Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1768

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος στην διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11»

  


22 Νοεμβρίου 2021 slide, Ελλάδα 
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρακολούθησε την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV DAY) της κοινής διακλαδικής ασκήσεως Ελλάδος – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Tην άσκηση παρακολούθησαν επίσης, ο Υπουργός Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Οσάμα Ροσντί Ασκάρ (Osama Roshdy Askar), ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αντιστράτηγος Χαμάντ Μ. Θάνι Αλ-Ρουμαϊθί (Hamad M. Thani AlRumaithi), ο Γάλλος Ναυτικός Διοικητής Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας Αντιναύαρχος Ζυλ Μποϊντεβεζί (Gilles Boidevezi) ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας, ο Υπαρχηγός του Βασιλικού Σαουδαραβικού Ναυτικού Υποστράτηγος Μοχάμεντ Αμπουλραχμάν Αλγκουαραμπί (Mohamm ed Abdulrahman Alghura ybi) ως εκπρόσωπος του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Αρχηγού του Ναυτικού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Σπυρίδων Πετράκης ΠΝ. Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Ισμαήλ Αχμέντ Χαϊράιτ (Ismail Ahmed Khairat), ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα κ. Σουλεϊμάν Χουμάντ Σάλεμ ΑλΜαζρούι (S ulaiman Humad Salem A LMazroui) και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Μετά το πέρας της ασκήσεως, η οποία περιελάμβανε επιχειρήσεις συνεργασίας Ναυτικού με Μονάδες Eιδικών Δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθήσαμε για αρκετές ώρες την μεγάλη Στρατιωτική Άσκηση «Μέδουσα 2021» με την συμμετοχή της Αιγύπτου, της Κύπρου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας και αρκετές παρατηρήτριες χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία, η Ινδία κάτι που δείχνει το αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον για την Άσκηση αυτή που έχει πια μετατραπεί σε ένα πολύ μεγάλο Διεθνούς εμβέλειας όπως είπα στρατιωτικό γεγονός.

Το γεγονός ότι τέσσερις χώρες έρχονται κοντά μέσα από το πεδίο των συνασκήσεων εμπλέκοντας αρκετά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεών τους –ναυτικά, αεροπορικά, χερσαία- σ’ ένα πεδίο εντατικών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων, δείχνει την πραγματική και αληθινή βούληση αυτών των χωρών να αποτελέσουν ένα πλέγμα προάσπισης και ενίσχυσης του περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Με αυτές τις χώρες, με την Αίγυπτο, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις στο τι συνιστά παράγοντα ή παράγοντες σταθερότητας και Ασφάλειας στην περιοχή και αντιστοίχως τι συνιστά αποσταθεροποιητικούς παράγοντες.

Συμφωνούμε εξολοκλήρου και αποδεικνύουμε αυτή μας τη σύμπτωση απόψεων και αντιλήψεων με αυτές τις εντυπωσιακές Ασκήσεις, οι οποίες όπως σας είπα από χρονιά σε χρονιά αυξάνονται σε σημασία και σε εμβέλεια.

Θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλους αυτούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την «Μέδουσα 2021», αυτό το τεράστιας σημασίας πλέον και εμβέλειας διεθνές Στρατιωτικό γεγονός.

Συγχαρητήρια σε όλους».






Έκτακτο : Για 30΄ οι Τούρκοι πέταξαν 11 φορές πάνω από τα νησιά μας… 
Σε χαμηλό ύψος των 330 μέτρων

  


22 Νοεμβρίου 2021 slide, Άμυνα 
Για 30 0λ’οκληρα λεπρά της ώρας 4 Τούρκικα ΜαχητικάF-16 πέταξαν 11 φορές πάνω απο Ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και μάλιστα το ένα Μαχητικό πέταξε πάνω απο την νήσο Παναγιά στα 330 μέτρα σαν σε Βομβαρδισμό Περιοχής «TH ΔEYTEPA 22 NOEMBPIOY 2021, KAI ΩPA 13:32, ENA TOYPKIKO AEPOΣKAΦOΣ F-16 Π P A Γ M A T O Π O I H Σ E YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N.ΠANAΓIAΣ ΣTA 1.000 ΠOΔIA. KATOΠIN, ZEYΓOΣ TOYPKIKΩN AEPOΣKAΦΩN F-16 Π P A Γ M A T O Π O I H Σ E YΠEPΠTHΣH ΣTIΣ 13:42 ANΩΘEN N. ΠANAΓIAΣ ΣTA 22.000 ΠOΔIA KAI ΣTIΣ 13:45 ANΩΘEN N. OINOYΣΣΩN ΣTA 14.000 ΠOΔIA.

ΣTH ΣYNEXEIA TO IΔIO ZEYΓOΣ TOYPKIKΩN AEPOΣKAΦΩN F-16 ΠPAΓMATOΠOIHΣE YΠEPΠHΣEIΣ ANΩΘEN N. ΠANAΓIAΣ KAI N. OINOYΣΣΩN ΩΣ EΞHΣ: ΣTIΣ 13:48 ΣTA 12.000 ΠOΔIA, ΣTIΣ 13:50 ΣTA 25.000 ΠOΔIA KAI ΣTIΣ 13:52 ΣTA 21.000 ΠOΔIA.» Αν και Ελληνικά Μαχητικά πετάξαν και αναχαίτισαν τα Τούρκικα που δεν πτοήθηκαν αφού δεν υπάρχει καμιά εντολή Κατάρριψης ..

.Και να πεις οτι δεν έχουμε Α/Α ανεπτυγμένα στο νησί της Χίου όπου μπορούμε να τα κατεβάσουμε τα Τούρκικα σαν παπιά ; Αλλά ποιος να δώσει εντολή για να εφαρμοστούν οι κανόνες που ισχύουν παντού σε όλο τον κόσμο ;






Πώληση F-16 σε Τουρκία:
«Κάτι ψήνεται» μεταξύ ΕρντογάνΜπάιντεν
  


ΑπόMilitaire News 
Νέα δεδομένα μετά τις δηλώσεις της νέας υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κάρεν Ντόνφριντ για την Τουρκία. Όπως μετέδωσε στο OPEN ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως αλλαγή στάσης. Κι αυτό γιατί η Κάρεν Ντόνφριντ χαιρέτισε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την αγορά F-16, όταν μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μπάιντεν είπε στον Ερντογάν ότι για το θέμα αυτό αποφασίζει το Κογκρέσο.

Η Κάρεν Ντόνφριντ είναι αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και τις Ευρωασιατικές σχέσεις. Ανέλαβε τη θέση που είχε παλαιότερα η Βικτόρια Νούλαντ. Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, αναφερόμενος στις δηλώσεις της νέας υφυπουργού, σημείωσε ότι θα μπορούσαν να σημαίνουν αλλαγή πολιτικής.

Ξεκινά τεχνική διαδικασία για τα F-16 Όπως επισήμανε, η Κάρεν Ντόνφριντ χαιρέτισε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την αγορά των F-16, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, είπε στον Ερντογάν ότι αποφασίζει το Κογκρέσο.

Αλλά έκανε και μία αποκάλυψη: Ότι έρχεται στην Αμερική τουρκική αντιπροσωπεία για να έχει συζητήσεις για την πιθανή αγορά μαχητικών F-16.

Θα συνεχίσουμε -όπως είπε η υφυπουργός Εξωτερικών- μέσω αυτής της τεχνικής διαδικασίας για να προωθήσουμε αυτό το αίτημα. Δηλαδή, τοποθετείται επί του τουρκικού αιτήματος, ενώ δεν έχει λάβει ακόμα θέση επίσημα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μάλιστα, η Αμερικανίδα υφυπουργός αναφερόμενη στη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στη Ρώμη είπε ότι: «Αυτή η συνομιλία οδήγησε και τους δύο να συμφωνήσουν ότι πρέπει να εμβαθύνουμε τον διάλογό μας για τα πολλά ζητήματα στα οποία μπορούμε να εργαστούμε αποτελεσματικά μαζί».






Συντριβή μαχητικού F-16 στην Ανδραβίδα – Τι αναφέρει το ΓΕΑ…
    


18 Νοεμβρίου 2021 minislideΠτώση μαχητικού F-16 σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ανδραβίδα. Το αεροσκάφος κατέπεσε ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, μέσα στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο πιλότος το είχε εγκαταλείψει με επιτυχία και είναι σώος. Επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το μαχητικό ήταν F-16 Block 52- plus, από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Ανακοίνωση τύπου:

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr, veteranos.gr, pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια