Header Ads

Περιφερειακά νέα

Φ.1790

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο Αστρος, στις εκδηλώσεις για την 199ή επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων
  

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου στις εκδηλώσεις που με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν στο Αστρος για να τιμηθεί η 199ή επέτειος της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, που έλαβε χώρα από τις 30 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου του 1823.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, εψάλη δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια στον χώρο της Εθνοσυνέλευσης -στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη- τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, εκφώνηση ομιλίας από τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Κλαμαρή, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται στην κεντρική πλατεία του Αστρους με την παρέλαση μαθητών και αντιπροσωπειών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Στις σημερινές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, οι δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης και Χαράλαμπος Λυσίκατος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.




Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2030”
  

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την επίσημη ένταξη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Καλαμάτας στις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2030” προέβη στην εξής δήλωση:

“Αποτελεί αναμφισβήτητα εξαιρετική επιτυχία η επιλογή της Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”, ανάμεσα σε εμβληματικές πόλεις της ηπείρου μας.

Θέλω θερμά να συγχαρώ την δημοτική Αρχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια αυτή που ευοδώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Το εξαιρετικό αυτό γεγονός ανοίγει σπουδαίες προοπτικές για την πόλη της Καλαμάτας αναφορικά με την καινοτομία ως προς για την αντιμετώπιση ζητημάτων που συνδέονται με το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής -προϋποθέτοντας στο εξής υψηλής ποιότητας και απαιτήσεων σχεδιασμούς για την αξιοποίηση δράσεων και λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών-, ενώ παράλληλα λειτουργεί ευεργετικά για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.




Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο
    


“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, όπως ο πολιτισμός, η πνευματική δημιουργία, τα μνημεία μας η γαστρονομία”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο, το βράδυ χθες Σάββατο 30 Απριλίου.

“Επιδίωξή μας με το εν λόγω περίπτερο, που ήδη λειτουργεί και έχει εξυπηρετήσει πολλούς επισκέπτες, είναι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο στην Αργολίδα, την Πελοπόννησο. Παράλληλα επιζητούμε και την καταγραφή προβλημάτων που παρατηρούν οι επισκέπτες, τα οποία στο τέλος της περιόδου θα μελετώνται για την επίλυσή τους, αλλά και θα δημοσιοποιούνται” δήλωσε ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας.

Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Ναυπλιέων και άλλους δήμους στις υπόλοιπες Π.Ε., ανακοίνωσε ότι ανάλογες δομές ενισχυτικές του τουρισμού, έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια στην Σπάρτη, στον Ισθμό, καθώς και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης μετέφερε τον προβληματισμό που επικρατεί γενικά για τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας “να υπάρχει στον τόπο μας ενότητα και συνεννόηση, μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες”.

Στην χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων αρμόδια για τον Τουρισμό Νάντια Αναστασίου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελήτηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ 

Νωρίτερα χθες, το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρέστη και χαιρέτισε στην διεθνή έκθεση 7th Mediterranean Yacht Show που εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου έως τις 4 Μαΐου θα βρίσκονται πάνω από 90 σκάφη αναψυχής.

“Ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας” χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Π. Νίκας την έκθεση αυτή, η οποία συμβάλει στον θαλάσσιο τουρισμό:

“Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας, καθώς αποτελεί πηγή πλούτου ενώ δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας” τόνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη σε εξέλιξη οργανωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Τόνισε ακόμα ο Π. Νίκας ότι Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έχει αναλάβει και προωθεί την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούν τη μαρίνα του Ναυπλίου και εκτίμησε ότι σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η υπογραφή της σχετκής ΣΔΙΤ για την ιδιαίτερης σημασίας αυτή υποδομή.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι πρόεδροι του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλης Σκουλικίδης, του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού) Μαρία Ράλλη, του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.




Εκδήλωση για την αναβάθμιση των πληροφορικών συστημάτων στα Επιμελητήρια, μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο
    


Σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας, με θέμα την υλοποίηση του έργου για την «Ανάπτυξη και αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Κορινθίας» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, προερχόμενα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ενέταξε τα 5 επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο εν λόγω έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€.

Στην αναλυτική και εποικοδομητική του παρουσίαση, ο Δ/ντης της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Πελοποννήσου κ. Αντώνης Ψαράκης, ανέλυσε τους 5 στόχους, Οδική ΑσφάλειαΝοσοκομείο-Σχολεία, Τουρισμός-Πολιτισμός, Κοινωνικό Τμήμα, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) και Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) προς τους Επαγγελματίες-Μέλη του Επιμελητηρίου (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Στον χαιρετισμό τους, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κος Χάρης Βυτινιώτης, συνεχάρησαν γι’ αυτή την πρωτοβουλία τον Πρόεδρο, το ΔΣ και τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Στο 72,63% βρίσκεται η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων από τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020
      


Στο 72,63% βρίσκεται η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων από τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έλαβε χώρα το πρωί σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου, στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών- εξετάστηκε ενδελεχώς η εξέλιξη των απορροφήσεων στο σύνολο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία ολοκληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Εξ άλλου, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται από τον περιφερειάρχη ακόμα δύο σημαντικές συσκέψεις -με δημάρχους, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας- σχετικές με το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η μία θα έχει ως αντικείμενο τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η δεύτερη τις δράσεις που αφορούν στις ΟΧΕ, ΒΑΑ και στο ΤΑΠ ΤοΚ.




Τις συμβάσεις έργου για την Αρχαία Δίολκο και την περίφραξη της διώρυγας στον Ισθμό υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  

Δύο συμβάσεις έργων στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, υπέγραψε σύμβαση για το προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης της αρχαίας Διόλκου. Πρόκειται για νέα εργολαβία η οποία χρειάστηκε να υπογραφεί, λόγω ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί με την προηγούμενη.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση και το για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο κατασκευής περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στα χείλη του καναλιού.

Ο Π. Νίκας, επίσης, υπέγραψε με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω δήμου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για αθλητικές υποδομές στην Δ.Ε. Ευρωστίνης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου(Loutraki Tourism Organisation / LTO).



Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα το Σάββατο 30 Απριλίου παραβρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων ήταν η υποστήριξη των γυναικών

    

Στο Βραχάτι Κορινθίας παρακολούθησε το 2ο Συνέδριο της εκστρατείας «Γίνε Άνθρωπος», με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το CSI Institute και τον Δήμο Βέλου Βόχας, στο Alkyon Resort Hotel & Spa. Το κλίμα του συνεδρίου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Το κεντρικό μήνυμα των ομιλητών, πως η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας, είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς οι περισσότερες αναφορές έγιναν στην μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου-με καταγωγή από την περιοχή- η οποία είχε δολοφονηθεί από τον σύντροφο της το 2021.

Στη δημοτική πινακοθήκη της Κορίνθου παρακολούθησε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκες Δυνατές». Η δράση, έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίας. Σκοπός της δράσης, η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ 2004-2020, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών και η ενημέρωση για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών αντιμετώπισης της βίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο του βιολογικού καθαρισμού στους Αγίους Θεοδώρους. Την κα. Κόρκα συνόδευαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκίωνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Ράτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Α. Κωνσταντής και εκπρόσωποι του ανάδοχου του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 900.000 € που εκκρεμούσε από το 2005 και το οποίο θα απεντάσσετο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δημοπρατήθηκε και με την ολοκλήρωση αναμένεται να λειτουργήσει προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.




Αναστάσιος Γκιολής: “Ως Περιφερειακή του Π.Νίκα είχαμε υποσχεθεί πολλή δουλειά και έργα σε όλη την Κορινθία. Πέντε νέες συμβάσεις για έργα στο νομό μας υπεγράφησαν”
  


O Aντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αναστάσιος Γκιολής έγραψε σήμερα στο FB : “Ως Περιφερειακή του Π.Νίκα είχαμε υποσχεθεί πολύ δουλειά και έργα σε όλη την Κορινθία.Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας υπογραφές συμβάσεων με αναδόχους εργολάβους 

1)ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑ 

2)ΔΙΑΜΌΡΦΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΟΖΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ προυπ:240.000€ 

3)ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ προϋπ 60.000€ 

4)ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΟΧΕΤΟΥ Τ.Κ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥπρουπ:200.000€

5)ΠΡΌΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ & ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ προϋπ:250.000€” 

Από hmerisia-4 Μαΐου, 2022 17:10




Δεν υπάρχουν σχόλια