Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1751

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Γεγονός η βάση-’’μαμούθ’’ της Αιγύπτου:
Οι Έλληνες Α/ΓΕΕΘΑ & Α/ΓΕΝ δίπλα στον Σίσι…
  

Επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα, καθώς χθες αναφερθήκαμε στα εγκαίνια της νέας Αιγυπτιακής στρατιωτικής βάσης, στα σύνορά με τη Λιβύη. Μάλιστα αναφέραμε, ότι στα εγκαίνια θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμη ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 παρακολούθησε την Τελετή Εγκαινίων της νέας Ναυτικής Βάσης με την επωνυμία «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» στο GARGOUB, στις Βορειοδυτικές ακτές της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Μεσόγειο, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του Αρχηγού ΓΕΕΔ Αντιστράτηγου Mohamed Farid Hegazy, o οποίος πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας από την Δευτέρα 5 Ιουλίου έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Τη Ναυτική Βάση «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah el-Sisi. Οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολούθησαν εντυπωσιακή διακλαδική επίδειξη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι επιχειρησιακές δυνατοτήτων των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα Εγκαίνια της νέας Βάσης σηματοδοτούν την εντυπωσιακή επαύξηση των δυνατοτήτων του Αιγυπτιακού Ναυτικού και του ρόλου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, με την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ιστορική τελετή να επισφραγίζει έτι περαιτέρω την ειδική και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων, ήταν ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης κ. Mohamed al-Menfi, μέλη της Βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλη του Υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Τζιμπουτί General Zakaria Chiek Imbrahim, καθώς και ο Διοικητής του 5ου Στόλου των ΗΠΑ Αντιναύαρχος Charles Cooper II.

Η βάση πρόκειται να αποτελέσει σημείο εστίασης για υλικοτεχνική υποστήριξη προς τις αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στις ακτές της Μεσογείου. Η ναυτική βάση βρίσκεται στην περιοχή Gargoub στη βορειοδυτική ακτή της Αιγύπτου με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η βάση αποτελείται από 28 μαχητικά σκάφη, τέσσερα σκάφη Swift, δύο FREMM Bergamini, μια φρεγάτα σχεδιασμού Gowind της Αιγύπτου και ένα γερμανικό υποβρύχιο Type 209.

πηγή: Ανδρέας Μουντζουρούλιας 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 03.07.2021

Στάθηκε στο ύψος του ο Άρειος Πάγος:

Απέρριψε αίτημα συλλόγων της Θράκης να αναφέρονται «τούρκικοι»
  


Πηγή: NEWSBOMB 3.7.2021 Έξαλλο το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. για την απόφαση του Άρειου Πάγου, να απορρίψει το αίτημα μειονοτικών συλλόγων της Θράκης, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ή» στην ονομασία τους. Στο ύψος της στάθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος, καθώς απέρριψε το αίτημα μειονοτικών συλλόγων της Θράκης, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ ή» στην ονομασία τους. Το... χαστούκι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς εξέδωσε ανακοίνωσε με επιθετικό ύφος κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η τουρκική ένωση Ξάνθης -η παλαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης- απαγορεύτηκε το 1983 με δικαστική απόφαση επειδή είχε στο όνομά της τη λέξη «τουρκική»» και ως αποτέλεσμα αυτού του νομικού αγώνα που διεξήγαγε η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ότι το δικαίωμα της οργάνωσης παραβιάστηκε από την Ελλάδα το 2008 και κάλεσε την Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εγγραφή της ένωσης».

Ναυτική άσκηση Ελλάδας-Ινδίας με το «INS Tabar» και το «Θεμιστοκλής»
  

Η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού «INS TABAR» πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX με την Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. Δημοσίευμα για την «Αραβική Άμυνα» αναφέρεται στις κοινές ναυτικές ασκήσεις Ελλάδας και Ινδίας που πραγματοποιήθηκαν στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Κρήτης, από το πολεμικό σκάφος της Ινδίας «INS Tabar» με τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής». Όπως σημειώνεται, «η ναυτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η ναυτική εκπαίδευση συνέβαλε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, την ικανότητα μάχης και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε διμερές πλαίσιο. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι -αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο– οι ασκήσεις έρχονται ως απάντηση στις τουρκο-πακιστανικές ασκήσεις και στη συνεργασία της Άγκυρας με το Ισλαμαμπάντ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού «INS TABAR» πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Newsroom 5 apostagma


Καθηγήτρια ΜΙΤ: «Θα έχουμε επιδημία νευροεκφυλιστικών ασθενειών τα επόμενα χρόνια από τα εμβόλια mRNA»
  

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021: Κρίσιμα ερωτήματα θέτει η καθηγήτρια του ΜΙΤ Stephanie Seneff αναφορικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό, κυρίως εκείνων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA δηλαδή της Pfizer και της Moderna. Σε εργασία που συνέταξε από κοινού με τον καθηγητή Dr. Greg Nigh και με τίτλο: «Χειρότερα και από ασθένεια; Αναθεωρώντας κάποιες πιθανές ανεπιθύμητες επιπτώσεις των εμβολίων mRNA για τον COVD-19» η Seneff κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» καθώς βλέπει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα εμβόλια αυτά να προκαλέσουν τα επόμενα 10 με 15 χρόνια ένα κύμα αυτοάνοσων και  νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις στα χρόνια που έρχονται».Η Dr. Seneff αναφέρει πως τα εμβόλια mRNA θα προκαλέσουν μελλοντικά συμπτώματα σε όσους τα έχουν λάβει παρόμοια με αυτά του Πάρκινσον. Όπως λέει: «Αυτοί που ισχυρίζονται ότι το mRΝΑ δεν εμπλέκεται με το DNA κάνουν λάθος.

Η πρωτεΐνη-ακίδα είναι το πιο τοξικό μέρος του ιού και παραμένει στον οργανισμό και αφότου ο ιός έχει φύγει από τον οργανισμό. « Μεταξύ των πιθανοτήτων που προβλέπει η καθηγήτρια του ΜΙΤ είναι μια αύξηση στην ασθένεια CreutzfeldtJacob (CJD) παρόμοια με αυτών των «τρελών αγελάδων». «Υπάρχει μια επιδημία της νόσου του Alzheimer η οποία προσβάλλει όλο και περισσότερα άτομα νέας ηλικίας. Η απρόσεκτή και τυχαία εφαρμογή των εμβολίων θα ενισχύσει την τάση αυτή» αναφέρει μεταξύ άλλων τονίζοντας ιδιαίτερα τους κινδύνους από την πρωτεΐνη–ακίδα που περιέχουν τα εμβόλια.

Πηγή: .pronews.gr/ ygeia/999322

21η Ιουλίου η Παράδοση του 1ου Μαχητικού RAFALE στην Πολεμική μας Αεροπορία
  


2 Ιουλίου 2021 Την 21η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί με Τιμές στην ΠΑ το 1ο Μαχητικό RAFALE ολοκληρωμένο εξοπλιστικά και βαμμένο με τα Εθνικά Χρώμα ,στη Βάση των RAFALE στη Γαλλία Το συγκεκριμένο Μαχητικό θα περάσει στις τάξεις της ΠΑ προς το τέλος Ιουλίου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραλαμβάνεται 1 Μαχητικό Rafale το μήνα. Τα Μαχητικά θα παραμείνουν στη Γαλλία. Η άφιξή της 1ης 6αδας, στη χώρα μας, αναμένεται αρχές του 2022.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να πετάξουν στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σχηματισμός 4 Μαχητικών με Έλληνες Χειριστές ,από τους 8 που ήδη εκπαιδεύονται στη Γαλλία Στη Γαλλία βρίσκονται 8 Χειριστές 6 απο τα Μιράζ και 2 απο τα F-16

Δεν υπάρχουν σχόλια