Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» /Φ.1803

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ευχαριστούμε τους συνεπείς συνδρομητές της ΦΩΝΗΣ μας!...



Με το σημερινό άρθρο, αφού πρώτα ευχηθώ σε όλους τους συνδρομητές της εφημερίδας μας «Καλό μήνα» και μακράν από τα σχέδια επιβίωσης του Προέδρου της Τουρκίας, επιθυμώ να σας καταστήσω γνωστές κάποιες σκέψεις που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Για να εκδοθεί το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας αυτή τη στιγμή απαιτούνται οι εξής ενέργειες:

Αφού εκδοθεί και αποσταλεί η εφημερίδα ταχυδρομικά και ιδιοχείρως, το απόγευμα της Παρασκευής αρχίζει η ανάρτηση του τεύχους στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα fonikor.gr. Εκεί τη βρίσκουν και τη διαβάζουν οι απανταχού Κορίνθιοι. Από το Σαββατοκύριακο αρχίζουμε να γράφουμε την προς δημοσίευση ύλη του επόμενου τεύχους μέχρι την Πέμπτη το πρωί. Χρονοβόρα και κοπιαστική πνευματική εργασία μέχρι τις δύο με τρεις τα μεσάνυχτα. Το απόγευμα της Πέμπτης γίνεται η επικόλληση ετικέτας διευθύνσεων και δεματοποίηση των χιλιάδων εφημερίδων σε εκατοντάδες ΕΛΤΑ ανά την Ελλάδα από συνεργείο πέντε ατόμων. Είναι έτοιμη μετά από μερικές ώρες βραδυνές για αποστολή την επομένη.

Υπάρχει μετά από αυτή την κοπιώδη προσπάθεια και το οικονομικό σκέλος της έκδοσης και λειτουργίας των Γραφείων της Επιχείρησης.

Υπάρχει το προσωπικό με μισθούς και ασφάλεια, φως, νερό, τηλέφωνα, γραφική ύλη, ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα έξοδά τους, εφορία, μεταφορικά, ταχυδρομικά ΕΛΤΑ και άλλα έκτακτα έξοδα. Για να επιβιώσει η εφημερίδα μας, μετά από τη λαίλαπα Σημίτη (αύξησε για πάνω από 400 φύλλα την τιμή ΕΛΤΑ από 50 στις 1250 δραχμές) με την αλλαγή και σε ευρώ, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την αποστολή σε 550 συνδρομητές του εξωτερικού και σε δύο χιλιάδες περίπου συνδρομητές του εσωτερικού, που ήταν συνεπείς στις συνδρομητικές τους υποχρεώσεις.

Η συνολική δαπάνη μας κατά μ.ο. ανέρχεται σε περίπου 9000 ευρώ το μήνα.

Τα έσοδά μας προέρχονται από δημοσιεύσεις διακηρύξεων και διαφημίσεων, αλλά και από τη δική σας συνδρομή των 25 ευρώ ετησίως για 50 εφημερίδες που λαμβάνετε στη διεύθυνσή σας. Μετά από τόση εργασία, κόπους και έξοδα, ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που μας στηρίζουν ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους, θεωρώντας δίκαιο το παράπονό μας γι’ αυτούς από εσάς που δεν έχετε τακτοποιήσει την εξόφληση της ετήσιας συνδρομής σας. Η αποστολή της εφημερίδας θα συνεχίσει για τους συνεπείς...!

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια