Header Ads

ΕΚΔΗΜΙΑ: ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ φ.1747

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ


Το «στερνό Αντίο» στον εκπαιδευτικό Δημήτριο Κορομηλά
  

Πανδημία και θάνατος κυριαρχεί παγκόσμια. Και εδώ γύρω μας, αιωνόβια δάση καίγονται αλλοιώνοντας το περιβάλλον και επιβαρύνοντας περισσότερο την αλλαγή του κλίματος.

Θλίψη και οικονομική δυσπραγία, ως αποτέλεσμα του κορονοϊού.

Προβλήματα ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά λόγω του εγκλεισμού. Όμως πέραν αυτών συμβαίνουν και απώλειες φίλων, γειτόνων και συμπολιτών, που μας πονούν ιδιαίτερα. που ενίοτε δεν το πληροφορούμαστε καν. Και δεν μας δίνεται η ευκαιρία ούτε να τους συνοδεύσουμε λόγω άγνοιας ή λόγω μέτρων. Άγρια και δύσκολα διαχειρίσιμα γεγονότα που μας θλίβουν περισσότερο με τη μη συμμετοχή μας στο τελευταίο «αντίο» σε «δικούς» μας ανθρώπους.

Όπως προχτές ο θάνατος του εξαίρετου ανθρώπου, δασκάλου και φίλου, του Δημήτρη Κορομηλά, που κηδεύτηκε χτες Κυριακή 30 Μαΐου, χωρίς συνοδεία «συγγενών τε και φίλων», γειτόνων και συναδέλφων παλαιών εδώ στην Κόρινθο, όπου επί έτη και έτη ζούσε μαζί τους. Τι κρίμα! Ασυνήθιστα και οδυνηρά στ’ αλήθεια!

Ο Δημήτρης ήταν γέννημα (1936) και θρέμμα του αρκαδικού γραφικού χωριού Λίμνης Μαντινείας. Ήταν γιος του αείμνηστου και υπέροχου δασκάλου Βασίλη Κορομηλά, δάσκαλος και ο ίδιος, με αρχές και εντιμότητα, με παιδαγωγική και ψυχολογική μόρφωση που την εμπλούτισε επιπλέον με τη διετή πανεπιστημιακή μετεκπαίδευση. Εργάστηκε με αφοσίωση όπου υπηρέτησε και άφησε όνομα καλού δασκάλου που αγάπησε το Παιδί και αφιερώθηκε στη μόρφωσή του.

Ο ίδιος, ηπίων τόνων, απλός και σοβαρός εκ φύσεως, με κοινωνική συνείδηση ήταν λιγομίλητος μεν αλλά αγαπητός σε συγχωριανούς και συναδέλφους και άφησε ίχνη στους μαθητές και στους γονείς τους όπου και αν πέρασε.

Έκανε άριστη οικογένεια στο πλευρό της ξεχωριστής, πανέμορφης και άξιας συζύγου του, της γλυκύτατης Χάρης, μεγαλώνοντας σωστά τα τρία εξαίρετα αγόρια τους το Βασίλη, τον Κώστα και τον Αλέξανδρο.

Καλός οικογενειάρχης, ήρεμος και ευγενής προς όλους, στα χρόνια της συντάξεώς του, αφιερώθηκε στη βοήθεια των παιδιών του σε όλα τα επίπεδα διατηρώντας και τις φιλικές συναντήσεις με πατριώτες και παλαιούς συναδέλφους εγκαταστημένους στην Κόρινθο.

Σαν άνθρωπος, πέρασε όπως όλοι, δυσκολίες και προβλήματα που φέρνει η ζωή στον καθένα, τα οποία αντιμετώπισε με υπομονή και αποδοχή, πάντα μαζί με τη δυναμική σύζυγο στο πλευρό του.

Χαρά του δε ήταν η προκοπή των παιδιών του και τα τρία εγγόνια του.

Ως το 2020 που βάσκανη μοίρα τον καθήλωσε στο κρεβάτι. Ο Δημήτρης υπομονετικός και ήρεμος όπως ήτανε συνεργάστηκε με τους ιατρούς, τους νοσηλευτές που του προσέφεραν τη βοήθειά τους, στο νοσοκομείο και σε εξιδεικευμένο κέντρο, χωρίς δυστυχώς πλήρη αποκατάσταση. Τους τελευταίους μήνες επανήλθε στο σπίτι του, όπου δέχτηκε τη θυσιαστική αγάπη και περιποίηση της αγαπημένης του συζύγου και των παιδιών του, ώσπου προχθές ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου έκρινε ότι ήταν έτοιμος για την Αιώνια Πατρίδα. εκεί όπου όλοι κάποια στιγμή θα μεταστούμε, στην αληθινή ζωή την «επέκεινα», και τον πήρε ήσυχα και αθόρυβα, έτσι όπως έζησε και τον κατέταξε εκεί όπου οι δίκαιοι και δοκιμαζόμενοι αναπαύονται. Εκεί, όπου ούτε φάρμακα, ούτε πόνοι και αναπηρίες δυσκολεύουν την ψυχή να ζει στον άυλο κόσμο του πνεύματος, απ’ όπου θα προσεύχεται για την οικογένειά του στον Κύριο ες αεί.

Αγαπητέ μας συνάδελφε Δημήτρη Κορομηλά, καλό σου ταξίδι!

Κι αν δεν παραβρεθήκαμε στην εξόδιο ακολουθία σου και δεν σε συνοδεύσαμε στη γραφική Ζούγρα της Δυτικής Κορινθίας, όπου αναπαύεσαι από χθες, η σκέψη μας, η αγάπη μας και η εκτίμηση στο πρόσωπό σου θα σε κρατά μέσα μας «ωσεί παρόντα».

Αναπαύσου εν ειρήνη, μέσα στην ομορφιά της Κορινθιακής Φύσης, που κοντά της είσαι πια μέρος της Θείας Δημιουργίας.

Αιωνία σου η Μνήμη!

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Τα θερμότατα συλλυπητήρια όλων, συναδέλφων και φίλων, στην ωραία σου οικογένεια, που στα πρόσωπά τους θα σε συναντούμε!

Εκ μέρους των Δασκάλων της Εκπαιδευτικής Περιφερείας Κορινθίας, 
Βασιλική Ευστρατιάδου-Δημητροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια