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο ζήτημα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής συμπεριφοράς.

Ο Υπουργός, μίλησε για σημαντικά βήματα προόδου, όσον αφορά την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, για βελτίωση στις υποδομές, για καλύτερες συνθήκες κράτησης, για εκπαίδευση των κρατουμένων και για πολλά προγράμματα επανένταξης. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι έως τις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να έχει ψηφιστεί ο νέος σωφρονιστικός κώδικας.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου με θύμα 37χρονο οδηγό μηχανής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 37χρονο οδηγό μηχανής στην Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου. Στις 10.9.2022 το μεσημέρι, στο 13,8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ισθμού-Επιδαύρου Κορινθίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και στη συνέχεια συγκρούστηκε με λεωφορείο, που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια