Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ Φ.1768

Της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη

2022, Έτος Ισχυρής και Βιώσιμης Ανάπτυξης για όλους
  


Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2021 μέσα στις δύσκολες συνθήκες που συνεχίζει να προκαλεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση , μπορούμε με βεβαιότητα πλέον να προσδοκούμε ότι το 2022 θα είναι έτος ορόσημο για την αναπτυξιακή διαδικασία στην χώρας μας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα, στην εφαρμογή του φιλόδοξου και ρεαλιστικού στρατηγικού της σχεδιασμού με προμετωπίδα την συνέχιση των κομβικών μεταρρυθμίσεων που αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Βήμα βήμα και με σκληρή δουλειά απελευθερώνουμε τις παραγωγικές δυνατότητες του Τόπου μας. Παράλληλα και αυτό το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το 2022 αναμένεται η ελληνική κοινωνία να βιώσει ακόμα πιο έντονα τις ευεργετικές επιδράσεις των μεταρρυθμίσεων που έχουν προηγηθεί, ξεκινώντας, πρώτα και πάνω από όλα, από το ζωτικό κομμάτι της μείωσης της ανεργίας που όπως γνωρίζουμε έχει ήδη αποκλιμακωθεί από το 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020 στο 13% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο τρόπος που προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας είναι ξεκάθαρος και έχει αγκαλιαστεί με εμπιστοσύνη από την ελληνική κοινωνία. Δημιουργούμε νέο πλούτο με αιχμή του δόρατος την υγιή επιχειρηματικότητα, ώστε η παραγόμενη οικονομική υπεραξία να διανεμηθεί κατά τρόπο δίκαιο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα όμως αλλάζουμε με τρόπο δραστικό, την λειτουργία του κράτους μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού του- και όχι μόνο- ώστε να μετατραπεί από εμπόδιο σε πολλαπλασιαστή προώθησης της συγκεκριμένης δυναμικής διαδικασίας. Πιο συγκεκριμένα με οδηγό μας το εγκεκριμένο και πρωτοποριακό Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας 2021 -2026 καθώς και το ΕΣΠΑ 2021 - 2027 έχουμε πλέον τα χρηματοδοτικά εργαλεία να προχωρήσουμε στο επιχειρησιακό σκέλος του σχεδιασμού των δράσεων του «Ελλάδα 2.0», του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά» , καθώς και του ΕΣΠΑ. Επιδιώκουμε με την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης να ενισχύσουμε με συνέπεια το ελληνικό επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον με πράσινο αποτύπωμα.

Το έτος 2022 θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο μονοπάτι για μια πράσινη και τεχνολογικά αναβαθμισμένη οικονομία που θα εντάσσει αποτελεσματικά ιδιαίτερα την νεολαία μας στην αγορά εργασίας με ποιοτικούς όρους, αλλά και θα προσφέρει το απαραίτητο δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους πολίτες που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Τέλος, το 2022 το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τρόπο βιώσιμο αφού και η μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αλληλοεπιδράσουν μικροοικονομικά με την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 5%.

Η Ελλάδα αλλάζει και αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα . Κερδίζει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης δεκαετίας και εκτιμώ ότι το έτος 2022 θα είναι η αφετηρία όπου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα βιώσουν έμπρακτα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς όμως δεν έχουμε αυταπάτες και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους υμνητές των εύκολων και ανεδαφικών λύσεων που τόσο πλήρωσε η χώρα μας. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την Ισχυρή Ελλάδα δεν θα έρθει άκοπα, ούτε χωρίς καθημερινό αγώνα. Το 2022 θα είναι ένας χρόνος έντονης δημιουργικής προσπάθειας μαζί με την ελληνική κοινωνία, για την ελληνική κοινωνία. Το αποτέλεσμα όμως θα δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες του ελληνικού λαού απέναντι στην κυβέρνηση μας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαριλένα Σούκουλη Βιλιαλη, 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού





Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη εξηγεί ποια είναι η νέα γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών 1555.
  


Το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών για τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δίνει λύση σε σημαντικά προβλήματα των συμπολιτών μας. Η σωστή εξυπηρέτησή τους αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας και οφείλουμε να προχωρήσουμε και προχωράμε με γοργούς ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια