Header Ads

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ φ.1768

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ 
Έφυγε πρόωρα για το ταξίδι προς την αιωνιότητα η Φωτεινή Μαρκέλλου
  


Με βαθειά συγκίνηση, συναδελφικό και πάνω από όλα φιλικό καθήκον απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Η Φ.τ.Κ.» προς την οικογένεια της εκλιπούσης συμπολίτισσάς μας, Φωτεινής ΜαρκέλλουΤζαναβάρα, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας έχοντας δώσει γενναία μάχη για την εδώ ζωή!

Η Φωτεινή Μαρκέλλου, η γλυκιά, αξιοπρεπής και δοτική σε όλους -συγγενείς και φίλους- Φωφώ, σύντροφος ζωής του γνωστού Κορίνθιου δικηγόρου, Παύλου Μάρκελλου, έφυγε για το ταξίδι προς την αιωνιότητα την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021.

Νομικός και δικηγόρος η ίδια, ευτύχησε να συνδέσει τη ζωή της με τον αγαπημένο της σύζυγο Παύλο, με τον οποίο ευλογήθηκαν με δύο κόρες, την Ολυμπία (Λία) Πολιτικό Μηχανικό και τη Μαρίνα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Δικηγόρο, καθώς και τρία εγγόνια. Αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της σε όλους τους προσωπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς αγώνες του, ανέθρεψε δύο επιστήμονες -άξια τέκνα της Κορινθιακής γης, ευτύχησε να τις δει να καταξιώνονται και οι ίδιες στον επαγγελματικό χώρο της επιλογής τους και να ακολουθούν τα βήματά της τιμώντας και τον ιερό ρόλο της μητέρας.

Το σπίτι της, όπως και η καρδιά της ήταν ανοιχτή σε όλους τους οικείους της, στους οποίους προσέφερε γενναιόδωρα τον γλυκό λόγο, την καλοσύνη της, την αγάπη της, την ειλικρινή συμβουλή της, αλλά και την έμπρακτη βοήθειά της. Έζησε με συνέπεια, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια και ήθος, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση της κοινωνίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, στις 4:00μ.μ., στον Ιερό Ναό Απ. Παύλου, στην Κόρινθο παρουσία της οικογένειάς της, των συγγενών, των φίλων και πλήθους κόσμου που τίμησε τη μνήμη της. Τον ύστατο αποχαιρετισμό εκφώνησαν η αδελφική της φίλη, συν/ χος Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, Δέσποινα Μιχολιά, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, Πέννυ Επιβατινού, και η κόρη της εκλιπούσης Λία Μαρκέλλου, που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με τα λόγια καρδιάς που της απηύθυναν.

Φωφώ, επέλεξες να φύγεις την πιο όμορφη εποχή!

Την εποχή προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της Αγάπης!

Την εποχή που με τα χέρια γεμάτα φρέσκα κλαδάκια έλατου, γκι και κουκουνάρια ερχόσουν στο γραφείο, για να στολίσεις όλους τους χώρους μας με τις χειροποίητες ευωδιαστές συνθέσεις σου και να δώσεις μία άλλη, χριστουγεννιάτικη, χαρμόσυνη, «φωτεινή» νότα στην κατά τα άλλα σκληρή, καθημερινή ζωή του δικηγόρου συζύγου σου και των συνεργατών του!

Εκφράζοντας τη βαθειά λύπη μου για την μεγάλη απώλεια στον σύζυγό σου, Παύλο, στα παιδιά και στα εγγόνια σου, στους αδελφούς σου και στην ευρύτερη οικογένειά σου, κρατώ στη μνήμη μου φυλαγμένα τα εμφυχωτικά λόγια σου στα πρώτα βήματα της καριέρας μου και την Φωτεινή σου εικόνα.

Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή σου και να δώσει παρηγοριά στους αγαπημένους σου!

Εύη Κοκκίνου
25 Νοεμβρίου 2021





Ευχαριστήρια επιστολή για τη συμπαράσταση στο πένθος μας!


Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην κηδεία της αγαπημένης μας αειμνήστου συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, Φωτεινής Μαρκέλλου-Τζαναβάρα, όλους όσοι έκαναν δωρεές και απηύθυναν όμορφα λόγια καρδιάς στη μνήμη της, συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μας και απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα, δείχνοντας με κάθε τρόπο την εκτίμηση και τον σεβασμό που έτρεφαν στο πρόσωπό της.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Η οικογένεια Παύλου Μάρκελλου 
Κόρινθος, 20 Νοεμβρίου 2021



Δεν υπάρχουν σχόλια