Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος φ.1785

  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 23 Μαρτίου 2022 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν τρία (103) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ενενήντα τρία (193) και έ γινε έλεγχος σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1.365) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε χίλια τριάντα πέντε (1.035) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα (330) παραβάσεις. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικά δισκία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.3.2022 έως και χθες (22.3.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια εξήντα πέντε (1.365) άτομα, εκ των οποίων χίλια δεκαοκτώ (1.018) ήταν ημεδαποί και τριακόσια σαράντα επτά (347) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια τριάντα πέντε (1.035) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν ενενήντα τρία (193) άτομα, από τα οποία εκατόν ένα (101) ήταν ημεδαποί και ενενήντα δύο (92) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν τρία (103) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τριάντα (330) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα κάνναβης, -87- μέτρα καλώδιο και προϊόντα παραεμπορίου, στην Αργολίδα, μικροποσότητα κάνναβης, στην Αρκαδία, προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -30,4γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, -6- ναρκωτικά δισκία, -2- τσιγαριλίκια και τρίφτης κάνναβης, καθώς και προϊόντα παραεμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...


Κόρινθος: Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν σε οίκημα μετά από πυρκαγιά 

Αναστασία Στεφανή Korinthostv.gr 
Η ιατροδικαστική εξέλιξη που είναι σε εξέλιξη θα αποκαλύψει, όταν ολοκληρωθεί, την ταυτότητα των ανθρώπινων οστών που εντοπίστηκαν στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν από πυροσβέστες που επιχείρησαν σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρίσκεται πεντακόσια μέτρα μετά τις φυλακή Κορίνθου. Η φωτιά στο οίκημα ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, η πυροσβεστική επενέβη άμεσα. Μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, όπως προβλέπεται πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, οπότε και εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά.

Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, απέκλεισαν την περιοχή και περισυνέλλεξαν τα οστά. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου 


Ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο με 2 τραυματίες στο Κανταρέ τα ξημερώματα 

By: Korinthos News 
Ακόμα ένα τροχαίο συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών στον Κανταρέ. Ο Οδηγός Ι.Χ. με κατεύθυνση από Κόρινθο προς Πάτρα από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα αυτό ανατραπεί και να ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου. Να προσθέσουμε ότι στο όχημα που καταστράφηκε ολοσχερώς εκτός του νεαρού οδηγού επέβαινε ακόμα ένα νέος οι οποίοι και οι δύο τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Ένας από τους δύο λόγω της κατάστασής του κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου 


Σύλληψη & διοικητικό πρόστιμο για πυρκαγιές σε έναν άντρα στο Ξυλόκαστρο & μια γυναίκα στην Στιμάγκα 

By: Korinthos News 
Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Τ.Κ. Στιμάγκας, του δήμου Βέλου – Βόχας, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας επιβλήθηκε σε γυναίκα διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Κιάτου. Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κιάτου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Αμφιθέας, του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια