Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1803

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι Τούρκοι έχουν χάσει σε όλα τα μέτωπα….

Διάβασα στο HELLASNOW ότι: «Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης και ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, σχολίασαν την ανακοίνωση του Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ότι το τελευταίας γενιάς γεωτρητικό σκάφος “Αμπτουλχαμίντ Χαν” βγαίνει στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου. Τι σημαίνει η έξοδος του 4ου τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο; Ο κ.Καλεντερίδης είπε ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προκαλέσει άλλη μια μεγάλη κρίση, όπως αυτή του 2020 με το Ορούτς Ρέις. Η Τουρκία είχε στρατιωτικοποιήσει αυτή την κρίση προτού καν ξεσπάσει. Γιατί όταν μαζί με το ερευνητικό ή με το γεωτρύπανο βγαίνουν και 5 φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, τότε λες ότι εγώ είμαι εδώ έτοιμος για όλα.

Ο κ. Δεσποτόπουλος είπε ότι ο Ερντογάν, εκτός από το να μας θυμίσει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, εκτός από το να στέλνει εκλογικά μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας του, θέλει να τεστάρει και την Ευρώπη. Η βασική του στόχευση είναι να επιβάλει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Έχει εκνευρισμό, διότι το δόγμα αυτό έχει πέσει σε βράχια λόγω και της δικής μας πολιτικής.».

Βρίθει το διαδίκτυο από δηλώσεις ειδικών και μη ειδικών, αφού οι Έλληνες αρέσκονται να συζητούν επί παντός επιστητού. Μερικοί δε δεν έχουν επαρκή παιδεία και εξειδίκευση σε διεθνή γεωπολιτική γνώση. Οι τελευταίοι αποτελούν την Αχίλλειο πτέρνα του συστήματος έγκυρης πληροφόρησης. Αντί να φωτίζουν συσκοτίζουν με τις θέσεις τους τα γεγονότα χάριν της δημοσιότητας που επιδιώκουν, ενώ δεν την δικαιούνται. Οι κ.κ. Καλεντερίδης και Δεσποτόπουλος ανήκουν στους σοβαρούς αναλυτές γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών γεγονότων. Έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτά που ισχυρίζονται με απλότητα και χωρίς δογματισμό.

Δεν απομένει παρά να δούμε εντός ολίγων ημερών ποιος έχει από τους δύο αναλυτές δίκαιο στις προβλέψεις του.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν και τα παπαγαλάκια του έχουν πετύχει έναν από τους στόχους τους. Να διασπείρουν το εθνικό μίσος στη μειοψηφία, θέλω να πιστεύω, των Τούρκων πολιτών. Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, έχουν στήσει ανάχωμα και τάφρους συνεργαζόμενοι σε όλους τους τομείς!.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο Χείμαρρος του Βραχατίου

Ο Ξηροπόταμος Ζαπάντη, στην εκβολή του, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Ανατολικής πλευράς του Βραχατίου. Εκτός από τα προβλήματα που προκαλούν τα ξερά χορτάρια και οι καλαμιές, αποτελεί και τη έξοδο στη θάλασσα των παντός είδους αποβλήτων από την αρχή του και μέχρι της εκβολής του. Υπάρχουν επισημάνσεις για πλημμύρες που έχουν αντιμετωπίσει οι παρόχθιοι κάτοικοι κατά μήκος του ποταμού με ανυπολόγιστες καταστροφές. Εν τούτοις, καμία δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καίριες παρεμβάσεις και τα προβλήματα διαιωνίζονται στην περιοχή. Ενδιαφερόμενος επώνυμος κάτοικος της περιοχής μας απέστειλε το παρακάτω ενδεικτικό σημείωμα, ζητώντας την παρέμβαση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου:

«Διασχίζοντας προ ημερών τον παράπλευρο δρόμο του χειμάρρου από τις γραμμές του τραίνου μέχρι τη θάλασσα που χύνεται ο χείμαρρος, αγανάκτησα από την κατάσταση που βρίσκεται. Δεν είναι μόνον η κοίτη του χειμάρρου γεμάτη σκουπίδια και αποσαθρωμένα άγρια ξερόχορτα με διάφορα φερτά υλικά, αλλά και ο παράπλευρος δρόμος πολύ χειρότερος, σκεπασμένος με ξερές καλαμιές που καθιστούν δύσκολη τη διέλευση, ιδίως των τροχοφόρων οχημάτων. Όταν μάλιστα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια, σε λίγο, τότε ο δρόμος θα γεμίσει λασπόνερα, με τις ξεραμένες καλαμιές να καθιστούν δύσκολη τη διάβασή του.

Με το σημείωμά μου αυτό επιθυμώ να απευθυνθώ στον Δήμαρχο κ.Αννίβα Παπακυριάκο για να του εκφράσω τη δυσφορία μου, που αποτελεί κατά τη γνώμη μου και δυσφορία όλων των κατοίκων της περιοχής: Κύριε Δήμαρχε, η κοίτη του π. Ζαπάντη και ο δρόμος χρειάζεται τακτικό καθαρισμό. Αν καμιά φορά τύχει να περάσετε από εκεί, θα διαπιστώσετε και ο ίδιος την απαράδεκτη κατάστασή του, αλλά και επικίνδυνη όταν διασταυρώνονται δύο οχήματα. Σας παρακαλούμε κάντε κάτι να λυθεί το θέμα, πριν συμβεί και κανένα ατύχημα… «Τ.Υ.».

Έχοντας υπόψη μας τις καταστροφικές πλημμύρες που συνέβησαν στο Βραχάτι και όχι μόνο, πριν από τρία περίπου χρόνια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως αυτές οι πλημμύρες του π. Ζαπάντη εκτός από τις ζημιές σε νοικοκυριά μόλυνε με τις φερτές του ύλες επί ένα χρόνο περίπου τη θάλασσα και την παραλία του Βραχατίου εκατέρωθεν των εκβολών Η Δημοτική Αρχή χρηματοδοτήθηκε για την αντιμετώπιση της καταστροφής, αλλά λύση ριζική δεν δόθηκε. Προβλήματα σαν αυτά απαιτούν συχνή εποπτεία καθαρισμού.

Κύριε Δήμαρχε, υπάρχουμε κι εμείς που έχουμε ανάγκη της προσωπικής σας παρέμβασης.

Δώστε εντολή σε πρώτη φάση να καθαριστεί ο δρόμος και σε δεύτερη φάση να μελετήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το πρόβλημα δίδοντας μόνιμη λύση… 

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι πολιτικοί ξέχασαν το Δημογραφικό πρόβλημα…

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν το Δημογραφικό πρόβλημα και επανερχόμαστε. Σήμερα έχει καταστεί το υπ΄αριθ. ένα ΠΡΌΒΛΗΜΑ της Ελλάδας. Κοντεύει να υπερακοντίσει ακόμη και αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία Η κραυγή του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους εκάστοτε Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τη δεκαετία του 2010, αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν, έχουν αρχίσει και ξηλώνονται με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.

Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους σε όλους τους τομείς κτύπαγε «κόκκινο» και κανείς δεν συγκινείτο. Τα κόμματα εξουσίας γίνονταν «πρόθυμα» σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής μπορούμε να ισχυρισθούμε Ε.Ε.. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονταν το ένα το άλλο, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονταν δραματικά.

Το γεγονός αυτό καθεαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιάμεταξύτωνκομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γενεών.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει, ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1.200.000 άτομα. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σε μεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν άθλο της Ελλάδας. Είμαστε η Τρίτη χώρα, που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολείται με το θέμα.

Περιμένουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, που κατάγεται από πολύτεκνη οικογένεια και από πατέρα Πρωθυπουργό, που είχε λάβει οικονομικά μέτρα, ως κίνητρα, προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, να δει το πρόβλημα κατάματα και να παρέμβει. Η κυβέρνησή του να λάβει γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους νέους πριμοδοτώντας ακόμη και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προτείνεται να καταθέσουν σχετική Ερώτηση στη Βουλή οι εκπρόσωποί μας, αλλά και η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα.… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η Κίνα στηρίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας…

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ του «One China policy», της «Πολιτικής της Μίας Κίνας», μια θέση που είναι και η ευρωπαϊκή θέση στο θέμα αυτό. Τη διαβεβαίωση του Κινέζου ομολόγου Γουάνγκ Γι για τη στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα, στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της 55ης Συνόδου ΥΠΕΞ ASEAN στην Καμπότζη, όπως αναφέρει σε δήλωσή του.

«Μια θέση απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ του «One China policy», της «Πολιτικής της Μίας Κίνας», μια θέση που είναι και η ευρωπαϊκή θέση στο θέμα αυτό, συμπλήρωσε.

Πέρα από τις τέσσερις διμερείς συναντήσεις που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας, του Κατάρ, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε, εκ μέρους της χώρας μας, τη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Συμφώνου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, δηλαδή της ASEAN. Ενός χώρου άνω των 600 εκατ. ανθρώπων με Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν άνω των 3 τρισ. ευρώ και με θέσεις απολύτως συμβατές με τις ελληνικές θέσεις στα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Υπόαυτότοπρίσμα,όπως αναφέρει το Newsbombο.

gr, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος έκανε λόγο πως η Συμφωνία «είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε μια ελληνική εξωτερική πολιτική την οποία έχουν χαρακτηρίσει, ως πολιτική πέρα του γνωστού ορίζοντα». Όπως ανέφερε μετά το πέρας των εργασιών του Διεθνούς Οργάνου στην Καμπότζη της Ασίας, «Έχουμε τη στήριξη του Υπουργού της Κίνας στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Όπως θα έχετε διαπιστώσει αγαπητοί μου αναγνώστες, εμείς οι Έλληνες έχουμε για πρώτη φορά διαπιστώσει ότι σήμερα το δίδυμο Μητσοτάκης – Δένδιας οργώνουν τον πλανήτη ΓΗ κτίζοντας γέφυρες με άλλα κράτη που δεν μπορούσε μέχρι χθες να το φανταστεί ο νους μας. Η Ελληνική διπλωματία και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών άργησε, αλλά ξεκίνησε έναν αγώνα ενημέρωσης επί θεμάτων που αγγίζουν ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας.

ΕΤΣΙ τα βλέπουμε και τα επικροτούμε!...

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια