Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1768

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 20 Νοεμβρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν ενενήντα επτά (97) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) και έ γινε έλεγχος σε χίλια τετρακόσια εννέα (1.409) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα δύο (232) παραβάσεις Κατασχέθηκαν κυνηγητικά όπλα, ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης , κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.11.2021 έως και χθες (19.11.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τετρακόσια εννέα (1.409) άτομα, εκ των οποίων χίλιοι ένας (1001) ήταν ημεδαποί και τετρακόσιοι οκτώ (408) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα, από τα οποία ογδόντα έξι (86) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα (70) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα επτά (97) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Επτά (7) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που έγινε την 8.11.2021, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ανήλικης και 19χρονης, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα δύο (232) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δύο συλλήψεις με ηρωίνη και τσιγαριλίκια κάνναβης στα Εξαμίλια Κορινθίας


Συνελήφθη, στις 21.11.2021 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθη, στις 21.11.2021 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -2- τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. 

korinthosTVΚαίει” τον αρχιφύλακα και δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο δραπέτης των φυλακών Κορίνθου


Νέα στοιχεία για τη σοβαρή υπόθεση με την απόδραση 45χρονου βαρυποινίτη από τις φυλακές Κορίνθου και τη σύλληψη τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων με την κατηγορία ότι βοήθησαν τον 45χρονο να γίνει καπνός από το σωφρονιστικό κατάστημα… Οι τρεις σωφρονιστικοί αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ ο βαρυποινίτης ισχυρίζεται ότι συμφώνησε μαζί τους να πληρώσει 60.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία ήταν να δώσει «προκαταβολή» 30.000 ευρώ (η οποία δόθηκε λίγες ώρες πριν την απόδραση- το πρωί της ίδιας ημέρας) και ακόμα 30.000 ευρώ σε δεύτερο χρόνο (μετά δηλαδή από την απόδρασή του). Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος και ακόμα δύο σωφρονιστικοί (ο ένας είχε υπηρεσία την ώρα της απόδρασης και ο άλλος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια).

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας είχε ζητήσει εγγράφως –περίπου 20 ημέρες πριν την απόδραση- από τη διεύθυνση των φυλακών τη μεταγωγή του 45χρονου βαρυποινίτη και ακόμα ενός κρατουμένου, με την αιτιολογία ότι δημιουργούν εντάσεις και ότι οι φυλακές Κορίνθου δεν διαθέτουν κελιά που να μην επικοινωνούν μεταξύ τους και θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα να μην έρχονται σε επαφή οι δύο κρατούμενοι. Ο αρχιφύλακας επικαλούνταν λόγους ασφαλείας που έκριναν απαραίτητη τη μεταγωγή τους, προκειμένου να μη διασαλευτεί η τάξη εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Στο ίδιο έγγραφο φέρεται να επισημαίνει ότι είχε χρειαστεί αρκετές φορές να επέμβει ο ίδιος προσωπικά στους θαλάμους ύστερα από εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί από τον 45χρονο βαρυποινίτη και τον έτερο κρατούμενο. Αυτό, όμως δεν ήταν το μόνο έγγραφο που είχε αποστείλει λίγο πριν την απόδραση ο αρχιφύλακας προς τη διεύθυνση των φυλακών. Ο αρχιφύλακας φέρεται να είχε ενημερώσει εγγράφως τη διεύθυνση των φυλακών για την υποστελέχωση της φυλακής. Μάλιστα, φαίνεται ότι η διεύθυνση έλαβε υπόψη της την αναφορά του και μία εβδομάδα πριν την απόδραση της 11ης Νοεμβρίου ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για την αναφορά του αρχιφύλακα που έκανε λόγο για υποστελέχωση και για ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για τη φύλαξη του σωφρονιστικού καταστήματος. Κατά πληροφορίες την ώρα της απόδρασης τρεις φύλακες που είχαν βάρδια ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση 61 κρατουμένων. Σημειώνεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης απέδρασε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στην Καλλιθέα. Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και οχτώ μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τον Ιανουάριο του 2018 η αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ διαπίστωσε ότι ο 45χρονος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθληπτική διαταραχή – επί εδάφους διαταραχής προσαρμογής, ενώ διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 67% από ψυχιατρική πάθηση.

Στις καταθέσεις που έδωσε ο 45χρονος, μετά τη σύλληψή του στις 15 Νοεμβρίου σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, ανέφερε την εμπλοκή τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στην απόδραση. Κατόπιν, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στις τρεις συλλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Ανακριτή για να απολογηθούν.

loutrakiblog
Δεν υπάρχουν σχόλια