Header Ads

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ φ.1757

«Η λαίλαπα της φωτιάς κατάκλυσε την Ελλάδα, αλλά και την περίοδο χάριτος των αλλοδαπών» 
  

Γράφει ο Παναγιώτης Καπνιστής *


Ένας πύρινος εφιάλης, δίχως έλεος, προάλεσε αυτή την τεράτια οικολογική κατατροφή, σ’ ολόκληρη ην Ελλάδα: Αττική, εράνεια, Βαρυμπόπη, Κρυονέρι, Πάρνηα, Ολυμπία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία, Λαωνία, Κρήτη.

Γράφηκε καινούργια ραγωδία, που προκάεσε θλίψη, απόγνωση, δάκρυα και γέμισε πόνο τις καρδιές, όχι μόνο των πληγέντων, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Χάθηκαν σπίτια, οικισμοί, ιδιωτική περιουσία, μονοκατοικίες, αγροικίες, στάβλοι, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα.

Στη θυσία του δάσους, άκουσε κανείς το βουβό κλάμα του;

Υπεραιωνόβια δένδρα, που η αναπνοή τους μας χάριζε ζωή, οξυγόνο, δροσιά και στο βλέμμα μας γαλήνη, ομορφιά, χαλάρωση, έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Ο κισσός, σφιχταγκαλιάζοντας την ιτιά, καθώς πλησίαζαν οι φλόγες, της λέει μη φοβάσαι, θα σε προστατεύσω εγώ και καίγεται πρώτος, τα πεύκα, τα σχίνα, οι κουμαριές, τα θυμάρια, τα αγριολούλουδα, το κυκλάμινο έγειρε μπρος το κεφαλάκι του με όρθια τα φυλλαράκια, ωσάν προσευχή‧ τα λαγουδάκια, οι χελώνες, οι σκαντζόχοιροι, τα φιδάκια, οι σαύρες, τα μυρμήγκια, οι πεταλούδες, τα μελίσσια, τα κατσίκια, τ’ αγρίμια, οι λύκοι, οι αλεπούδες, οι αγριόχοιροι, τα πουλιά, οι πέρδικες, τα γεράκια και ο βασιλιάς αετός, που οι στάχτες και ο καπνός τον εμποδίζουν να προσανατολισθεί, γυμνός απ’ τα καμένα του φτερά, αλλά αγέρωχος και δυνατός, ορμά μέσα στις φλόγες, για να ξαναγεννηθεί μέσα απ’ τις στάχτες του.

Εικόνες σοκ από αναρτημένο video, περιοχής βασιλικών ανακτόρων στην Πάρνηθα‧ 40 με 50 ελαφάκια, ψημένα από τη φωτιά, με το κεφαλάκι τους γερμένο, το ένα ν’ ακουμπάει το άλλο και ταυτόχρονα ν’ ακούγεται το γοερό κλάμα και η οργή του ανθρώπου που τράβηξε το video, να οδύρεται και να κραυγάζει «Αλήτες, πουλημένοι, ανίκανοι, δολοφόνοι, παραιτηθείτε όλοι οι κυβερνώντες» και ομολογεί «περίλυπος εστίν η ψυχή μου, έως θανάτου».

* Ο κ .Παναγιώτης Καπνιστής είναι συνταξιούχος ΟΤΑ από την Κόρινθο διαμένων στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια