Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1750

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σύμφωνα με το in.gr 29 Ιουνίου 2021, ο αυθεντικός διάλογος Μητσοτάκη – Τατάρ, που τόσο μεγάλος ντόρος έγινε στα αντιπολιτευόμενα κυρίως ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, έγινε στο ισόγειο του ξενοδοχείου «The Hotel» των Βρυξελλών, στην αίθουσα όπου σερβίρεται το breakfast, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Τυχαία ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Έγινε στο ισόγειο του ξενοδοχείου «The Hotel» των Βρυξελλών, στην αίθουσα όπου σερβίρεται το breakfast, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Μόλις ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον κ. Τατάρ του είπε χωρίς περιστροφές: «Για μας είναι απαράδεκτο η λύση των δύο κρατών. Δεν είναι αποδεκτή λύση ούτε από εμάς ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη. Χάνεις τον καιρό σου με αυτά που λες». Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Τατάρ εμφανώς σαστισμένος που είδε ξαφνικά μπροστά του τον έλληνα πρωθυπουργό να του λέει πόσο απαράδεκτο είναι το τουρκικό σχέδιο για λύση στο Κυπριακό, άρχισε να ψελλίζει διάφορα του τύπου ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, πλην όμως ο κ. Μητσοτάκης του είπε ότι «αυτά τα λέγατε και στη Γενεύη…» και η «συζήτηση» σταμάτησε εκεί…

 
Σύμφωνα με ανθρώπους, που συνομιλούν με τον Κων/νο Καραμανλή,
ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπήρχε περίπτωση να προσέλθει στην βουλή για να ψηφίσει τα μνημόνια με τα Σκόπια. Ο κ.
Καραμανλής είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μνημόνια των Πρεσπών. Του επεσήμανε ότι η πολιτική του διαδρομή και ιστορία δεν τον επιτρέπει. Είπε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει κανένα λόγο να τα φέρει στη Βουλή, μετά από τις παραβιάσεις της συμφωνίας που κάνουν οι γείτονες… Πολύ ορθά, λοιπόν, ο Κ. Μητσοτάκης παρόπλισε τα μνημόνια, κάτι που επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων…


Το Βερολίνο θέλει το κεφάλι του Νίκου Δένδια. Ο συνήθως μειλίχιος Χάικο Μάας υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έχει διαβιβάσει προς το Μαξίμου την επιθυμία αυτή της Καγκελαρίου. Η ενόχληση της Γερμανίας άρχισε να μεγεθύνεται όταν ο Νίκος Δένδιας σε συνεργασία με το Μαξίμου πρωτοστάτησε ώστε να αυξηθεί το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια και έφερε εις πέρας την συμφωνία για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία ενώ κατάφερε να πείσει τους Αλβανούς να πάνε από κοινού με την Ελλάδα το θέμα στη Χάγη ξεπαγώνοντας ένα θέμα που εκκρεμούσε χρόνια.
Θα είναι έγκλημα, αν θα υποκύψουμε…

 
Τρόπους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
παρά τις δυσκολίες που περιλαμβάνει αναζητεί το υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό για την οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη. «Δεν έχουμε απώλεια μνήμης. Θυμόμαστε πολύ καλά την Συμφωνία και τις διαφωνίες μας με αυτή. Θυμόμαστε ότι είναι μια Συμφωνία την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς όρους και με πιο ξεκάθαρες απόψεις που θα έκαναν την εφαρμογή της πιο εύκολη», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου για να προσθέσει «όμως καλούμαστε να την υλοποιήσουμε γιατί υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Διότι πρέπει να την υλοποιήσουμε καθώς ένα κομμάτι της είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο εφαρμογής ξεπερνώντας τις δυσκολίες που περιλαμβάνει».

« Στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι πάντα παρών. Ζει στη καρδιά κάθε Έλληνα δημοκράτη. Ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη που αγαπήθηκε τόσο. 25 χρόνια μετά, το όραμα του, οι ιδέες του, το έργο του μας εμπνέουν. Και εμείς εδώ από την Κρήτη, και από την ιστορική οργάνωση του Μασταμπά, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να δουλέψουμε για να γίνει πράξη η νέα αλλαγή. Με ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο για την πρόοδο, για την ευημερία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα για τους πολλούς, γιατί μόνο αυτή η Ελλάδα μας αξίζει», δήλωσε για τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν στελέχη και μέλη του κόμματος που ανέφεραν ότι 25 χρόνια από το θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου εξακολουθεί να εμπνέει.

 
Μαθαίνω ότι ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας
, ασκεί έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υπουργό Σπήλιο Λιβανό, για το ζήτημα της κορινθιακής σταφίδας. Το θέμα έχει να κάνει με τα αδιάθετα αποθέματα σταφίδας που οδηγούν σε πτώση της τιμής του προϊόντος. Σε πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι συσκευαστηρίων καθώς και εξαγωγείς σταφίδας, ο Χρίστος Δήμας τόνισε: «Άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις του κορονοϊού. Επίσης άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική Πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων. Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες, το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο».

 
Το δικό του μήνυμα
στέλνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης μετά τον τριήμερο αποκλεισμό που επέβαλε το facebook στον λογαριασμό του.
Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο συγκεκριμένος αποκλεισμός αφορά σε δημοσιεύσεις που έγιναν σε διάστημα 4 – 5 ημερών. Το περιεχόμενό τους φέρεται να αφορά αντιεπιστημονικές απόψεις για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για «επιστράτευση των γνωστών νεοδημοκρατικών τρολ» και επισημαίνει πως «ούτε παρενοχλούμαι ούτε εκφοβίζομαι από τέτοιες κοντόθωρες μεθοδεύσεις!».

 
Άρχισαν κ
αι συνεχίστηκαν μέχρι προχθές τα ΙΕ΄Παύλεια Κορίνθου 2021, που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.
Πλήθος πιστών και Πολιτειακών παραγόντων επισκέφθηκαν την πόλη μας και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τον εσπερινό που τελέσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 28 Ιουνίου στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τη γιορτή της επομένης των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας , συνοδευόμενος από συνεργάτες του…

 
Η νέα υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο,
Δημοτική Αρχή Κορινθίων, το έκανε το θαύμα της! Οι δημότες και όχι μόνο, γεύτηκαν την προηγούμενη Παρασκευή τα αγαθά και τον κυματισμό στον ιστό της την « Γαλάζια Σημαία…», που κατέκτησε μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος στην παραλία Καλάμια. Οι ευάριθμοι δημότες που παρέστησαν στην εκδήλωση ανάρτησης, διαπίστωσαν την έννοια της ορθολογικής Οργάνωσης της παραλίας και αισθάνθηκαν επιτέλους υπερήφανοι, γιατί κατέκτησαν το δίκιο τους. Η Πόλη μας, που περιβρέχεται από τον Κορινθιακό πήρε τη Σημαία της!

Ο σημερινός Δήμος Σικυωνίων, που προέρχεται από τη συνένωση τριών ΟΤΑ (του Δήμου Σικυωνίων, του Δήμου Στυμφαλίας και του Δήμου Φενεού) συμπεριλαμβάνει 35 τοπικές κοινότητες..Η σύνδεση του Δήμου με την Αθήνα μέσω του προαστιακού σιδηρόδρομου, η ολοκλήρωση του μεγάλου οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Αθήνα-Πάτρα ) σε συνδυασμό με την εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη γεωπολιτική θέση του Δήμου σε σχέση με το λεκανοπέδιο της Αττικής, που είναι η μισή Ελλάδα. Η Υπό τον Δήμαρχος Σπύρο Σταματόπουλο, οφείλει να τρέξει μπροστά στα επερχόμενα γεγονότα. Αρκετά ο Δήμος έμεινε πίσω…

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν.Νίκα.. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και η δυνατότητα να συνδράμει η Περιφέρεια στις εκδηλώσεις Ziria Festival, στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των οποίων προγραμματίζεται -σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, η παράσταση, στις 31 Ιουλίου, του σατυρικού δράματος του Σοφοκλή “Ιχνευταί”, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Αθηνών. Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε να συνδράμει στην εκδήλωση…

Αγαπητοί μου Αναγνώστες Συνδρομητές κι αυτή την εβδομάδα με το καυτό λιοπύρι είμαστε κοντά σας. Ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την μεγάλη πλειοψηφία από εσάς γιατί είσαστε κι εσείς κοντά μας. Θα έχετε την απορία γιατί αναφέρομαι στη μεγάλη πλειοψηφία και όχι σε όλους εσάς, που λαμβάνετε με θρησκευτική ευλάβεια και υπευθυνότητα την πνευματική τροφή, που σας δίνουμε κάθε εβδομάδα με τη μικρή μας έπαλξη. Ατυχώς υπάρχει και η μειοψηφία, η οποία εξακολουθεί, παρά την πα5ράκλησή μας για τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Να μα μας στέλνει 25 ευρώ τον χρόνο, που δεν επαρκούν ούτε για τα ετήσια ταχυδρομικά των 37 ευρώ Αυτά και επανέρχομαι στην επιστροφή της εφημερίδας από τους εκ «συστήματος» αμελείς..
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

 
Με επιστολή του προς τους πρέσβεις 10 χωρών στην Αθήνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής
ζητά την παρέμβαση τους προς τις κυβερνήσεις των χωρών τους, προκειμένου να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές. 0 κ. Κουρουμπλής, στον οποίον αξίζουν «εύγε» για την πρωτοβουλία του, έστειλε την επιστολή στους πρέσβεις της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ της Πολωνίας, της Ρωσίας και της Σλοβακίας, επειδή, όπως είπε, οι χώρες αυτές είχαν μία άμεση ή έμμεση σχέση με τα τραγικά γεγονότα εκείνης της εποχής, ωστόσο, είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να στείλει αντίστοιχες επιστολές και προς άλλες χώρες. Μαζί με την επιστολή έστειλε και το βιβλίο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, με τίτλο «The pontian Questionin the United Nation», το οποίο αποτελεί έκδοση της Ιnternational League for the Right and Liberation of peoples (Διεθνής Ενωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών).
Οπως δήλωσε μάλιστα, πήρε αυτήν την πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να αναμοχλεύσει «μία υπόθεση που ακόμα εκκρεμεί, για τη μη επίλυση της οποίας, δυστυχώς, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο Ποντιακός Ελληνισμός. Είναι δυνατό να κάνουμε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού;» αναρωτήθηκε.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου . «Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και εξακολουθούν να απευθύνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Πάγια θέση των ΗΠΑ στο Κυπριακό είναι για «έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία , σύμφωνα με την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, θα κινηθεί κυρίως στους εξής άξονες:
Στο πλαίσιο της Αυτονομίας της σχολικής μονάδας, θα εισαχθεί το πολλαπλό βιβλίο στα σχολεία και θα γίνει προκήρυξη για τη συγγραφή νέων βιβλίων. Ταυτόχρονα δημιουργείται ο νέος θεσμός του Μέντορα εκπαιδευτικού για την ένταξη των εκπαιδευτικών στο σχολείο. Ο ρόλος τους θα είναι η καθοδήγηση των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών, ενώ προβλέπεται και θέση Ενδοσχολικού συντονιστή. Επίσης, η θητεία διευθυντών και στελεχών αυξάνεται στα 4 έτη από 3 σήμερα ενώ καταργείται το όριο των 2 θητειών στο ίδιο σχολείο. Δημιουργούνται 800 θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης, ενώ σε κάθε διεύθυνση θα υπάρχει Επόπτης Εκπαίδευσης.

« Η κυβέρνηση της ΝΔ και με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας, όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε ενέργειες αυταρχισμού για κήρυξη παράνομων και καταχρηστικών των απεργιών, για να αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, αναφέρει το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που, εκτός των άλλων, προετοιμάζεται η ίδια να φέρει ένα ακόμα νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων μαθητών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του «για την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ».

Οι διαρροές των κυβερνητικών προθέσεων περί επιβολής κυρώσεων στους μη εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες, αναφέρει Δ.Τ. του Κυρ. Βελόπουλου, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αντί να ενώνουν, διχάζουν τους Έλληνες. Τεκμηριώνει όμως και την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης η οποία καταφεύγει σε καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού μέσω αντιδημοκρατικών ενεργειών για να μετακυλήσει τις ευθύνες της σε πολίτες και επιτηδευματίες. Την ώρα που η αγορά βιώνει μία πρωτοφανή κρίση εξαιτίας των οριζόντιων απαγορεύσουν σε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τους επαγγελματίες σε πορτιέρηδες, μειώνοντας έτσι τον ήδη πενιχρό κύκλο εργασιών τους. Μία κυβέρνηση που καταφεύγει στον διχασμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό που αναπόφευκτα επιφέρει κοινωνική ανωμαλία, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση…

 
Την εφαρμογή
του μέτρου της χρεωστικής κάρτας για τους νέους, το οποίο ανακοίνωσε ο π ρω θ υ π ο υ ρ γός, και σε άλλες ευάλωτες ομάδες, ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης .
«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά από ενάμιση χρόνο δίνει ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ στους νέους είναι κάτι που το χαιρετίζουμε αλλά είναι πολύ λίγο και πολύ αργά», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει στη δήλωσή του ότι ο ίδιος και το κόμμα του είχαν προτείνει από την αρχή της πανδημίας να δοθούν προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αρμόδιος για την Κορινθία, Τάσος Γκιολής.
Θα απορούν μερικοί από εσάς γιατί αναφέρομαι συχνά ότι ο «γιατρός», δεν είναι ο Νομάρχης της «Πολυθρόνας» και του «Καναπέ», αλά ασκεί τη διοίκηση του Νομού με εργασίες υπαίθρου και Γραφείου, εργαζόμενος αδιάκοπα νύχτα αι ημέρα. Το επισημαίνω αυτό γιατί κάποιοι διαχρονικά προκάτοχοί του εκτελούσαν δημόσια έργα από το γραφείο και έστελναν επιτροπές για την εποπτεία καλής εκτέλεσης. Ο Τάσος, πηγαίνει επιτόπου Όπως έπραξε ακόμα μια φορά την Παρασκευή, που επιστρέφθηκε την ασφαλτόστρωση στον Επαρχιακό δρόμο Ψάρι-Ασπρόκαμπος μαζί βέβαια με τον Πρόεδρο Τ.Κ Ψαρίου Δημήτρη Τζελέπης και κλιμάκιο της ΔΤΥ της Νομαρχίας!....

 
Μετά από δύο χρόνια
που χρειάστηκαν, σαν να μην ήταν στα επείγοντα θέματα προς επανέλεγχο και εκδίκαση, η νέα καταμέτρηση των ψήφων και απόφαση έφερε τα πάνω κάτω στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας. Η προσφυγή στο Εκλογικό Δικαστήριο από τον υποψήφιο των εκλογών του 2019 , Κώστα Κόλλια , βρήκε διαφορά στην καταμέτρηση και επικύρωσε την έδρα που κατείχε επί διετία η Μαριλένα. Σούκουλη σ΄αυτόν.
Εντός των ημερών αναμένεται να αναλάβει εκ νέου καθήκοντα Βουλευτή ο πρώην Κ. Κόλλιας…

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γεώργιος Ψυχογιός , τη Δευτέρα έκανε τη 2η δόση εμβολίου στο ΚΥ Ξυλοκάστρου, δηλώνοντας: Με εμπιστοσύνη στην επιστήμη και το υγειονομικό προσωπικό που ηθικά &ουσιαστικά στηρίζουμε μέσα κι έξω από τη Βουλή. Γιατί, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η πανδημία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν τελείωσε. Είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις. Ο ρυθμός του εμβολιασμού – και άρα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας – είναι πολύ αργός. Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

Ο Δήμος Βέλου Βόχας , έχει το προνόμιο να συμπεριλαμβάνει μεταξύ των συγχωνευμένων Καλλικρατικών Δήμων Βέλου αι Βόχας μεγάλο μήκος παραλιακής ζώνης. Αυτή η Ακτογραμμή αρχίζει από τα όρια του Κάτω Άσσου, περνάει από τη Σαμούτανη και το λιμάνι Βραχατίου, διασχίζει την υποδειγματική παραλία Κοκκωνίου και καταλήγει στη Νεράτζα ό,που και οι εκβολές του π. Ασωπού με τα όρια Σικυωνίων. Ο Δήμαρχος, λοιπόν, Αννίβας Παπακυριάκος , έχει σαφείς υποχρεώσεις να φροντίζει την καθαριότητα όλης της παραλίας, χωρίς εξαιρέσεις…

Χαμός γίνεται από την κοσμοπλημμύρα στην παραλία Λουτρακίου ό,που χιλιάδες λαού απολαμβάνουν τη θάλασσα και τη δροσιά της. Ειδικά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η περιοχή έγινε με το αδιαχώρητο των λουομένων, ντόπιων και ξένων. Η υψηλή θερμοκρασία και τα σαραντάρια συνέβαλαν σ΄αυτή την εικόνα. Ο Δήμαρχος Λουτραίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιο Γκιώνης , βρίσκεται με τους συνεργάτες του σε εγρήγορση, όπως το Σάββατομ που υπήρξε διακοπή στις ντουζιέρες της κεντρικής παραλίας με την αρμόδια ΔΕΥΑΛΠ να παρεμβαίνει προς αποκατάσταση…

Μου τηλεφώνησε φίλος νεμεάτης και μου είπε: Τώρα με αυτόν τον καλοκαιρινό καύσωνα συνειδητοποιώ πόσο δίκαιο έχεις να επιμένεις στην ανάπλαση του δρόμου Αρχαίας Νεμέας – Βοχαϊκό – Βραχάτι. Πόσο ανακουφιστικό θα ήταν και για εμάς που ψηνώμαστε ολημερίς στον ήλιο να προσεγγίζουμε εύκολα τη θάλασσα του Κορινθιακού με ότι αυτό ευχάριστο σ7υνεπάγεται. Ξαναπέστα στον Δήμαρχο Κώστα Φρούσιο και κάποτε θα βρεθούν ώτα ακουόντων. Εσύ να επιμένεις… Αυτό κάνω, του απάντησα…

Δεν υπάρχουν σχόλια