Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1790

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δήμος Κορινθίων στο gov.gr 
Ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες χωρίς υπογραφές και σφραγίδες
  


Στους 28 δήμους με ενεργοποιημένες ψηφιακές θυρίδες για την εξυπηρέτηση των δημοτών μέσω της πλατφόρμας gov.gr, συγκαταλέγεται ο δήμος Κορινθίων όντας από τους πρώτους που είχαν καταθέσει το σχετικό αίτημα και πάντα προσανατολισμένος στην κατεύθυνση της σύγχρονης διοίκησης , της άμεσης και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτησης.

Οι θυρίδες των δήμων στο gov.gr περοσφέρουν τρείς δυνατότητες:

Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας.

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίηση των θυρίδων σε επιπλέον 46 Δήμους που ήδη έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα. Οι υποδομές και οι εφαρμογές έχουν ήδη δημιουργηθεί και για τους 322 Δήμους της χώρας.




ΚΑΠΗ Δήμου Κορινθίων
   


Από τις 3 Μαϊου επαναλειτουργούν σταδιακά!

Β.Ταγαράς: Επιτέλους ύστερα από 2 χρόνια ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ στον δήμο Κορινθίων και είμαστε πολύ χαρούμενοι!!

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων με χαρά σας ανακοινώνει ότι, τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας θα επαναλειτουργήσουν, μερικώς, από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022. Σύμφωνα, πάντα, με τις οδηγίες της πολιτείας, η προσέλευση των μελών στα Κ.Α.Π.Η θα γίνεται, με προκαθορισμένα ραντεβού και τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Επίσης, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης .

Για τα ραντεβού σας & πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα :

• 27410 29109 τα μέλη των Κ.Α.Π.Η., ΑΡΧΑΙΑΣ- ΑΛΜΥΡΗΣ- ΚΟΡΦΟΥ- ΣΟΦΙΚΟΥ – Α΄ Κ.Α.Π.Η 
• 27410 26412 τα μέλη των ΚΑΠΗ ΑΣΣΟΥ-ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ, ΣΟΛΟΜΟΥ- ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ – Β΄ Κ.Α.Π.Η 
• 27410 24075 τα μέλη των ΚΑΠΗ, ΑΘΙΚΙΩΝ, ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ, ΤΕΝΕΑΣ- ΣΤ΄ Κ.Α.Π.Η 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΑΓΑΡΑΣ Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ένα υπερσύγχρονο όχημα και νέους κάδους απορριμμάτων αποκτά ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
  
 

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα νέο, υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 6m3, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθαριότητας του οδικού δικτύου, λαϊκών αγορών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, καθώς επίσης, εξήντα (60) κάδους απορριμμάτων δαπέδου, χωρητικότητας 75 λίτρων που θα τοποθετηθούν σε πάρκα και πλατείες.

Το σύγχρονης τεχνολογίας σάρωθρο, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας που διαθέτει, σαρώνει γρήγορα και αποτελεσματικά επιφάνειες καλυμμένες με βαριά (χώμα, πέτρες, γυαλιά κ.ά.) και ελαφριά αντικείμενα (φύλλα, χαρτιά κ.ά) και πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η προμήθεια του σαρώθρου ανέρχεται στο ποσό των 278.000,00€ και καλύφθηκε με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 223.000,00€, ενώ το ποσό των 55.000,00€ καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Οι επιδαπέδιοι κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων είναι από χυτοσίδηρο, ανθεκτικοί στην διάβρωση και τις αναφλέξεις, και θα συμβάλουν με την παρουσία τους, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελώντας ταυτόχρονα και διακοσμητικό αντικείμενο. Οι νέοι κάδοι, που πληρούν τα πρότυπα του ISO 9001, θα τοποθετηθούν σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμους, επιβατικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικά συγκροτήματα, ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες και την παραλία.

Η προμήθεια των κάδων ανέρχεται στο ποσό των 29.760,00€ και καλύφθηκε με ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε:

«Η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις επιχορηγήσεις μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, ενισχύουμε και ανανεώνουμε τον στόλο οχημάτων του Δήμου μας που μπαίνουν στην καθημερινή μάχη της καθαριότητας, προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Γραφείο Τύπου




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ο Δήμος μας ανάμεσα στους 28 δήμους σε όλη την Ελλάδα που έχουν ενεργοποιήσει τις Ψηφιακές Θυρίδες
  

Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Δήμους Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr έχουν πλέον οι Δήμοι της χώρας. Σύμφωνα με όσα σχεδίασαν, υλοποίησαν και υπέγραψαν σε ΚΥΑ οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, σε κάθε Δήμο της χώρας παρέχονται ψηφιακές θυρίδες του gov.gr.

Έτσι, εισάγεται ένας ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο του, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι θυρίδες των Δήμων στο gov.gr προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:

Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr Τη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών μέσω του gov.gr παρακολούθησαν στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου (από τον οποίο ξεκίνησε η διάθεση της υπηρεσίας) ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η έκδοση πιστοποιητικών των Δήμων μέσω του gov.gr έρχεται να προστεθεί στις κοινές δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα δύο τελευταία χρόνια τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των Δήμων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί και ήδη παρέχονται ψηφιακά μέσω του gov.gr απευθείας στους πολίτες, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης Έκδοση ληξιαρχικής Θανάτου Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.

Μέχρι στιγμής, έχουν ενεργοποιηθεί θυρίδες για 28 δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγρινίου, Αίγινας, Αρταίων, Βόλβης, Δράμας, Διρφύων Μεσσαπίων, Ελλασόνας, Ελευσίνας, Ευρώτα, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Καλαμαριάς, Κορίνθου, Λεβαδέων, Ληξουρίου, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μεσολογγίου, Μυλοποτάμου, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ξανθης, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Πυλαίας Χορτιάτη, Πύργου, Σουφλίου, Ωραιοκάστρου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ενεργοποίηση των θυρίδων σε επιπλέον 46 Δήμους που ήδη έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα. Οι υποδομές και οι εφαρμογές έχουν ήδη δημιουργηθεί και για τους 322 Δήμους της χώρας.

Οι θυρίδες του gov.gr αποτελούν την δεύτερη οριζόντια εφαρμογή που παρέχεται στους Δήμους μετά την υπηρεσία των ψηφιακών ραντεβού, myDimos.Live.gov.

gr όπου οι πολίτες επιλέγουν την υπηρεσία που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία, τηλεφωνική επικοινωνία ή τηλεδιάσκεψη.




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Υπεγράφη την Τετάρτη 27 Απριλίου το συμφωνητικό του έργου με τίτλο ΄΄ Έργα κοινόχρηστων χώρων Δήμου΄΄ που αφορά την ανακατασκευή πλατειών των Κοινοτήτων Βραχατίου και Βοχαϊκού
  


Αναλυτικά οι εργασίες Οι είσοδοι και των δύο πλατειών προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν με διαβάσεις αναπήρων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις νησίδες που θα κατασκευαστούν, ενώ τα δάπεδα θα στρωθούν με σταμπωτό και κυβόλιθους .

Στους κοινόχρηστους χώρους θα προστεθούν αρκετά πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού.

Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά φυτά που είναι ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση θα φυτευθούν και στις δύο πλατείες, διαμορφώνοντας χώρους που θα λειτουργήσουν ως «πράσινες οάσεις» μέσα στον αστικό ιστό , γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για τις δύο πλατείες οι οποίες περικλείονται από δρόμους υψηλής κίνησης.

Παράλληλα, τα στοιχεία νερού που ενταχθούν και στις δύο πλατείες θα δημιουργούν συνθήκες φυσικής δροσιάς, ρίχνοντας βιοκλιματικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Τέλος, οι πλατείες θα φωτίζονται επαρκώς από καλαίσθητα φωτιστικά σώματα , τα οποία θα είναι χαμηλής ενέργειας αλλά υψηλής φωτεινότητας και θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλαίσθητο και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Πλατείες φιλικές στο περιβάλλον και στον άνθρωπο Οι πλατείες των χωριών λειτουργούν ως σημεία αναφοράς και αναψυχής των πολιτών όλων των ηλικιών, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την διαμόρφωσή τους σε χώρους ελκυστικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Η ανάγκη υλοποίησης των απαραίτητων έργων στις πλατείες, ώστε να ικανοποιούν τις συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βέλου-Βόχας, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου.

«Αν τα βασικά έργα υποδομής, όπως το οδικό δίκτυο ή τα έργα ύδρευσης έχουν να κάνουν με το “ζην”», τόνισε εύστοχα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, «τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων έχουν να κάνουν με το “ευ ζην” το οποίο είναι εξίσου απαραίτητο για ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.

Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή ιεραρχεί και προτεραιοποιεί με την ίδια σπουδή και σημασία τα έργα αναπλάσεων με αυτά των υποδομών, διότι το αποτέλεσμα που παράγεται από τον συγκερασμό τους,
κάνει τον τόπο μας ελκυστικό , τόσο ως χώρο μόνιμης διαμονής, αλλά και ως τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά την τοπική οικονομία και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για μας και, κυρίως, για τα παιδιά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια