Header Ads

«Ναυμαχία» Ρωσίας – ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο: Φ.1782

«Ναυμαχία» Ρωσίας – ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο:

Κρήτη το αεροπλανοφόρο Truman, πάει Ρουμανία το De Gaulle
    

Επικίνδυνα «τζαρτζαρίσματα» Ρώσων και Νατοϊκών στην Μεσόγειο – Γιατί δεν θα έρθει τελικά στην Ελλάδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο.Την ώρα που ο «κόκκινος» στρατός πολιορκεί το Κίεβο, βομβαρδίζει το Χάρκοβο, έχει προχωρήσει σε ναυτικό αποκλεισμό της Μαριούπολης και κινείται απειλητικά προς την Οδυσσό, μιας άγνωστη «ναυμαχία», που θυμίζει ψυχρό πόλεμο, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο. Ρωσικά και νατοϊκά πολεμικά πλοία βρίσκονται δίπλα – δίπλα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με ένα άτυπο «ψυχρό πόλεμο» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα πληρώματα να παρακολουθούν κάθε κίνηση των αντιπάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 15 πολεμικά πλοία και υποβρύχια της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε διεθνή ύδατα, με αμερικανικά και νατοϊκά πλοία να έχουν γίνει η σκιά τους καταγράφοντας κάθε τους κίνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πανίσχυρα καταδρομικά πλοία της Ρωσίας και των ΗΠΑ, μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες στα νερά του Αιγαίου, με το ρωσικό να έχει βάλει πλώρη για τη Μαύρη Θάλασσα και το αμερικανικό να το… συνοδεύει σε όλο το Αρχιπέλαγος. Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό καθώς, εδώ και εβδομάδες νατοϊκά πλοία παρακολουθούν κάθε κίνηση των ρωσικών που πλέον σε ένα τόξο από την Αδριατική μέχρι και την Κύπρο, ενώ και οι Ρώσοι έχουν συνεχώς στα ραντάρ τους τα πλοία της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, που έχει επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.

Η ΝΑΤΟϊκή αρμάδα τα τελευταία 24ωρα πλέει νοτίως της Κρήτης, με τα μαχητικά F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου να πετούν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πραγματοποιούνται και κοινές πτήσεις με τα ελληνικά μαχητικά που απογειώνονται από Καστέλι και Σούδα. Παράλληλα, το θηριώδες γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, έχοντας στο κατάστρωμά του τα πανίσχυρα αεροσκάφη Rafale, ενώ δίπλα του έπλεε μια αρμάδα αποτελούμενη από πλοία προερχόμενα από Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, και Ελλάδα. Αν και το γαλλικό αεροπλανοφόρο ήταν προγραμματισμένο να κινηθεί προς την Κρήτη και να αγκυροβολήσει για μερικές ημέρες και στη συνέχεια να βάλει πλώρη για Πειραιά όπου θα έδινε το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, το απόγευμα της Παρασκευής (04/03) ανακοινώθηκε πως φεύγει άμεσα από την Κύπρο με πορεία προς την Ρουμανία.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί ανακοίνωσε ότι «το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντεγκόλ και η συνοδεία του εγκατέλειψαν την Κύπρο», προκειμένου να προσαρμοστούν «στη νέα κατάσταση», σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα αεροπλάνα του θα πετάξουν βόρεια προς το έδαφος της Ρουμανίας, όπου θα έχουν την ικανότητα να παρατηρούν και να αποτρέπουν, ανέφερε η υπουργός, τονίζοντας, ότι «η αποστολή είναι αυστηρά αποτρεπτική» και ότι η Γαλλία «δεν έχει πολεμικές προθέσεις». Yπενθύμισε, ότι η Γαλλία είχε πραγματοποιήσει «αεροπορικές αποστολές από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία», αναφέροντας: «Από τις 24 Φεβρουαρίου, στείλαμε μαχητικά αεροσκάφη και τα ανεφοδιαστικά τους από τη Γαλλία, για να εκτελέσουν αυτές τις αποστολές προστασίας, προς όφελος των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας».

Πηγή: Newsbomb.gr Βασίλης Σκουλαράκος




Δεν υπάρχουν σχόλια