Header Ads

ΜΕΓΑΛΗ «ΦΑΓΩΜΑΡΑ» ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ φ.1760

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ 
Ξεκίνησε μεγάλη “φαγωμάρα” εντός Τουρκίας Τούρκος βουλευτής:”Η Γαλάζια Πατρίδα θα είναι το τέλος της χώρας”
   

Ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν ασπάζονται τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν ενώ μιλούν για πόλεμο με τις ΗΠΑ στην Συρία.

Μεγάλη φαγωμάρα έχει προκληθεί εντός Τουρκίας όπως αποδεικνύεται για το φασιστικό σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”, αφού πολλοί “λογικοί” Τούρκοι πολιτικοί, ειδικά στο Κεμαλικό κόμμα CHP, θεωρούν ουσιαστικά ότι αυτό θα είναι απαρχή δεινών της Τουρκίας.

Επίσης θεωρούν ότι η “Γαλάζια Πατρίδα” είναι μια πιστή αντιγραφή του “ζωτικού χώρου” του Αδόλφου την περίοδο του 1930, ενώ σύμβουλος του Τούρκου προέδρου εκτιμά ότι έρχεται πόλεμος με τις ΗΠΑ στην Συρία.

Ο Ünal Çeviköz βουλευτής του CHP και πρόεδρος της επιτροπής για τη δημόσια διπλωματία μίλησε εναντίον της «Γαλάζιας Πατρίδας» προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την χώρα.

«Αν δείτε αυτήν την περιοχή 200 μιλίων ως Γαλάζια Πατρίδα και την δική μας κυριαρχία, τότε δημιουργείται μια επιθετική και επεκτατική αντίληψη», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τούρκος βουλευτής με την δήλωσή του, στόχευσε στην έννοια της «Γαλάζιας Πατρίδας», προειδοποιώντας ότι αυτή αφορά περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που αφορούν το διεθνές δίκαιο και στις οποίες η Τουρκία δεν μπορεί να ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα.

«Όταν κοιτάζετε τον ορισμό της Γαλάζιας Πατρίδας, αυτή είναι στην πραγματικότητα μια έννοια που καλύπτει μια περιοχή πέρα από τα δικαιώματα τουρκικής κυριαρχίας, προβλέποντας την εξάπλωση της τουρκικής κυριαρχίας σε μια ευρύτερη περιοχή με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα, και ο Δρ Ryan Gingeras, αναπληρωτής καθηγητής στο Ναυτικό Πανεπιστήμιο του Μοντερέι της Καλιφόρνια, είχε δηλώσει ότι το τουρκικό σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας, αντικατοπτρίζει μια ιδεολογική θέση που κατέχουν αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί στο στρατό εδώ και χρόνια.

“Η “Γαλάζια πατρίδα” είναι αναμφισβήτητα σχεδιασμένη από τουρκικούς κυβερνητικούς κύκλους. Εννοείται ότι αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα είδος σλόγκαν ή φράση που αποσκοπεί στον καθορισμό των τουρκικών συμφερόντων», είχε δηλώσει ο Gingeras.

Σύμφωνα με τον Gingeras, η κοσμοθεωρία του Gurdeniz εισέρχεται στο βασίλειο της συνωμοτικής σκέψης που βασίζεται στον Ευρασιανισμό, που είναι κοινό μυστικό μεταξύ ορισμένων κύκλων των ανώτερων τάξεων του τουρκικού στρατού.

Αυτή η θεωρία χαρακτηρίζεται από την καχυποψία της Δύσης και την πεποίθηση ότι το μέλλον της Τουρκίας βρίσκεται τελικά σε άλλες ευρασιατικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Πρόκειται για μια απροσδόκητη συνεργασία μεταξύ πρώην μελών του κοσμικού κράτους της Τουρκίας και του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, ενώ αυτή η φιλοσοφία έχει ευρεία υποστήριξη σε μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των φατριών της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Η ουσία όμως όλων αυτών των απόψεων είναι ότι η Τουρκία με το σχέδιο “ Γαλάζια Πατρίδα” και την προσπάθεια εισχώρησης σε περιοχές μη τουρκικής δικαιοδοσίας, έχει θέσει τα θεμέλια για την καταστροφή της από την δύση, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού East Med, σε μια προσπάθεια ελέγχου των εισαγόμενων υδρογονανθράκων στην ΕΕ και ακύρωσης του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream.

Το έτερο σημείο, το οποίο θα προκαλέσει την καταστροφή της Τουρκίας, είναι η πώληση μεγάλης ποσότητας πλέον, τουρκικών αμυντικών προϊόντων σε δεκάδες χώρες, με τις οποίες προκαλείται ταυτόχρονα απώλεια πολλών δις για την αμερικανική και γαλλική αμυντική βιομηχανία, ενώ ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑΓαλλίας-ΕΕ μόλις ξεκίνησε.

πηγή Newsroom 20.09.2021


Δεν υπάρχουν σχόλια