Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1758

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η Αίγυπτος στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου έναντι των τουρκικών απειλών-Νέα αμυντική συνεργασία στα σκαριά
  


Newsroom 
Κύπρος και Αίγυπτος ανοίγουν νέους δρόμους στην Α.Μεσόγειο σε αντίθεση με τις απειλές των Τούρκων ΟΑιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι τόνισε το Σάββατο τη σταθερή στάση της Αιγύπτου απέναντι στις πρακτικές που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την κυριαρχία της Κύπρου.Η δήλωση του El-Sisi ήρθε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη στο Κάιρο στο Προεδρικό Μέγαρο AlIttihadiya.Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του υποστηρίζει το Κυπριακό, και στηρίζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ανάγκη μη επέμβασης στις υποθέσεις άλλων χωρών, μαζί με τον σεβασμού της κυριαρχίας τους. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε μετά από συνομιλίες στο προεδρικό μέγαρο μετά την επίσημη υποδοχή του Κύπριου προέδρου.

Aκολούθησαν τα εγκαίνια της κοινής κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί από τις δύο χώρες, και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε προεδρικό επίπεδο. Η κοινή επιτροπή επρόκειτο να ασχοληθεί το Σάββατο με πολλές ζωτικές πτυχές των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας, της στρατιωτικής συνεργασίας, της ασφάλειας, της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, των θαλάσσιων μεταφορών, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της νεολαίας.

Η συνάντηση πρόκειται να περιλαμβάνει συζητήσεις για τις εξελίξεις στην περιφερειακή πολιτική αρένα, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε διεθνές επίπεδο, ιδίως υπό το πρίσμα των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.“Ως εκ τούτου, απαιτείται εντατικός συντονισμός και διαβούλευση μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Μπάσαμ Ράντι.“Πιστεύω ότι η έναρξη της κοινής επιτροπής, η οποία έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, θα έχει θετικό αντίκτυπο στις συνολικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”, δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος El-Sisi κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου.

Οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου του Σαββάτου επιβεβαιώνουν την βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν την συνεργασία τους στο πλαίσιο της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ τους για να συμπεριλάβουν νέους τομείς.Ο Αναστασιάδης είπε ότι “τα εγκαίνια της μικτής επιτροπής «αντιπροσωπεύουν ένα νέο βήμα στο δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο φίλων χωρών.






Ένοπλες Συρράξεις 
Αποδεκατισμός των Ταλιμπάν από τη Βόρεια Συμμαχία στο Παντζσίρ

  


5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Παναγιώτης Νάστος 
Το αξιόμαχο των Ταλιμπάν σε τακτική μάχη και όχι σε ανταρτοπόλεμο αποδεικνύεται πολύ χαμηλό-Εμπλοκή & Πακιστανών. Οι δυνάμεις της αντίστασης στο Παντσίρ, αναφέρουν ότι τουλάχιστον συνελήφθησαν 800 Ταλιμπάν αιχμάλωτοι από την πολιτοφυλακή, κατά τη διάρκεια μιας νέας αποτυχημένης επίθεσής τους.

Κατά βάση, οι πηγές κάνουν λόγο για τραυματίες Ταλιμπάν που αιχμαλωτίστηκαν, αλλά υπάρχουν μεταξύ αυτών και μαχητές που αυτοβούλως παραδόθηκαν σε μικρά αποσπάσματα, αποδεχόμενοι το τελεσίγραφο της Βόρειας Συμμαχίας.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες ώρες οι Ταλιμπάν έχασαν περίπου 1800 μαχητές σε μάχες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αιμαλωτίστηκαν.Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι αν και υφίστανται τεράστιες απώλειες, εξακολουθούν να μην μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ακόμη και των πρώτων εδαφών της επαρχίας Panjshir, που κατέχεται από την πολιτοφυλακή. Πηγές του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, επιβεβαίωσαν επίσης αναφορές για σημαντικές απώλειες μεταξύ των Ταλιμπάν. Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι μιλάμε για χίλιους τρομοκράτες που συνελήφθησαν και τάχθηκαν εθελοντικά στο πλευρό της πολιτοφυλακής την περασμένη ημέρα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο απόσπασμα των Ταλιμπάν, που αριθμούσε περισσότερα από 1000 άτομα, έπεσε σε ενέδρα από τις δυνάμεις της αντίστασης.Αποκομμένοι από τις κύριες δυνάμεις, σχεδόν όλοι οι τρομοκράτες εξαλείφθηκαν από την πολιτοφυλακή. Ταυτόχρονα, πηγές στις τάξεις των Ταλιμπάν αναφέρουν ότι δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα από την ναρκοθέτηση των δρόμων πρόσβασης από τις δυνάμεις της αντίστασης, με αποτέλεσμα περίπου 30 από τα 40 τεθωρακισμένα οχήματα να χαθούν ακόμη και χωρίς μάχη.

Μόλις τις τελευταίες 72 ώρες, οι Ταλιμπάν έχασαν περίπου 100-120 ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα στο Πανσίσιρ και στα περίχωρα της εν λόγω επαρχίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν αναφορές και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις παραπάνω μάχες παρά το πλευρό των Ταλιμπάν, παίρνουν μέρος Πακιστανοί στρατιώτες. Προσπάθειες επίσης των Ταλιμπάν να πλαγιοκοπήσουν τις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας μέσα από δύσβατα ορεινά μονοπάτια , απέτυχαν και οι μαχητές τους συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.






Ένα νέο επικοινωνιακό τέχνασμα των χωρών που επιχείρησαν να διαλύσουν τη Συρία, αλλά ευτυχώς δεν το κατάφεραν...
  



ΑΠΟ ΤΟ «PRESS-GR» - Χρήστος Φωτιάδης «ΑΜΑΛ» ΤΟ ΝΕΟ SHOW ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν το είχα πάρει στα σοβαρά, δεν φανταζόμουν καν ότι θα πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Μιλάμε για ένα νέο επικοινωνιακό τέχνασμα των χωρών που επιχείρησαν να διαλύσουν τη Συρία, αλλά ευτυχώς δεν το κατάφεραν! Δε θα ασχοληθώ πολύ, απλά θα αναρτήσω ένα τμήμα μιας ανακοίνωσης που θεωρώ ότι... με καλύπτει. Ο καθένας μπορεί να πέφτει θύμα της προπαγάνδας ή να ψάχνει την αλήθεια, που δεν είναι διόλου εύκολο να βρεθεί...

“Το ταξίδι -Τhewalk”, όπως ονομάστηκε από τους διοργανωτές του το κινούμενο, ζωντανό δρώμενο που ξεκίνησε προ ημερών στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και ολοκληρώνεται στη Μεγάλη Βρετανία, αφού περάσει και από την περιοχή μας, είναι μια νέα ύπουλη προσπάθεια των εγχώριων και διεθνών κέντρων να αλλοιώσουν την πολιτιστική και πολιτισμική μας παράδοση με το προσωπείο της ειρήνης και αλληλεγγύης.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν διαβάσει τα σχετικά μ΄ αυτό εξηγούμε ότι πρόκειται για τη «βόλτα» μιας μικρής μουσουλμάνας προσφυγοπούλας με το όνομα Αμάλ, που αναπαριστάνεται από μια κούκλα – μαριονέτα ύψους 3,5 μ., και υποτίθεται επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα. Η Αμάλ υποτίθεται αναζητά την οικογένειά της, ενώ οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να την καλωσορίσουν, να την υποδεχθούν και να την τιμήσουν με πάσης φύσεως καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.

Η «προσφυγοπούλα», που όπου να΄ ναι καταφθάνει, είναι ένα διεθνές projectκάποιων κ α λ ο π λ η ρ ω μ έ ν ω ν ΜΚΟ, υποστηριζόμενο από προοδευτικούς, υποτίθεται, τοπικούς άρχοντες, μια πλειάδα συστημικών ΜΜΕ, «χριστιανικών» προτεσταντικών κοινοτήτων και βέβαια αρκετών οργανώσεων για την προάσπιση – με το αζημίωτο, πάντοτε- των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτοί είναι που προμοτάρουν αυτή την καμπάνια. Και ζητούν από μας να την υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων...»!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com






Δρ. P.McCullough: «Οι εμβολιασμένοι είναι υπερ-πολλαπλασιαστές του κορωνοϊού 
Μπορούν να μολύνουν τους ανεμβολίαστους»
  


Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021: Ο επιδημιολόγος και καρδιολόγος, Peter McCullough, ο οποίος είναι και καθηγητής στο Texas A&M University Peter McCullough αναφέρθηκε στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, στη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον FDA.

Ο Δρ. McCullough μιλώντας στο francesoir ανέλυσε τα στατιστικά από τις χώρες που αντιμετωπίζουν έξαρση κρουσμάτων σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες σχολιάζει την έκθεση της Οξφόρδης που δημοσιεύθηκε στο Lancet και αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζομένους σε νοσοκομεία του Βιετνάμ, οι οποίοι μολύνθηκαν με την μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με τον καθηγητή το ιικό φορτίο τους ήταν 251 φορές μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχαν τα άτομα πριν από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως τονίζει ο Δρ. 
McCullough τα συμπεράσματα της μελέτης είναι σαφή: οι εμβολιασμένοι είναι υπερ-πολλαπλασιαστές που μπορούν να μολύνουν τους μη εμβολιασμένους.

Επίσης τονίζει πως οι ρυθμιστικοί φορείς όπως ο FDA και το CDC δεν έλαβαν υπόψη τα σοβαρά κλινικά συμβάντα που προκλήθηκαν μετά τον εμβολιασμό και πως εάν είχε γίνει αυτό από έναν ανεξάρτητο φορέα το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα είχε διακοπεί από τον Φεβρουάριο, όταν και είχαν καταγραφεί πολλές παρενέργειες και θάνατοι, ενώ προσθέτει ότι ήταν και πολλές οι περιπτώσεις που δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Ο Δρ.

McCullough εκφράζει τη διαφωνία τους για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον CDC για τους πολίτες άνω των 16 ετών. Όπως τονίζει η ταχύτητα με την οποία χορηγήθηκε η τελική έγκριση είναι άνευ προηγουμένου. Ενώ τόνισε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξακολουθεί να είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς δεν δείχνει να προστατεύει από τη μόλυνση και τη μετάδοση.

ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr, pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια