Header Ads

«Εγγυήτρια δύναμη και η Τουρκία» Φ.1782

«Εγγυήτρια δύναμη για την ασφάλεια της Ουκρανίας και η Τουρκία» λέει το κόμμα Ζελένσκι!
  


Το κόμμα του Ζελένσκι στην Ουκρανία, με αφορμή τη συνέντευξη του στο αμερικανικό ABC, παραδέχεται ότι για τα επόμενα 15 χρόνια το «όραμα ΝΑΤΟ» δεν υπάρχει και ζητά ως εγγυήτριες δυνάμεις τις ΗΠΑ και την Τουρκία! Την Τουρκία που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας… Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα! Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι αναμφισβήτητη.

Δεν εξετάζουμε καν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε την επικράτειά μας ή να εγκαταλείψουμε οποιοδήποτε κομμάτι της επικράτειάς μας.

Είναι απαράδεκτο. Η Ουκρανία μας είναι το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και η Κριμαία.

Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν παραχωρούμε εδάφη. Αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε νηφάλια την πραγματικότητα. Η Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι κατεχόμενα εδώ και 8 χρόνια. Ένας πλήρης πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην υπόλοιπη Ουκρανία. Ακούμε το αίτημα της Ρωσίας να αναγνωρίσει το λεγόμενο «DNR» και «LNR», να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας.

Είναι σαφές ότι δεν θα το κάνουμε αυτό. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε πώς θα ρυθμιστούν οι ζωές των ανθρώπων σε αυτά τα εδάφη εντός του αναπόσπαστου κράτους μας. Αυτό είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι απαντώντας σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου.

Και για το ΝΑΤΟ και τις εγγυήσεις για την Ουκρανία!

Η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί την Ουκρανία για τουλάχιστον τα επόμενα 15 χρόνια, αυτό είναι σαφές. Τώρα δεν έχουμε καν την υποστήριξη ενός απόλυτα δίκαιου πολέμου από τη Συμμαχία – μόνο από μεμονωμένα κράτη.

Καθώς είναι αδύνατο να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις γραμμές του Συντάγματος στην πορεία προς τη Συμμαχία για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας.

Αντίθετα, πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα. Σχετικά με μια συγκεκριμένη συμφωνία που μπορεί να εγγυηθεί την πλήρη ασφάλεια της Ουκρανίας έως ότου το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να μας δεχτεί. Θα πρέπει να είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το Μνημόνιο της Βουδαπέστης – να προβλέπει συγκεκριμένα πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά βήματα των κρατών-εγγυητών της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Τέτοιες εγγυήτριες χώρες μπορεί να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, οι γείτονες της Ουκρανίας. Από την πλευρά της, η Ρωσία πρέπει επίσης να δηλώσει νομικά ότι αναγνωρίζει την ουκρανική πολιτεία και εγγυάται ότι δεν θα απειλήσει το κράτος μας.

Είναι σαφές ότι στις σημερινές συνθήκες αυτό ακούγεται παράλογο, δεδομένης της ρωσικής εισβολής. Αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα απωθήσουν τον εχθρό και θα πρέπει να διασφαλιστεί η περαιτέρω ειρηνική ανάπτυξη της Ουκρανίας. Τότε θα είναι σημαντικό για τη Ρωσία να υπογράψει τις εγγυήσεις της για την κυριαρχία μας μαζί με άλλους εγγυητές».

Από Militaire News 08/03/2022 | 17:26


Δεν υπάρχουν σχόλια