Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1765

ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ « Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ΜΑΨΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

  


Η Αποστολική Ι. Μητρόπολή μας αγγέλλει την κατόπιν εκλογών ανάδειξη νέας Ηγουμένης στο Ι. Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού σε διαδοχή της μακαριστής Γερόντισσας Μεθοδίας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Ι. Ησυχαστηρίου συνήλθε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2021, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου η Ολομέλεια της Αδελφότητος προκειμένου να εκλέξουν νέα Ηγουμένη, κατόπιν της υπ᾿ αριθμ. 267ης/2021 Συνεδριάσεως της Γεροντίας αυτού και της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου προς τούτο. Ψήφισαν 30 αδελφές και η Μοναχή Ιλαρία (κατά κόσμον Δήμητρα) Αλεξ. Κοσμοπούλου, μέλος της Γεροντίας, έλαβε 29 ψήφους και εξελέγη Ηγουμένη.

Η σε διαδοχή της αοιδίμου Μεθοδίας Μοναχής, Μητρός και Καθηγουμένης, επί τριακονταετία όλη, γενομένης του εν λόγω Ι. Ησυχαστηρίου αναδειχθείσα αξία της προστασίας της Ι. Αδελφότητος Γερόντισσα Ιλαρία εγεννήθη στην Αθήνα το 1967 από γονείς ευσεβείς. Είναι το 1ο εκ των 2 παιδιών της οικογενείας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ο πατέρας της Αλέξανδρος Β. Κοσμόπουλος ήταν Θεολόγος, Φιλόλογος και Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Η μητέρα της ήταν δασκάλα.

Η ίδια είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. Έλαβε υποτροφία για την παρακολούθηση μεταπτυχιακού επιπέδου σπουδών στη Γαλλία με θέμα: Πρόληψη και καταπολέμηση του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού στο Τμήμα Sciences de l’ Education de l’ Université de Toulouse ΙΙ (Le Mirail). Εργάσθηκε για ένα χρόνο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ως δασκάλα στα εκπαιδευτήρια «Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Την 1-8-1992 αφιερώνεται ολοκληρωτικά στο Θεό βάζοντας «μετάνοια» ως δόκιμη στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού υπό την καθοδήγηση της Γερόντισσας Μεθοδίας.

Στις 24-2-1996 ετελέσθη η κουρά της εις Ρασοφόρον Μοναχήν. Την 2αν Μαΐου 2010 ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου η κουρά της εις Μεγαλόσχημον Μοναχήν.

Είθε Κύριος ο Θεός ημών, δυνάμει του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, του κτίτορος του Ι. Ησυχαστηρίου Γέροντος Αρχιμ. κ. Νήφωνος (Θωμαδάκη), των προαπελθουσών Ηγουμενισσών Γ. Φοίβης και Γ. Μεθοδίας και των λοιπών αδελφών του Ι. Ησυχαστηρίου να πολυετίζει, να στηρίζει και να φωτίζει την νέα Ηγουμένη ώστε να οδηγεί «πάσαν μοναχήν της Αδελφότητος, αποταξαμένην τω κόσμω και τοις εν τω κόσμω, εις νομάς σωτηρίους, ώστε μόνω τω Θεώ αύτη αρέση».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια