Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1762

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η Τουρκία κλιμακώνει με απαράδεκτες με ψεύδη ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας!

  

Από Militaire News 03/10/2021 Η Άγκυρα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία με ανακοινώσεις από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Τα όσα απαράδεκτα ειπώθηκαν για την Ελλάδα πριν από λίγο: •Από τις αρχές του 2021, έχουν καταγραφεί 1.989 παραβιάσεις του καθεστώτος αποστρατικοποιημένων Νήσων με στρατιωτικά θαλάσσια και αεροπορικά μέσα. •Η Ελλάδα επιμένει επίσης σε παραβιάσεις του μορατόριουμ, σε αντίθεση με τη Συμφωνία των Αθηνών. •Ακόμη και κατά την περίοδο μορατόριουμ που κάλυπτε 15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 56 αεροπορικές και θαλάσσιες δραστηριότητες από την Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος.

•Επιπλέον, η NAVTEX που εξέδωσε η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για τις έρευνες από το σκάφος Nautical Geo είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να συντονιστεί εκ των προτέρων με την Τουρκία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αφού η περιοχή των ερευνών καλύπτει την τουρκική υφαλοκρηπίδα. •Κάναμε παρέμβαση ενάντια σε αυτήν την παράνομη προσπάθεια της Ελλάδας και δημοσιεύτηκε η ένστασή μας με τουρκική NAVTEX. •Τέλος, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα συνέχισε τις προκλήσεις της πραγματοποιώντας τη φάση της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» στη Χίο η οποία πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη.

•Πρόσφατα παρατηρείται αύξηση των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της Ελλάδας. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια ισορροπία σε βάρος της Τουρκίας με τις αυξανόμενες εξοπλιστικές της προμήθειες. •Οι απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεχίζονται μέσω διπλωματικών διαύλων ενάντια στην παράνομη, προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας και η απαραίτητη απάντηση δίνεται στο πεδίο εντός του πεδίου της αμοιβαιότητας.

•Συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας με αποφασιστικότητα και χωρίς συμβιβασμούς. Οι χερσαίες και αεροπορικές μας δυνάμεις, ιδιαίτερα οι ναυτικές μας δυνάμεις, έχουν λάβει οδηγίες σε αυτό το πλαίσιο. Δεν υπάρχει καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά μας. δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα. •Προσδοκούμε από τον γείτονά μας. να ενεργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου, της λογικής, της λογικής, της ισότητας, των ανθρωπιστικών και αστικών κανόνων • Είναι μια ειλικρινής στάση υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους και διάλογο που βασίζεται σε σχέσεις καλής γειτονίας.

Η Τουρκία εκτός από τα λόγια και τα ψεύδη προχώρησε και σε έργα με έκδοση NAVTEX στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ όπου κάνει έρευνες το Nautical Geo.






Αιγαίο λαθρομεταναστευτικό πλοίο και μετά βόλτα με το ΚΤΕΛ
  


Από Militaire News 27/09/2021 Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Η αβεβαιότητα είναι ο μεγάλος νικητής: Οι Γερμανοί έπεσαν για ύπνο χθες χωρίς να γνωρίζουν με βεβαιότητα ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια τη χώρα.

Οι εκλογές δεν έδωσαν έναν ξεκάθαρο νικητή, αν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Ολαφ Σολτς εξασφαλίζουν –έστω και οριακά- την πρώτη θέση με ποσοστό. . Πολιτικοί αναλυτές στο Βερολίνο με τους οποίους συνομίλησε η «Ναυτεμπορική», εκτιμούν μάλιστα ότι η Ενωση CDU/CSU κατόρθωσε την τελευταία μόλις εβδομάδα να ανακάμψει κάπως και να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά από το SPD,χάρη στην απερχόμενη καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε τρεις εμφανίσεις στο πλευρό του Λάσετ για να τον στηρίξει.

Με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί από τις εφορευτικές επιτροπές, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Γερμανία, μπροστά από τη συντηρητική παράταξη της απερχόμενης καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), σύμφωνα με τον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα CDU/CSU έλαβαν 24,1% (-8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές), σημείωσαν με άλλα λόγια τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους, έπειτα από 16 χρόνια στην κυβέρνηση.

Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτιώνει τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων. Το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9%.

Πόλος σταθερότητας στην εποχή της κυρίας Μέρκελ, η Γερμανία εισέρχεται σε πολύ πιο απρόβλεπτη φάση, ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων ενόψει για να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση είτε υπό τους Σοσιαλδημοκράτες, που κέρδισαν αλλά με μικρή διαφορά, είτε υπό τους συντηρητικούς.






Ακούγιου:
Γιατί οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν σε Τούρκους την πρόσβαση στον πυρηνικό αντιδραστήρα
  

  
HellasNow 3 Οκτωβρίου 2021 Σχεδόν κανένας Τούρκος τεχνικός που εργάζεται στο ρωσικής κατασκευής πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στη νότια Τουρκία, δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον πυρήνα του αντιδραστήρα, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Can Ataklı στη στήλη του στην εφημερίδα Korkusuz την 1η Οκτωβρίου και ο λόγος δεν είναι για να μην προσβληθούν από… ραδιενέργεια. Πριν από τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι Τούρκοι υπάλληλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ένας μηχανικός του εργοστασίου, που δεν κατονομάζεται, είπε στον Ataklı ότι αυτό είναι ανακριβές. Είπε ότι υπάρχουν περί τις 10 χιλιάδες Τούρκοι τεχνικοί, μηχανικοί και υπάλληλοι, (συν 2-3 χιλιάδες Ρώσοι) στον υπό κατασκευή αντιδραστήρα, με ελάχιστους μηχανικούς μόνο να έχουν λάβει εκπαίδευση στη Ρωσία. Πλην ελαχίστων μηχανικών, στους υπόλοιπους, δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στον πυρήνα του εργοστασίου. Ο μηχανικός υποστηρίζει πως όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, το εργοστάσιο θα λειτουργεί κυρίως με ρωσικό προσωπικό και θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε “1-2 συμπατριώτες μας”.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η πηγή του Ataklı, πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας θα ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

Αυτό ίσως να σημαίνει πως η Ρωσία δεν επιθυμεί διαβαθμισμένη τεχνολογία, να πέσει στα χέρια των Τούρκων.






Η Ρωσία προειδοποιήθηκε για πιθανή προδοσία του Ερντογάν, μετά το Σότσι
  


VoiceNews 29.9.2021 Εάν η Τουρκία θεωρήσει τη συνεργασία με τη Δύση πιο επωφελής για τον εαυτό της, θα γυρίσει εύκολα την πλάτη της στη Ρωσία, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Πολ Αντωνόπουλος. «Ανακύπτει το ερώτημα αν η Μόσχα πρέπει να εμπιστευτεί την Άγκυρα, ειδικά δεδομένου ότι η φιλική ρητορική του Τούρκου ηγέτη συχνά αντικαθίσταται από εχθρική», είπε ο ειδικός σε άρθρο του για την InfoBrics, αναφέρει η RIA Novosti .Για παράδειγμα, αφενός, ο ειδικός υπενθυμίζει τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Συρία, όπου η Άγκυρα πρόκειται να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντωνόπουλος επισημαίνει ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ευκαιρίες για εμβάθυνση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής πλατφόρμας για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.

«Ενώ οι προτάσεις του Ερντογάν για τη δημιουργία μιας περιφερειακής πλατφόρμας για την επίλυση προβλημάτων είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένης της συνεπούς ανασφαλούς συμπεριφοράς και των προδοσιών του στο παρελθόν, η Μόσχα, αφενός, θα είχε αγκαλιάσει ένα τέτοιο μπλοκ με ενθουσιασμό, αλλά φοβάται, γνωρίζοντας ότι η Τουρκία πολύ συχνά στρέφεται εύκολα προς τη Δύση », κατέληξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι υπολογίζει σε «σημαντικές αποφάσεις» κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια