Header Ads

ΕΡΓΑ ΔΙΕΤΙΑΣ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Φ.1788

  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ
μόλις στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του! Με αφορμή την καινοτόμο ενέργεια για την προστασία του δυσεύρετου αγαθού της ύδρευσης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την οποία προαναγγείλαμε στο προηγούμενο τεύχος, για την αντικατάσταση των υδρομέτρων με ψηφιακά τοιαύτα. Εμείς πήραμε την ευκαιρία αναζητήσαμε και καταγράψαμε τις προωθημένες ιδέες του Δημάρχου, που με τη σύμπραξη των συνεργατών του, τις πράξεις και τα έργα του θα μείνει δια παντός « Ο ένας και καλύτερος! ». Ξέρει τι θέλει ο τόπος, γνωρίζει τι ωφελεί τους δημότες, έχει την αμέριστη συμπαράσταση από τους Πολιτειακούς παράγοντες και απλώνει το « Όραμά του » απ΄άκρου εις άκρον του Δήμου !


ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

(συνέχεια από το προηγούμενο φύλλο) 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1821 

Στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού μουσείου για την Ελληνική Επανάσταση προχωρά ο Δήμος Κορινθίων μετά την απόφαση ένταξης στον άξονα Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης η οποία υπεγράφη την Παρασκευή. Το έργο έχει τίτλο «Κόρινθος, η Πρώτη Πρωτεύουσα στο δρόμο για την Ελευθερία» και θα παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία και τα γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά στην συγκεκριμένη περίοδο ενώ παράλληλα, με την δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει, εν μέρει, τα γεγονότα του 1821.

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

867.595 € για την «Ψηφιακή αναβάθμιση & τον μετασχηματισμό του Δήμου Κορινθίων» 

Έγκριση της 3ης από τις 10 χρηματοδοτικές προτάσεις που κατέθεσε στοχευμένα, με σχέδιο και μεθοδική προετοιμασία ο Δήμος Κορινθίων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι πραγματικότητα ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: 867.595 € 

Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, προσδίδει μεγάλο βάρος και σημασία στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του. Το έργο που χρηματοδοτήθηκε, στοχεύει στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των δημοτών & των επαγγελματιών. Αναλυτικότερα η εν λόγω νέα χρηματοδοτική έγκριση συμπεριλαμβάνει: 

• Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Διαδικασιών για τις Υπηρεσίες του Δήμου 
• Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυίας (Business Intelligence Platform) για την διοικητική λειτουργία Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση Πολιτών & Επιχειρήσεων 
• Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Συναλλαγών Πολιτών & Επιχειρήσεων 
• Σύστημα Ευφυούς Λογισμικού Διαχείρισης Ψηφιοποιημένου Αρχείου (Ψηφιοποίηση Αρχείου Πολεοδομίας & Αρχείου Προσωπικού) 
• Σύστημα Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων (Προϋπολογισμός, ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 867,000 € για να μπεί ο δήμος στην νέα ψηφιακή εποχή! Δαπάνες, Έσοδα, Έξοδα, Αποθήκη, Πάγια Περιουσιακά Στοιχεία, κτλ.) 
• Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων 3 εκ ευρώ για Αγροτική Οδοποιία στο Δήμο Κορινθίων Σπαθοβούνι – Μαψός, Άγιος Ιωάννης – Χιλιομόδι, Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της που αφορά την συμμετοχή σε όλες τις ενεργές Προσκλήσεις και τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα με σκοπό την διεκδίκηση και εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων, προέβη στην κατάθεση 3 ΝΕΩΝ χρηματοδοτικών αιτημάτων συνοδευόμενων από πλήρεις Μελέτες στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποσκοπώντας στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των κατοίκων των περιοχών που εντάσσονται τα 3 αυτά έργα.

Πιο συγκεκριμένα:

1ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού ΑμόνιΚαλογερολίμανο με την Επαρχιακή Οδό Κορίνθου-Επιδαύρου» 
Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ : 1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 5,24 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτοδασικές εκτάσεις νότια του οικισμού «Αμόνι». Επίσης προβλέπεται πλευρικά η κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων.

2ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου»
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται η κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τα όμβρια ύδατα.

3ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό» 
Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ :1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού. Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τη συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων..

Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Tην ηλεκτροκίνηση στη ζωή των Κορινθίων εισάγει ο Δήμος Κορινθίων με την δημιουργία ολοκληρωμένου, κοινόχρηστου, δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η υποβληθείσα πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ ΕΠΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», είναι απολύτως συμβατή και συμπεριλαμβάνεται στα ΜΕΤΡΑ και στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κορινθίων, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης. 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ: 
- Προμήθεια 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης (με δυνατότητα αύξησης του αριθμού των ποδηλάτων στην συνέχεια με ίδιους πόρους του Δήμου) 
- Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων αντιβανδαλιστικών θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο 
- Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων) 
- Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας 
- Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό 
- Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, προωθητικές ενέργειες για το Πρόγραμμα. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project αλλά και ευρύτερα έργων που άπτονται του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ομάδα εργασίας με επι- κεφαλής τον κ.Παναγιώτη Σπύρου, η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος από κοινού με τον κ.Σπύρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια