Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα

Φ.1788

Ρωσικό τελεσίγραφο σε όσους Ουκρανούς στρατιώτες έμειναν στη Μαριούπολη: «Παραδώστε τα όπλα σας» 

  


Από Militaire News 17/04/2022 
Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας έδωσε τελεσίγραφο στους στρατιώτες που εξακολουθούν να μάχονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Ο ισχυρισμός της Μόσχας, χθες Σάββατο, ότι τα στρατεύματά της είχαν επιτύχει την εκκαθάριση όλου του αστικού ιστού της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις, δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters. Η Μαριούπολη αποτελεί θέατρο των σφοδρότερων μαχών στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, αλλά και της χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής. Θα είναι η πρώτη ουκρανική μεγαλούπολη που καταλαμβάνει ο ρωσικός στρατός από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης – που η Μόσχα υποστηρίζει ότι είναι τόσο Ουκρανοί όσο και ξένοι – έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που υπάρχει στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και με γνώμονα καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 06:00 της 17ης Απριλίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυούμαστε ότι θα σώσουν τη ζωή τους», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Βάσει των όρων της προτεινόμενης συμφωνίας, οι εναπομείναντες στρατιώτες μέσα στο εργοστάσιο Azovstal θα πρέπει να αποχωρήσουν στο διάστημα μεταξύ 06:00 και 13:00 χωρίς όπλα και πυρομαχικά. Η έναρξη της παράδοσης θα υποδεικνύεται με ύψωση σημαιών, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο:

«Από τη ρωσική πλευρά – κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά – λευκή σημαία. Σε όλη την περίμετρο του Azovstal».

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Κίεβο στο τελεσίγραφο της Μόσχας.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε χθες Σάββατο τη Ρωσία ότι «εσκεμμένα προσπαθεί να εξοντώσει τους πάντες» στη Μαριούπολη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με τους υπερασπιστές της πόλης. Ωστόσο, δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι ουκρανικές δυνάμεις δεν υπάρχουν πλέον στον αστικό ιστό.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Ζελένσκι υποστήριξε: «Δεν υπήρξε ούτε μια ημέρα από την έναρξη της πολιορκίας της Μαριούπολης που να μην αναζητούσαμε λύση – στρατιωτική ή διπλωματική. «Ωστόσο η εξεύρεση αυτής της λύσης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει μια 100% ρεαλιστική επιλογή», τόνισε.

Η Μαριούπολη, με την στρατηγική θέση της στην Αζοφική Θάλασσα, αποτέλεσε στόχο των ρώσων εισβολέων από την έναρξη του πολέμου. Βρίσκεται μεταξύ της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας (δυτικά) και της περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά), η οποία ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014.




Εύβοια:Τούρκοι που ζητούν άσυλο οι 2 που έπεσαν στην Κάρυστο με ανεμόπτερο
    

5απόσταγμα Newsroom16 
Νέα στοιχεία για τα δύο άτομα που έπεσαν στην Εύβοια με ανεμόπτερο. Πιο συγκεκριμένα αυτό έπεσε στη θάλασσα της Καρύστου και αρχικά έσπευσαν στο σημείο άντρες του λιμενικού… Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πτώση ανεμόπτερου στην Κάρυστο στο οποίο επέβαιναν δύο Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κάρυστο μεταβαίνει η κρατική ασφάλεια καθώς οι δύο επιβαίνοντες δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί από την Τουρκία. Να σημειώσουμε ότι μετά την πτώση του ανεμόπτερου στην θαλάσσια περιοχή του Μπούρου στην Κάρυστο, οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν από λιμενικούς της Καρύστου στο γενικό νοσοκομείο Καρύστου για προληπτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το evima.gr, κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο είπαν στους λιμενικούς ότι θα ζητήσουν άσυλο. Αυτή την ώρα κρατούνται στο λιμεναρχείο Καρύστου.






Αλωνίζει η ψευδομουφτεία Ξάνθης:Ανήρτησε τουρκική σημαία. Παρών και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
    

Πηγή: Newbomb Ανεξέλεγκτη η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη – Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, παρουσία βουλευτή του ΚΙΝΑΛ - Αλήθεια, εδώ δεν απειλείται η εθνική ασφάλεια; Σφοδρότατες αντιδράσεις και σχόλια έχει προκαλέσει η παρουσία του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας Ξάνθης, παρόντος του Τούρκου προξένου και με φόντο την τουρκική σημαία. Είναι η πρώτη φορά κατ’ αρχάς που βλέπουμε τουρκική σημαία αναρτημένη σε εκδήλωση εγχώριου φορέα. Βεβαίως και στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις, ωστόσο, οι ψευτομουφτήδες κρατούσαν τα προσχήματα.

Φέτος όμως, οι καθοδηγούμενοι από τουρκικό κράτος ψευδομουφτήδες, αφέθηκαν ελεύθεροι να αλωνίζουν στη Θράκη, επιδιδόμενοι φυσικά σε ανήθικη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Όλα αυτά, παρουσία βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, ο οποίος κάθεται μάλιστα κάτω από την τουρκική σημαία.

Η ανάρτηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής λέει: «Μετείχαμε στο ιφτάρ (σ.σ. γεύμα για το Ραμαζάνι) που οργάνωσε στο χωριό Λευκόπετρα η μουφτεία Ξάνθης. Στην εκδήλωση αυτή που τελέστηκε με μεγάλη συμμετοχή, συναντήθηκαν με τους ομογενείς μας ο κύριος Οκτάι Γιλμάζδήμαρχος του Γιλντιρίμ και ο βουλευτής Προύσας κύριος Οσμάν Μεστέν». ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ: Κάτω ακριβώς από την σημαία διακρίνεται ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν. Όρθιος είναι ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Τέρμα δεξιά ο πρόξενος Ομέρογλου και δίπλα του ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Μέτε.

Αλήθεια, το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει τις δραστηριότητες και τις επιλογές του βουλευτή του;

Προς το παρόν πάντως δεν βλέπουμε καμία αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη. Υποθέτουμε πως είναι ακόμα πρωί, γιατί η αφωνία τους μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον προκλητική. Και μια τελευταία ερώτηση: Η εθνική μας ασφάλεια απειλείται από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και απελάσαμε τους Ρώσους διπλωμάτες. Με αυτούς εκεί στη Θράκη, δεν απειλείται η εθνική ασφάλεια;





Η σημαία του Αφγανιστάν ‘’κυματίζει’’ στην Ροδόπη
  


Newsroom 
Προβληματισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, μιλούν για αύξηση των προσφυγικών διελεύσεων Πρόσφυγες τοποθέτησαν τη σημαία του Αφγανιστάν στα σύνορα του δήμου Αρριανών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr. Ομάδα προσφύγων που περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα τοποθέτησαν τη σημαία του Αφγανιστάν κοντά σε ένα χωριό εντός των ορίων του δήμου Αρριανών.

Ένας πολίτης που ζει στην περιοχή και περνούσε από εκεί τράβηξε φωτογραφία τη σημαία του Αφγανιστάν.

Δηλώνοντας έκπληκτος με αυτό που είδε, ο πολίτης ανέφερε ότι οι προσφυγικές διελεύσεις έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες και ότι αυτές οι διελεύσεις προβληματίζουν τους κατοίκους της περιοχής. Με την βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες επιταχύνθηκαν και τα μεταναστευτικά περάσματα, ιδιαίτερα από τον νομό της Ροδόπης. Οι πρόσφυγες που περνάνε από πολλά διαφορετικά σημεία της περιοχής, σχεδιάζουν στη συνέχεια να μεταναστεύσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια