Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» Φ.1776

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Είμαστε σε περίοδο «Ψυχρού Πολέμου» ή κάτι χειρότερου; 


Τα διεθνή γεγονότα που διαδραματίζονται ανά την Υφήλιο και ειδικότερα στην Ευρώπη μας έχουν θέσει όλους σε κατάσταση επιφυλακής. Δεν ξέρεις από πού και πως θα έλθει η επόμενη κίνηση των Παγκοσμιοποιητών, που προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Όλες οι πράξεις βίας, οι μετακινήσεις Λαών εξοπλισμών και στρατευμάτων με αφορμή την προοπτική να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία, οι τοπικοί πόλεμοι τύπου Συρίας και Λιβύης αποτελούν πράξεις και αιτία «μεγάλου πολέμου» και ισχυρή ένδειξη για το τι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Η στρατιωτική αποκλιμάκωση στην περιοχή της Συρίας δεν είναι βέβαιη παρά τις επιτυχίες του Άσαντ..

Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα πάρει αυτό το αναμενόμενο γεγονός. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούν την επόμενη κίνησή τους. Για να μην ζήσουμε χειρότερα απ’ όσα ζήσαμε άλλες εποχές. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, υπάρχουν χιλιάδες Γεωπολιτικοί και Στρατιωτικοί αναλυτές. Όλοι μας το ’χουμε το “κουσούρι”.

Κι όπως είναι αναμενόμενο πριν ακόμη στεγνώσει ή υπογραφεί Συμφωνία με τις ΗΠΑ, εδώ στην Αθήνα υπήρξαν οι πρώτες “αναλύσεις” από τους ξερόλες παρουσιαστές και μόνιμους «παραθυράκηδες» των τηλεοπτικών καναλιών, που αρέσκονται να παίρνουν θέση επί παντός επιστητού και στο πόδι, χωρίς καμία έρευνα με ελάχιστες σοβαρές περιπτώσεις..

Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας ,παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά που έρχονται. Πρώτον όσοι χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται υπέρ μιας ακόμη γρήγορης στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Συρία, την Ουκρανία ή τη Μέση Ανατολή, πρέπει να είναι βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει απλά σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν χρειάζεται ανάλυση, χρειάζεται…μνήμη. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν. Είδαμε τι πάθανε από την “ευμάρεια των δικτατόρων “ και μετά την απελευθέρωση. Το ΝΑΤΟ κομπορρημονούσε δίνοντας αναφορά για το Διεθνές Έγκλημα κατά Εθνικών Κρατών με τα σήματα: “Νικήσαμε” και “Η αποστολή συνετελέσθη” ... Γρήγορα όμως, πήραν συγχωροχάρτι από τα Όργανα του ΟΗΕ.

Ξεχάστηκαν τα ειδεχθή εγκλήματα και η πραγματικότητα που προέκυψε μας έφερε στους τζιχαντιστές και στην εποχή τρόμου, που ζούμε στην Ευρώπη.

Δεν πρέπει να συντριβούν οι ακραίοι ισλαμιστές θα πείτε; Μέχρι ενός! Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με επεμβάσεις «τηλεοπτικού χαρακτήρα» . Η όποια στρατιωτική επιχείρηση γίνει για την οριστική διάλυση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία.

Χωρίς την δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας των τζιχαντιστών, που είναι δημιούργημα του «Συστήματος», δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Αν η κάθε «μεγάλη δύναμη» εξακολουθήσει να παίζει το δικό της παιχνιδάκι στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια το απεχθές φαινόμενο της ακραίας βίας των τζιχαντιστών απλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, δίδοντας με τις πράξεις του πρόσχημα για «Στρατοκρατία» και ψήφιση «Τρομονόμων».

Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Το αίτημα ολοκλήρωσης και εφαρμογής στον τομέα της προετοιμασίας των Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ «Περί Παλλαϊκής Άμυνας» και «Εξοπλισμών» είναι στην άμεση προτεραιότητα της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το δόγμα «Όποιος επιθυμεί την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο...» βρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση… 

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια