Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1805

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΜΕΤΡΟ 6.1 – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ
  


Ερώτηση κατέθεσε χθες προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός, μέσω της πρόσθετης αύξησης κονδυλίων, στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, για την ένταξη όλων των δικαιούχων. Ο κ. Κόλλιας, στην Ερώτησή του, αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων, που προέκυψαν μετά το πέρας της αξιολόγησης των αιτήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

1. Η πρώτη κατηγορία (πίνακας δικαιούχων) περιλαμβάνει 1.101 νέους αγρότες, στους οποίους πρόκειται να καταβληθεί το συνολικό ποσό των 40.657.500,00 €, για την υλοποίηση των σχεδίων τους, 
2. Η δεύτερη κατηγορία (πίνακας εν δυνάμει δικαιούχων) αφορά 252 περιπτώσεις αγροτών, που θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, 
3. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τους 71 υποψηφίους που αποκλείστηκαν, και 
4. Η τέταρτη κατηγορία αφορά 443 υποψηφίους, των οποίων οι αιτήσεις ναι μεν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ωστόσο απορρίφθηκαν, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων.

Με αφορμή την τελευταία αυτή περίπτωση, ο Βουλευτής Κορινθίας τόνισε την ανάγκη οι συγκεκριμένοι 443 αγρότες να υπαχθούν στο Πρόγραμμα, δεδομένου ότι όχι μόνο δικαιούνται, σύμφωνα με τα παραπάνω, την προβλεπόμενη ενίσχυση, αλλά κι επειδή η χορήγησή της είναι σε θέση να αποφέρει τεράστια οφέλη για την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο κ. Κόλλιας, η μη χορήγηση της ενίσχυσης στην κατηγορία αυτή δικαιούχων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου, ειδικά σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κόλλιας ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ανευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ένταξη των εκατοντάδων δικαιούχων που πληρούν όλα τα κριτήρια του υπομέτρου.

Παρατίθεται συνημμένα το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή ΝΔ Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Με εκτίμηση, 
Κωνσταντίνος Κόλλιας 
Βουλευτής Νομού Κορινθίας - Ν.Δ. 
Βουλής 4 (Γραφείο 404) Τ.Κ. 105 62, Αθήνα




Δεν υπάρχουν σχόλια