Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ1762

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 1 Οκτωβρίου 2021 
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν εβδομήντα εννέα (1.179) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια εβδομήντα τέσσερα (774) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες (300) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απατών στη Μεσσηνία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και σπρέι πιπεριού Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.9.2021 έως και χθες (30.9.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν εβδομήντα εννέα (1.179) άτομα, εκ των οποίων εννιακόσια πέντε (905) ήταν ημεδαποί και διακόσια εβδομήντα τέσσερα (274) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια εβδομήντα τέσσερα (774) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα έξι (146) άτομα, από τα οποία εβδομήντα έξι (76) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα (70) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες (300) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




   ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...   


Συνελήφθη 50χρονος στην Κόρινθο με μικροποσότητα ηρωίνης


22 hours ago korinthosTV Συνελήφθη, στις 2.10.2021 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 50χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε



Επιχείρησε να κλέψει δίκυκλη μοτοσικλέτα στο Λουτράκι


22 hours ago korinthosTV Συνελήφθη, στις 3.10.2021 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 30χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που επιχειρούσε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα.



VOR: Ο Γεωργιανός μαφιόζος και η ”δράση” του στο Λουτράκι


3 days ago korinthosTV Είχε αδυναμία στα ακριβά ρούχα και παπούτσια, πήγαινε ταξίδια και διασκέδαζε με φίλους. Βέβαια, τα χρήματα ο 42χρονος, δεν τα κέρδιζε με νόμιμο τρόπο… Η αστυνομία τον έπιασε μαζί με άλλα μέλη της σπείρας διαρρηκτών, που ρήμαζε σπίτια και αποθήκες στην Αττική, τη Χαλκίδα και το Λουτράκι.

Ο 42χρονος Γεωργιανός μαφιόζος και αρχηγός της σπείρας, έχει τον τίτλο «VOR» και μάλιστα έκανε και ο ίδιος κάποιες από τις διαρρήξεις, κυρίως στην επαρχία.

Έκανε ταξίδια, απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και τη συντροφιά φίλων. Μάλιστα φρόντιζε να απαθανατίζονται οι όμορφες στιγμές του… Ο ίδιος είχε δώσει και συνέντευξη σε ρωσική εκπομπή, για το οργανωμένο έγκλημα, όσο ήταν στη φυλακή. Στο παρακάτω βίντεο, ακούγεται να λέει:

«Πότε γεννηθήκατε; Το 1979. Πού γεννηθήκατε; Στο Σουχούμι. Έχετε καταδικαστεί προηγουμένως; Ναι. Πότε; Το 2000.

Τι ποινή φυλάκισης σας επιβλήθηκε; 13 χρόνια. Δηλαδή, αποφυλακιστήκατε το 2013; Ναι. Δηλαδή είστε vor; Ναι. Vor, ναι;

Για ποιο λόγο φυλακιστήκατε; …. Για φόνο. Σας καταδίκασαν σε 13 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία; Ναι. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 42 διαρρήξεις, ενώ κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ασημικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Η λεία της σπείρας ξεπερνά τις 194.000 ευρώ και πιάστηκε με τη βοήθεια της Europol!

Ο λεγόμενος «VOR» ήταν εκείνος που λάμβανε ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα της ομάδας, τόσο σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας όσο και στο επίπεδο της μετέπειτα διαδικασίας διοχέτευσης των κλοπιμαίων στην αγορά.

Εννοείται ότι τα μέλη της σπείρας δε δούλευαν και δεν είχαν κανένα νόμιμο εισόδημα. Ο αρχηγός της οργάνωσης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και θεωρείται επαγγελματίας εγκληματίας που καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ άλλων εγκληματιών του οργανωμένου εγκλήματος και γι’ αυτόν τον λόγο το 2004 χρίστηκε «Thief-in-law» ( «Κλέφτης στο νόμο» ή στα ρώσικα, «Vor V Zakone»).


Δεν υπάρχουν σχόλια