Header Ads

ΑΦΗΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ Φ.1776

ΑΦΗΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ
  

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, έγινε η παράδοση και παραλαβή στην Ηγεσία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδιος για την Κορινθία, μετά από θητεία διόμιση περίπου ετών γόνιμου έργου παρέδωσε τα ηνία στην Αθηνά Κόρκα, η οποία εγκαταστάθηκε πλέον για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα στη θέση του «Νομάρχη». Τον κ. Γκιολή, χωρίς πολλές κουβέντες, μπορούμε αβίαστα να τον κατατάξουμε ,ως έναν από τους καλλίτερους Νομάρχες που πέρασαν διαχρονικά από τη Νομαρχία! Γνώστης πάγιων προβλημάτων, συνεργάσιμος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, διορατικός, ανθρωπιστής και δουλευταράς άφησε σοβαρό έργο πίσω του και αξίζει να το παρουσιάσουμε έστω και σε δύο, αν χρειαστεί συνέχειες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα στον ίδιον, ως Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και στην Αθηνά Κόρκα, πρώην Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Παιδείας, ως Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Αρμόδια για την Κορινθία… (Μέρος Α΄)



ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΕΡΓΟ…

  


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ολοκλήρωση της μελέτης από Μητρόπολη και ένταξη εντός Φεβρουαρίου στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ένα έργο μεγάλης σημασίας (μου το ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο σεβασμιότατος κκ Διονύσιος) Αλλαγή χρήσης υπάρχοντος ισογείου κτίσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ισόγεια προσθήκη κατ επέκταση, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων του εκκλησιαστικού γηροκομείου Κορίνθου, το έργο του Αποστόλου Παύλου, προϋπολογισμού 1.835.000€.

Εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Κορίνθου και έχει εγκριθεί επίσης η καταλληλότατα από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Έργο σημαντικό που και ως γιατρός προσωπικά ήθελα να ολοκληρώσω μιας που ο νομός μας στερείται από δομές πρόνοιας και έτσι σε αυτό τουλάχιστον 50 συμπολίτες μας θα βρουν περίθαλψη.

ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΖΑΧΟΛΗ

Στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας 2014 – 2020 έχει ενταχθεί και έχουν ξεκινήσει εργασίες στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στη Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με προϋπολογισμό 1.700.000, στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας των κελιών, ένα σημαντικό και μεγάλης σημασίας έργο για τις χιλιάδες επισκέπτες της Μονής αλλά και τους κατοίκους Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

Στο ΕΣΠΑ επίσης κτηριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του ιστορικού λαογραφικού μουσείου Κορίνθου με προϋπολογισμό 1.270.000€ καθώς επίσης και το πάγιο αίτημα του Μητροπολίτης μας για την κατασκευή κτιρίου για το γεύμα αγάπης δίπλα από τη Μητρόπολη Αποστόλου Παύλου προϋπολογισμού 970.000€

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
  


Ολοκληρώθηκαν μελέτες των κέντρων υγείας Νεμέας και Λουτρακίου για παρεμβάσεις με 300.000€ και 350.000€ που θα ενταχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΙΑΤΡΙΚΑ – ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο πρώτος νομός σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη και το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελο Χρονά που οργανώθηκαν προληπτικές εξετάσεις σε πληθυσμιακές ομάδες για έλεγχο καρκίνου μαστού με δωρεάν μαστογραφία και τεστ παπ περίπου σε 3000 γυναίκες σε όλο το νομό. Βοηθήσαμε τα κέντρα υγείας του νομού μας όπως αυτά μας ζήτησαν με κοντέινερ, καρδιογράφους, είδη ατομικής προστασίας, διαγνωστικά τεστ κ.α.

Προμηθεύσαμε τεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Κορίνθου για το χειρουργείο, την παθολογική, την καρδιολογική, τμήμα οφθαλμιατρικής, ουρολογικής κ.α.

Ως γιατρός του νοσοκομείου Κορίνθου σε συνεννόηση πάντα με τους διευθυντές των τμημάτων και γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματά τους, όπως για παράδειγμα ο διευθυντής της καρδιολογικής κ. Χασικίδης όπου μου ζήτησε έναν υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο καρδιολογικό, έτσι και στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν οι προμήθειας μαζί και άλλων μηχανημάτων στο σύνολο 900.000€ ώστε να βοηθηθούν οι αντίστοιχες κλινικές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα.

Ακόμα, ολοκληρώνεται το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλιάνων με προϋπολογισμό έργου 340.000€ ένα έργο που από το 2005 ο τότε δήμαρχος Στυμφαλίας κος Κωνσταντίνος Λέγγας προσπαθούσε για την αναβάθμισή του.

ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΟΛΚΟΣ

Ισθμός – παρόλο που δεν είναι δική μας αρμοδιότητας, το μεγάλο κανάλι, δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην πατρίδας μας. Ασχοληθήκαμε με τον Ισθμό, τόπος έλξης πολλών επισκεπτών, τουριστών και κατ επέκταση εσόδων και οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, πραγματοποιήσαμε αναβάθμιση της περιοχής του ισθμού με το info kiosk, την κατασκευή πεζοδρομίου έτσι ώστε να μπορεί με άνεση και ασφάλεια να κινείται ο κόσμος και η παραμονή του να μπορεί να είναι χρονικά, αρκετά εφικτή, κάναμε δενδροφυτεύσεις και δημιουργήσαμε κοινόχρηστες λειτουργικές τουαλέτες (καθημερινά πάνω από 500 άτομα επισκεψιμότητα.

Έχουμε ανάδοχο για την περίφραξη στην Διώρυγα Κορίνθου με προϋπολογισμό 900.000€ και ολοκληρώνετε από τις Τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας η μελέτη ανάπλασης από την πλευρά της Πελοποννήσου από την Ποσειδωνία έως Ίσθμια με έναν προϋπολογισμό 3.000.000€ και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί προς χρηματοδότηση σχετική και εντός του 6μήνου του 2022, θα δημοπρατηθεί αυτό το έργο όπου και θα συνεχίσει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχή του Ισθμού.

Έχουμε έργα για την προστασία, ανάδειξη και αποκατάσταση της Αρχαίας Δίολκου με προϋπολογισμό 3.000.000€, έχουν εκτελεστεί το πρώτο και το δεύτερο υποέργο. Το τρίτο υποέργο, η προστασία όδευσης Αρχαίας Δίολκου προϋπολογισμού 2.100.000€ θα εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, έχουμε ανάδοχο οπότε και τους επόμενους μήνες εντός του 2022 θ αρχίσουν οι εργασίες για το μεγάλο έργο ανάδειξης και προστασίας του 

ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ

Συνεχίζοντας τα αρδευτικά από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το φράγμα του Ασωπού θελήσαμε να δώσουμε λύσεις έτσι ώστε ως περιφερειακή αρχή να πετύχουμε την άρδευση των τοπικών κοινοτήτων. Αντιθέτως ν αποφύγουμε δηλαδή, ότι συνέβη με το φράγμα της λίμνης Δόξα, όπου δε χρησιμοποιείτε το νερό για να ποτίζουν τις αγροτικές περιοχές. Αναθέσαμε και ολοκληρώθηκε η προμελέτη διαχείρισης του νερού από το φράγμα Ασωπού δηλαδή των τοπικών κοινοτήτων που θα αρδεύονται όταν ολοκληρωθεί το φράγμα.

Η μελέτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με αρμόδια απόφαση του υπουργού.

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της δυτικής Κορινθίας και όχι μόνο του Δήμου Σικυωνίων ή του πρώην Δήμου Στυμφαλίας αλλά για όλο το νομό, είναι η αξιοποίηση και η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Σε συνεργασία μ έναν κορυφαίο στο είδος του αρχιτέκτονα αναθέσαμε τη μελέτη μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ και ευχαριστώ και τον διευθύνων σύμβουλο κ. Σωτήρη Μουρίκη γι αυτό. Προχωρήσαμε και έχουμε τη μελέτη για τη δημιουργία κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και τη δημιουργία περιβάλλοντος χώρου, ένα έργο προϋπολογισμού 4.300.000€ καθώς και τον εξοπλισμό μέσω ΕΣΠΑ 360.000€ για την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία του τηλεσκοπίου του Κρυονερίου, που μοναδικά παρατηρεί τη Σελήνη. Σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Βασιλάκο όσο και τον Πρόεδρο κ. Πλειωνη και φυσικά τον συντοπίτη μας Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας τον κ. Χρήστο Δήμα, καταφέραμε να ολοκληρωθεί η μελέτη, να χρηματοδοτηθεί το έργο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να έχουμε εως Μαρτιου και ανάδοχο για το έργο που πιστεύω πως στα τέλη του 2022 θα ολοκληρώνεται.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Αθλητικά έργα που όμοιά τους δεν είχε ξαναγίνει την προηγουμένη δεκαετία, αναβαθμίσαμε το γήπεδο του Χιλιομοδίου με προϋπολογισμό 60.000€, έχουμε ανάδοχο εργολαβική εταιρεία για το γήπεδο στα Ροζενά κορινθίας - το τελευταίο χωριό όπως λέω εγώ της περιφέρειας Πελοποννήσου από δυτικά, τα Ροζενά Κορινθίας αγαπάνε το ποδόσφαιρο και το επόμενο διάστημα θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίας. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με 200.000€ για το γήπεδο του Ολυμπιακού Λουτρακίου και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων με 300.000€ και εντός των ημερών θα δημοπρατηθούν 60.000€ παρεμβάσεις για το γήπεδο Λυκοποριάς Σαρανταπηχου και του γηπέδου Δερβενίου στην ίδια μελέτη και τέλος εντός Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί με 240.000€ το γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών Νεμέας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Στην ΠΕ Κορινθίας δεν προϋπήρχε ούτε ένα μηχάνημα έργου, ένα jcb, ένα τρακτέρ αλλά ούτε και αρμόδιοι υπάλληλοι καθαριότητας πρασίνου. Στην πολιτική προστασία τοποθετήσαμε μία δυναμική πολιτική μηχανικό (την Ρούλα Χαρίτου), είχαμε ενεργή συμμετοχή στον αγώνα της πυρόσβεσης, υποστήριξης των πυροσβεστικών υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων και εφαρμογή σχεδιασμού υποστήριξης των πυρόπληκτων περιοχών.

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ασχολήθηκα με το μεγάλο ζήτημα της αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στο δρόμο Ξυλόκαστρο Τρίκαλα προς χιονοδρομικό ΖΗΡΕΙΑΣ και προς Καρυά, έτσι λοιπόν αφού αναθέσαμε σχετική μελέτη προϋπολογισμού 240.000€, έχουμε και το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης όπου βγάζει έργο 7.740.000€, ποσό που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί όμοιο σε αυτό τον δρόμο με την τόσο μεγάλη οδική κίνηση. Ξυλόκαστρο Τρίκαλα Καρυά προς το χιονοδρομικό της Ζήρειας, είναι έργα της αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων. Το έργο έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Δεν υπήρχε καμία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και ολοκληρώσαμε όμως πολλά αντιπλημμυρικά έργα σε συνεννόηση πάντα με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, με τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους όλων των Δήμων του νομού Κορινθίας μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Αθίκια Κορινθίας και στην ευρύτερη περιοχή, είχαμε την χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα και έργα βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου 2.000.000€ για αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή των Αθικίων και 1.250.000€ για συντήρηση βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μετά το πέρας της εκτέλεσης των έργων αυτών, οι εκπτώσεις τους, άλλο περίπου 1.500.000€ ξαναέγιναν αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου όλων των τοπικών κοινοτήτων της Ανατολικής Κορινθίας.

ΚΟΜΒΟΣ ΓΚΑ

Επίσης μεγάλο έργο στον κόμβο του ΓΚΑ -όπου έχουμε θρηνήσει 20 θύματα, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και θα έχουμε ανάδοχο εργολαβική εταιρεία και μέσα στο 2022 θα εκτελεστεί το έργο (ώστε ακόμα και να τιμήσουμε έτσι τα δικά μας παιδιά της ευρύτερης περιοχής των Αθικίων του Χιλιομοδίου του Αγιου Βασίλη που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό τον κομβο επί της επαρχιάκης οδού Κορίνθου – Αργους.) (συνεχίζεται στο επόμενο φύλλο)


Δεν υπάρχουν σχόλια