Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος Φ.1783

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 10 Μαρτίου 2022

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στην Κορινθία


Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -22.600- ευρώ Ε ξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερα (4) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως και 30 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.11.2021 έως και την 13.1.2022, είχαν διαπράξει συνολικά, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, είδη ρουχισμού και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -22.600- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.






Τρίπολη, 10 Μαρτίου 2022

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν είκοσι οχτώ (128) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα επτά (187) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν είκοσι πέντε (1.125) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια πενήντα πέντε (755) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα εννέα (239) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητες κάνναβης και ναρκωτικά δισκία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (9.3.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν είκοσι πέντε (1.125) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια εξήντα ένα (761) ήταν ημεδαποί και τριακόσια εξήντα τέσσερα (364) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα πέντε (755) .

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν ογδόντα επτά (187) άτομα, από τα οποία ογδόντα εννέα (89) ήταν ημεδαποί και ενενήντα οχτώ (98) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν είκοσι οχτώ (128) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Οχτώ (8) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, που έγιναν την 3.2.2022 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Aπό το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 5/6.7.2021. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα εννέα (239) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια