Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ Φ.1751

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΒΕΛΟΥ & ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΒΕΛΟΥ ΠΡΩΤ/ΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ.
  


Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις μας αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Πρωτ/ρου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βέλου και Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Βέλου.

Ο εκλιπών Πρωτ/ρος εγεννήθη το έτος 1954. Εχειροτονήθη Διάκονος την 8ην Σεπτεμβρίου 1993 και Πρεσβύτερος την 28ην Σεπτεμβρίου 1993, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα. Εγένετο Πνευματικός το έτος 2000 και Αρχιερατικός Επίτροπος το έτος 2005. Ήταν πατέρας δύο θυγατέρων και ευόρκως διακόνησε το ποίμνιο της Ενορίας του.

Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη σήμερα Τετάρτη, 30η Ιουνίου 2021, στον Ι. Ναό που υπηρετούσε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και με την συμμετοχή πλειάδας Ιερέων, της Πρεσβυτέρας, των τέκνων και των συγγενών του, ιδιαιτέρως δε του Ιερέως, κατά σάρκα αδελφού του, Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αναστασίου Κουτσούρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ξυλοκάστρου και Τρικάλων, του Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα και σχεδόν όλων των κατοίκων της κωμοπόλεως, που τον προέπεμψαν έως την τελευταία του κατοικία με αγάπη, τιμή και σεβασμό.

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην μορφή του Προφητάνακτος Δαυίδ, ο οποίος κοσμημένος από τον Θεό με το Προφητικό αξίωμα και με την βασιλική εξουσία, ως άνθρωπος όμως υπέπεσε σε αμαρτήματα και με την μετάνοιά του εστράφη σαν τα ηλιοτρόπια προς τον Θεό, συγγράψας Ψαλμούς προς Αυτόν, τους οποίους χρησιμοποιεί η Εκκλησία μας στην Θεία Λατρεία της. Απ᾿ αυτούς ξεχωρίζω τον στίχο του 118ου Ψαλμού: «Εκλινα την καρδίαν μου του ποιησαι τα δικαιώματά σου εις τον αιωνα δι᾿ αντάμειψιν» (στιχ. 112), καθ᾿ ότι ο εκλιπών εργάσθηκε στην εκπλήρωση «των δικαιωμάτων» του Αγίου Θεού και υπήρξε και αυτός ένα ανθρώπινο ηλιοτρόπιο, που εστρέφετο προς τον Θεό αγωνιζόμενος να διδάξει στο ποίμνιό του τα δικαιώματα του Θεού και να οδηγεί τα βήματά τους στον δρόμο Του.

Δεν καταχράστηκε ποτέ την εξουσία, που είχε, αλλά αντίθετα κρατούσε τις ισορροπίες μεταξύ του ποιμνίου, των Κληρικών της Περιφερείας του με τον Μητροπολίτη του. Παράλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κενό, που αφήνει στην Τοπική μας Εκκλησία, η εκ του κόσμου τούτου εκδημία του, αφού η αναπλήρωση των κενών από νέους Κληρικούς καθίσταται όλο και πιο δύσκολη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!



Δεν υπάρχουν σχόλια