Header Ads

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ φ.1752

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 
 31 Ιουλίου – 13 Αυγούστου 2021



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*


με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση και στα 60 χρόνια δράσης της Φιλαρμονικής Λουτρακίου!


Το 2021 η Φιλαρμονική Λουτρακίου συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής δημιουργίας από την επίσημη ίδρυσή της, τον Δεκέμβριο του 1961, έχοντας καταξιωθεί πλέον ως ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της χώρας. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σάκη Παπαθανασίου, τον Αρχιμουσικό, Πελοπίδα Μαυρόπουλο και φυσικά το εκπαιδευτικό προσωπικό της Φιλαρμονικής, κατήρτισαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, για να εορτάσουν τόσο αυτήν την σημαντική για τον τόπο επέτειο, όσο και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
  

« Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα το 2021 αντικατοπτρίζει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε την καλλιτεχνική της δράση συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της εθνικής, αλλά και της τοπικής μας ιστορίας », δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ ο Δήμαρχος δίνει μία πρόγευση για ένα πρωτότυπο έργο, που πρέπει να αναμένουμε: « Αντλώντας έμπνευση από τον αγώνα των Ελλήνων και την τοπική ιστορία, αναθέσαμε στο σπουδαίο Κερκυραίο αρχιμουσικό και συνθέτη κ. Σπύρο Προσωπάρη τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μουσικού έργου για την ένδοξη μάχη της Περαχώρας . Το έργο βασίζεται σε πρωτότυπα κείμενα του συντοπίτη, δασκάλου και ερευνητή κ. Νίκου Γεωργίου και θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο από τη Φιλαρμονική, με συνοδεία 4φωνης χορωδίας, δύο σολίστ και αφηγητή » (Πηγή: η επίσημη ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, που αξίζει να παρακολουθεί το φιλόμουσο κοινό: loutrakiband.gr).

Αναμένοντας το αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας και σύμπραξης άξιων μουσικών και ερευνητών, όμως, ας δούμε τι ετοίμασε ο Δήμος Λουτρακίου-Π.Αγ.Θ. και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής για το Φεστιβάλ Λουτρακίου αυτό το καλοκαίρι, την 7η χρονιά από την δημιουργία του!

Από τις 31 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες (Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώτα Νέγκα, Γεωργία Νταγάκη, The Final Act feat, Χρήστο Νινιό ), Φεστιβάλ Rock στους Αγ. Θεοδώρους, αλλά και Φεστιβάλ Blues στα Πίσια.

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου θα εορτάσει τα 60 χρόνια της στο Αμφιθέατρο Ποσειδώνα στις 3 Αυγούστου , στο πλαίσιο του Opus Festival (1-3 Αυγούστου), που συμμετέχει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Opus Festival είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής , που θεσπίσθηκε από την Φιλαρμονική, με στόχο να φέρει τους νέους κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνει τους ορίζοντές τους, αλλά και να καταστήσει το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποιούνται σεμινάρια και συναυλίες με εξαιρετικούς πρεσβευτές του είδους. Φέτος προσκεκλημένοι καθηγητές είναι οι: Esa Tapani (κόρνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Στάθης Μαυρομάτης (σαξόφωνο) και Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο).

Όπως φαίνεται, ούτε η πανδημία μπορεί να ανακόψει αυτήν την εξελικτική, δημιουργική και ευεργετική για τον τόπο πορεία, για την οποία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Πελοπίδας Μαυρόπουλος, είναι δικαίως υπερήφανος!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Η ΦτΚ εύχεται Καλή Επιτυχία στο Φεστιβάλ Λουτρακίου , με την ελπίδα ότι σύντομα δεν θα χρειάζεται να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, των δημιουργών, των καλλιτεχνών, διότι «Η Τέχνη είναι Ελευθερία»!

  



*Η Εύη Κοκκίνου – Κελλάρη είναι Δικηγόρος
 Διαμεσολαβήτρια 
Σύμβουλος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) 
Δ/νση Γραφείου: Απ. Παύλου 40 – Κόρινθος 
Τηλ. 2741084568 & 6944964225

Δεν υπάρχουν σχόλια