Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1760

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται οι πρώτοι 400 Αμερικανοί στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη 
Οργή στην Άγκυρα
  

Newsroom Η μόνιμη παρουσία εκατοντάδων Αμερικανών στρατιωτικών ενοχλεί Άγκυρα και κύκλους της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη. Η άφιξη 400 Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες μέρες, προκαλεί οργή και αγανάκτηση στην Τουρκία και σε ορισμένα μέλη της μειονότητας όπως όλα δείχνουν.

Οι πρώτοι 400 Αμερικανοί στρατιώτες, που θα είναι μόνιμοι στην Αλεξανδρούπολη, θα εγκατασταθούν στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,αναφέρεται ότι η αμερικανική στρατιωτική αντιπροσωπεία που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη διεξήγαγε λεπτομερείς έλεγχο στο στρατώνα και το ευρύτερο περιβάλλον του, ενώ η εγκατάσταση 400 Αμερικανών στρατιωτών αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου ή στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου Η παρουσία τόσων Αμερικανών μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία έχει προκαλέσει εδώ και καιρό εκνευρισμό και ένταση στην Άγκυρα, που βλέπει πολλά από τα σχέδια της για την περιοχή να πηγαίνουν στην κυριολεξία περίπατο. Το κύριο πρόβλημα για την Άγκυρα, που πατρονάρει κύκλους στην περιοχή είναι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία, στην Δυτική Θράκη, ειδικά στην Αλεξανδρούπολη.

Το 2020, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι “η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται εντός των 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα περιοχής που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη. Σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή όπου είναι εγκατεστημένοι οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, στήνεται μία Αμερικανική βάση αδιαφορώντας για την συνθήκη της Λωζάνης, δημιουργώντας ένα είδος στρατιωτικά ουδέτερης περιοχής ανάμεσα στην Τουρκία και σε Κομοτηνή και Ξάνθη όπου ζει η τουρκική μειονότητα, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία”.

Τελικά τι θέλουν και τι ζητούν μειονοτικοί κύκλοι και Άγκυρα από την χώρα μας, και γιατί δυσανασχετούν από την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στην Θράκη στα πλαίσια του ΝΑΤΟ; Με ποια θεσμική ιδιότητα ζητούν την απομάκρυνση αμερικανικών βάσεων εντός Ελλάδος, οι οποίες βασίζονται σε διμερείς συμφωνίες; Για ποια αποστρατικοποίηση αναφέρουν επικαλούμενοι την συνθήκη της Λωζάννης, όταν η Τουρκία την έχει “κουρελιάσει” σε Ίμβρο και Τένεδο αλλά και αλλού;

Υπενθυμίζουμε ότι η εφημερίδα birlik είχε αναφέρει παλαιότερα, σύμφωνα με άρθρο το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ότι “Αν (οι ΗΠΑ) προσπαθήσουν να αρνηθούν την παρουσία μας στη Δυτική Θράκη, να αναζητήσουν νέες ταυτότητες, να μας αγνοήσουν, να μας χωρίσουν σε ομάδες, τότε όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, “θα πούμε να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί εκτός της Δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουάσιγκτον δημιουργεί ασπίδα και για την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και των βλέψεων της σε Αιγαίο /Α.Μεσόγειο, που αποτελούν σαφώς περιοχές υψίστου αμερικανικού ενδιαφέροντος. Για τους Αμερικανούς, η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε σοβαρό και αξιόπιστο σύμμαχο, στον οποίο οι ίδιες δίνουν την υποστήριξή τους στην εδαφική της ακεραιότητα, ενισχύοντας την ικανότητά της να ασκεί τον δυνητικό της ρόλο ως πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που εξυπηρετεί όμως ταυτόχρονα και τεράστια τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ασφαλώς του ΝΑΤΟ.






Casus belli Τούρκων! Με τη δημιουργία βάσεων των ΗΠΑ σε ελληνικά νησιά παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης

  


Newsroom Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σοβαρή πρόκληση στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι η δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στα νησιά αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε στρατιωτική βάση που έχει στόχο τα Δαρδανέλια. Κύρια αποστολή τους είναι η Τουρκική και Ρωσική δραστηριότητα στην περιοχή των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak οι ΗΠΑ επέκτειναν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα, και το έκαναν μια βάση όπου θα μπορούσαν να ελλιμενιστούν μεγάλα πολεμικά πλοία, και στέλνουν εκατοντάδες άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα στα Βαλκάνια μέσω αυτής της βάσης.

ΗΠΑ και Ελλάδα θα παρατείνουν τη συμφωνία για τη χρήση της Αλεξανδρούπολης για άλλα 5 χρόνια. Αναφέρεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο. Ωστόσο, εκτός από τις προηγούμενες συμφωνίες, οι ΗΠΑ θέλουν να συμπεριλάβουν και ορισμένα νησιά στο Αιγαίο. Τονίζεται ότι το Πεντάγωνο ζητά άδεια χρήσης των νησιών Σκύρος, Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη. Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσουν τη Λήμνο σε αεροπορικές επιχειρήσεις. Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα ελληνικά νησιά είναι αποστρατικοποιημένα βάσει της συνθήκης της Λωζάνης το 1923.

‘Η Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών εδώ και χρόνια, παρά τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, σύμφωνα με τους Τούρκους. Οι Τούρκοι επιζητούν ουσιαστικά διχοτόμηση του Αιγαίου σε αέρα και θάλασσα, αποστρατικοποίηση των νήσων, μη αναφορά του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ερχόμενοι σε συνεννόηση με το Βερολίνο που θα τηρήσει ουδέτερη θέση. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για αποστρατικοποίηση των νησιών, σε μία οδυνηρή επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου το 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας, που έδωσε το ελεύθερο στην συνέχεια για την εισβολή του Αττίλα.

Οι Τούρκοι παίζοντας με οθωμανικό τρόπο το «χαρτί» της συνθήκης της Λωζάνης την οποία θέλουν να καταργήσουν, θα ζητήσουν πιθανότατα επίσημα κάποια στιγμή από την Αθήνα, να αποσύρει τις δυνάμεις από τα νησιά «πρώτης γραμμής». Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο από έναν απρόβλεπτο Ερντογάν και μια τουρκική ηγεσία εγκλωβισμένους σα νέοοθωμανικά όνειρα τους και στον εθνικό όρκο.






Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
Νέο «άνοιγμα» προς την Αίγυπτο – Τι προσφέρει στον Αλ Σίσι

  


Ρελάνς επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να βελτιώσει τις σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου. Εκδίδει καταζητούμενους από την κυβέρνηση του Αλ Σίσι στο Κάιρο, σε αντάλλαγμα της έκδοσης γκιουλενιστών στη χώρα του. Η εμβάθυνση των σχέσεων και οι συνεργασίες που έχει «χτίσει» η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, με την Αίγυπτο δεδομένα δεν αρέσουν στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αρκετές φορές έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει το Κάιρο και τον Αλ Σίσι, με το τελευταίο του «άνοιγμα» να είναι αρκετά «δυνατό» και να προμηνύει εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, από τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση 24 αντιπολιτευόμενων Αιγύπτιων στο Κάιρο. Οι εν λόγω καταζητούμενοι ανήκουν στην οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και φαίνεται πως μέχρι τώρα είχαν τη στήριξη του προέδρου Ερντογάν.

Χρήστος Γιαννούλης






Οργισμένη ανοικτή επιστολή Πρόδρομου Εμφιετζόγλου:
«Εθνικά επικίνδυνες οι θέσεις ΕΛΙΑΜΕΠ και Λ.Τσούκαλη»!
  


email: info@ pronews.gr Με μια οργισμένη επιστολή ο πρόεδρος του ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, στηλιτεύει τις πρακτικές που ακολουθεί το γνωστό ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ λέγοντας πως οι θέσεις που πρεσβεύει είναι εθνικά επικίνδυνες.

Ο επιχειρηματίας που έχει χαρακτηριστεί και ως «ο τελευταίος Έλληνας εθνικός ευεργέτης», ένας άνθρωπος με πλούσιο εθνικό έργο, όπως η κίνησή του για το «Ταμείο του Εθνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ», σε μια χειμαρρώδη επιστολή διατυπώνει με σαφήνεια ερωτήματα, όπως η συνεργασία του ΕΛΙΑΜΕΠ με το τουρκικό Πανεπιστήμιο Bilgi, θέτοντας ερωτήματα και για τον πρόεδρο του ιδρύματος Λουκά Τσούκαλη και το ρόλο που έχει.




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  greeknation.blogspot.gr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια