Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1757

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

«Βόμβα» μεγατόνων: Η Ελλάδα σε χάρτη με τις χώρες που δεσμεύονται να δεχτούν Αφγανούς
  


Newsroom Υπάρχουν παιχνίδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

Τι κι αν λέει και ξαναλέει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης πως «δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου για παράνομους μετανάστες» τα στοιχεία από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τον διαψεύδουν!

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρεται πως σχεδόν εκατό κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τη διευκόλυνση του δωρεάν ταξιδιού των Αφγανών που έχουν συνεργαστεί μαζί τους ή που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τη δήλωση, τα έθνη «έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους Ταλιμπάν ότι όλοι οι ξένοι υπήκοοι και οποιοσδήποτε Αφγανός πολίτης με άδεια ταξιδιού από τις χώρες μας θα επιτρέπεται να προχωρήσουν με ασφαλή και τακτικό τρόπο στα σημεία αναχώρησης και να ταξιδέψουν εκτός της χώρας». Απουσιάζουν από τη λίστα η Κίνα και η Ρωσία που δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους Ταλιμπάν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Μέσα στο χάρτη όπως φαίνεται είναι και η Ελλάδα!

Το αν στην πράξη αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν πράγματι να φύγουν από το Αφγανιστάν είναι ακόμη αμφίβολο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Michael P. Mulroy, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε: «Τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούμε τώρα είναι τρομοκρατημένα που προσπαθούν να περάσουν ακόμη και από τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν». Προσθέτοντας: «Έτσι, όταν δεν είμαστε εκεί, όταν ολόκληρη η εστίαση του κόσμου δεν είναι στους Ταλιμπάν, έχω την αίσθηση ότι θα κάνουν οτιδήποτε αντίθετο από το να τους διώξουν και σε πολλές περιπτώσεις θα εκτελέσουν, άτομα που συνεργάστηκαν πολύ στενά οι ΗΠΑ».






Οξύμωρο: Το Ισραήλ προπορεύεται στους εμβολιασμούς αλλά έχει πολλά κρούσματα!
  
  


Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021: Στο Ισραήλ διαπιστώνεται σημαντική πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού των Pfizer και BioNTech όσον αφορά την πρόληψη μολύνσεων. Η εξάπλωση σε μεγάλο βαθμό της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και η χαλάρωση των περιορισμών, δημιούργησαν ένα νέο κύμα κρουσμάτων στη χώρα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που τα πραγματικά δεδομένα της συγκεκριμένης χώρας αποτυπώνουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αν και πάνω από το 60% πραγματοποίησε το εμβόλιο, στην Ελλάδα ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) αναλύει μία διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο καθηγητής αναφέρει ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει 13 φορές περισσότερα σοβαρά περιστατικά ανεμβολίαστων παρά εμβολιασμένων. Όπως επισημαίνει, «πολλοί έχουν την εντύπωση πως το Ισραήλ συνεχίζει να προπορεύεται στους εμβολιασμούς.

Όμως αυτό δεν ισχύει».

Συγκεκριμένα η ανάρτησή του λέει ότι «αν γίνει στάθμιση του αριθμού των κρουσμάτων στο Ισραήλ με βάση τον αριθμό των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων (ανά εκατομμύριο πληθυσμού), τότε προκύπτει ότι υπάρχουν 13 φορές περισσότερες σοβαρές περιπτώσεις στους ανεμβολίαστους. Πολλοί έχουν την εντύπωση πως το Ισραήλ συνεχίζει να προπορεύεται στους εμβολιασμούς. Όμως αυτό δεν ισχύει. Ούτε ισχύει πως στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού και επειδή το εμβόλιο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, ξεκίνησαν να κάνουν την τρίτη δόση. Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί μόνο το 60,5% του πληθυσμού.

Ο κ. Μόσιαλος παραθέτει ένα γράφημα από τις υγειονομικές Αρχές του Ισραήλ, το οποίο δείχνει τον αριθμό των ανθρώπων που νόσησαν σοβαρά στις ηλικίες 60 ετών και άνω, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 28 Αυγούστου 2021. Σε αυτό το διάστημα και σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, σε έναν πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίου εμβολιασμένων καταγράφηκαν 35 σοβαρές περιπτώσεις, ενώ από την άλλη στους 110 χιλιάδες ανεμβολίαστους καταγράφηκαν 30 σοβαρές λοιμώξεις. Αναφέρει ότι, «γνωρίζουμε πως η διασπορά του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 στις κλειστές κοινότητες, ιδιαίτερα σε συνοικίες πόλεων και χωριά όπου κυριαρχούν οι ανεμβολίαστοι, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Επομένως, και πιο συγκεκριμένα όταν αναλύουμε τα στοιχεία του Ισραήλ, είναι θεμιτό να συνυπολογίζουμε ότι:

1. περίπου 40% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί 2. τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι υψηλά σε συγκεκριμένες κοινότητες και επομένως και η διασπορά της λοίμωξης στις κοινότητες αυτές είναι μεγάλη 3. όταν συγκρίνουμε τα δεδομένα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, καλό θα ήταν να κάνουμε στάθμιση με βάση τον αριθμό των πολιτών που ανήκουν σε κάθε κατηγορία.

Η στάθμιση αυτή κάνει τεράστια διαφορά και δείχνει την αποτελεσματικότητα της προστασίας του εμβολίου στους εμβολιασμένους».

https://www.newsbreak.gr






ΣΟΚ στα στελέχη του Στρατού με την απομάκρυνση του ΜΑΧΙΜΟΥ Α. Στεφανή από το ΥΠΕΘΑ:
Λέγεται πως αντιστάθηκε στον υποχρ. εμβολιασμό 
Στην θέση του ο υπέρμαχος των εμβολίων Χαρδαλιάς...

  


31 Αυγούστου, 2021: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην αρχηγός ΓΕΣ -παρότι είχε άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν ο «σύνδεσμος» των στρατιωτικών με την κυβέρνηση για την προώθηση αιτημάτων τους- είδε τελικώς την πόρτα της… εξόδου διότι φέρεται να έχει αντισταθεί σθεναρά στην επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Στρατό.

Τώρα, σύμφωνα με τους… «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» και τις φήμες που διακινεί το… ράδιο «αρβύλα» εντός του στρατεύματος, με την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά η υποχρεωτικότητα είναι προδιαγεγραμμένη. Και όπως λένε χαριτολογώντας: Ο Χαρδαλιάς θα εμβολιάσει και τις πέτρες!

Εννοείται πως περιμένουν να δουν τον νέο υφυπουργό με στολή παραλλαγής, καθώς στα προηγούμενα καθήκοντά του επέλεγε να φορά τη στολή της Πολιτικής Προστασίας… ΠΗΓΗ πληροφοριών: GRTIMES






Οι απώλειες των Ταλιμπάν τις δύο τελευταίες εβδομάδες έφτασαν τους 2.000 νεκρούς μαχητές
  


Οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, που έχουν σχηματίσει μέτωπο αντίστασης κατά των Ισλαμιστών Ταλιμπάν που κατέλαβαν το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των Αμεριανών, κατάφεραν να νικήσουν τους Ταλιμπάν χωρίς πρακτικά μεγάλες απώλειες.Αφού οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν αρκετές ισχυρές επιθέσεις στις δυνάμεις της αντίστασης στο Παντζσίρ, έγινε γνωστό ότι σε μόλις δύο εβδομάδες οι τρομοκράτες των Ταλιμπάν υπέστησαν τεράστιες απώλειες, καθώς μιλάμε για σχεδόν 2000 μαχητές νεκρούς, και περίπου το, ίδιο αριθμό Ταλιμπάν να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, οι μαχητές των Ταλιμπάν δεν έχουν καμία πραγματική ευκαιρία να αντιταχθούν στις δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας, εκτός από το να βάλλουν με πυροβολικό, καθώς το καθεστώς των Ταλιμπάν δεν μπορεί να στείλει περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή για να νικήσουν τους σχεδόν 15 χιλιάδες άνδρες των αντιστασιακών δυνάμεων, αφού θα χάσει τον έλεγχο στο υπόλοιπο Αφγανιστάν. Πηγή : Ε.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια