Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού /Φ.1805

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Ο διασυρμός της χώρας στο κράτος δικαίου πρέπει να σταματήσει άμεσα
  


25/08/2022 Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος την Τρίτη 23/8 στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη όπου τοποθετήθηκε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων αλλά και την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την επέκταση του φράχτη του Έβρου.

Σε σχέση με τις επικείμενες συζητήσεις στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κος Ψυχογιός είπε πως υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου και μάλιστα με «υπογραφή» Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημείωσε ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα να κληθούν ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πιο στενός συνεργάτης του ΠΘ στη αρμόδια Επιτροπή της εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του σκανδάλου που έχει εκθέσει τη χώρα παγκοσμίως. Θύμισε επίσης ότι ο κος Κοντολέων είχε διοριστεί Διοικητής με αλλαγή του σχετικού νόμου καθώς δεν πληρούσε τα τυπικά κριτήρια που ίσχυαν, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η παρέμβαση και χειραγώγηση στην Υπηρεσία. Συμπερασματικά τα όσα συνέβησαν είναι 100% ευθύνη του Πρωθυπουργού και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, θα έχει παραιτηθεί και θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές γιατί πρόκειται για ύψιστο ζήτημα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Οι καθυστερήσεις που έγιναν είναι απαράδεκτες, έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες στη Βουλή και να έχει προηγηθεί της Ολομέλειας η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παρουσία όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.

Αναφορικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για να συνεχιστεί το χτίσιμο του φράχτη σε όλη την έκταση των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, η οποία μάλιστα ήρθε λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν με του πρόσφυγες στη νησίδα που έμεναν εγκλωβισμένοι επί μέρες πριν διασωθούν, ο τομεάρχης είπε πως η κυβέρνηση για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί το προσφυγικόμεταναστευτικό, όπως έκανε και ως αντιπολίτευση, για να αλλάξει την ατζέντα αλλά και να «ακουμπήσει» ένα συντηρητικό ακροατήριο. Επισήμανε ότι προφανώς η φύλαξη των συνόρων είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε χώρας, όμως φτάνει μέχρι την απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που από 20 Ιουλίου διέταζε τη χώρα να διασώσει αυτούς τους 39 ανθρώπους στη νησίδα. Η λύση λοιπόν στην εργαλειοποίηση της Τουρκίας είναι σαφώς οι κυρώσεις σε αυτούς που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, αλλά και ένα Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ που η κυβέρνηση δεν διεκδικεί και που θα βάζει όρους μετεγκαταστάσεων, υποχρεωτικής αλληλεγγύης, αναλογικής κατανομής, νόμιμων και ασφαλών διόδων όπως λέει ο ΟΗΕ. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο, διότι είναι και ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα.
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός: Στηρίζουμε τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» που μένουν εκτός πινάκων στην Κορινθία.

Σε επιστολή που λάβαμε από εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι στην Κορινθία, επισημαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αγωνία τους και η ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας που υφίστανται, αφού δεν συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θέσεις του Προγράμματος, όπως και άλλοι 162 συνάδελφοι και αυταδέλφισσες τους πανελλαδικά. Πρόσφατα φέραμε το δίκαιο αίτημά τους στη Βουλή με την από 13/04/2022 Αναφορά μας, χωρίς καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο για όσους/ες μένουν εκτός πινάκων της Προκήρυξης 4Κ, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει για χιλιάδες εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι. Δυστυχώς, όπως τονίζουν οι ίδιες: «Η πολυετής εμπειρία και η τεχνογνωσία, η ιδιαίτερη προσωπική σχέση με τους ωφελούμενους, η αναγνώριση της προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα κατά την διάρκεια της πανδημίας, δεν «μοριοδοτήθηκαν» αρκετά και δεν «προσμετρήθηκαν», ώστε να συμπεριληφθούμε στις μόνιμες θέσεις εργασίας».

Ζητούν, λοιπόν, την αποκατάστασή τους και την πολιτική παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους πριν αναλωθεί πολύτιμος χρόνος και χρήμα σε δικαστικές οδούς. Εμείς από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης μέσα κι έξω από τη Βουλή για να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή η μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν πολύ κρίσιμες, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια