Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1737

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Κλιμακώνεται η σύρραξη στην Ουκρανία: Ρωσικά κομβόι μεταφέρουν ενισχύσεις στους ρωσόφωνους Εξελίξεις στην περιοχή

    

Ένας μεγάλος στρατιωτικός εξοπλισμός μπήκε στο Donbas από τη Ρωσία, ανέφερε το αυτονομιστικό κανάλι «Chetkiy Luhansk» στο Telegram. Σύμφωνα με το κανάλι, η συνοδεία μπήκε στο Ντονμπάς το βράδυ της 28ης Μαρτίου μέσω της συνοριακής διέλευσης του Γκούκοβο στο όριο των συνόρων που δεν ελέγχεται από την Ουκρανία.

«Μια συνοδεία μικτού στρατιωτικού εξοπλισμού έφτασε χθες το βράδυ από την πλευρά του Γκούκοβο. Βοήθεια της Ρωσίας στον στρατό της Δημοκρατίας! Στο υλικό που μεταφέρεται περιλαμβάνονται ερπυστριοφόρα MT-LB, ΤΟΜΠ στο σύνολο 185 οχήματα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία παρείχε επιτέλους στον Στρατό της Δημοκρατίας 4 αυτοπροωθούμενα όπλα 152 χιλιοστών Koalitsiya-SV που έχουν το όνομα, Bastion. Οι Ουκρανοί σύντομα θα νιώσουν τη δύναμη της Koalitsiya», έγραψε το κανάλι. Το Koalitsiya είναι ένα πυροβολικό 152 mm ικανό να χτυπήσει σε απόσταση 80 km.

Η Koalitsiya παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα. Τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι η πρώτη παρτίδα αυτών των συστημάτων πυροβολικού στάλθηκε στα ρωσικά στρατεύματα για πειραματικές δοκιμές.

Newsroom102



Ετοιμοπόλεμοι Πακιστανοί στρατεύσιμης ηλικίας λεηλατούν και βάζουν φωτιές σε δομή στην Κόρινθο 28 Μαρτίου, 2021
  

Σε λίγο καιρό και έξω από τα σπίτια μας;

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κορίνθου μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) της πόλης. Με αφορμή τον θάνατο ενός 24χρονου αλλοδαπού, οι αιτίες του οποίου ερευνώνται, ομάδα εξοργισμένων Πακιστανών έβαλε φωτιές και πέταγε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Για αρκετές ώρες η πόλη σκεπάστηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς:

Σήμερα το φως της δημοσιότητας έχει δει άλλο ένα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει την δράση των εξεγερθέντων μέσα από τη δομή. Φωνάζοντας μεταξύ άλλων «Takbir-Allahu Akbar», οι Πακιστανοί, όλοι τους σε στρατεύσιμοι ηλικία, επιδόθηκαν στις παρακάτω σκηνές:




Το Μήνυμα της Μουφτείας Ξάνθης
  

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανπασταση των Ελλήνων Πριν 200 σχεδόν χρόνια, μέσα ένα πανευρωπαϊκό κλίμα απολυταρχίας και συντηρητισμού, το πρώτο συνταγματικό κείμενο των επαναστατημένων αγωνιστών στην Επίδαυρο μιλούσε για τις αρχές τις ισότητας όλων των Ελλήνων και για το σεβασμό όλων των θρησκειών, οι τελετές και οι ιεροπραξίες των οποίων θα εκτελούνται ακώλυτα.

Για εμάς τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι αρχές αυτές εμπνέουν μέχρι και σήμερα την καθημερινή μας ζωή. Έναν σχεδόν αιώνα μετά το 1821, επιλέξαμε κι εμείς να ενταχθούμε στην Ελλάδα πιάνοντας το νήμα από εκεί που το αφήσαν οι πρόγονοί μας. Και από τότε κάνοντας πράξη τη μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς» συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας ελεύθερης και ανεκτικής προς όλες τις θρησκείες πατρίδα, αναπόσπαστο μέρος της οποίας νιώθουμε.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!





Θράσος Τουρκοκύπριου Προέδρου τηλεοπτικού δικτύου – Τάσσεται υπέρ στην προσάρτηση των κατεχομένων
  


Οι δημόσιες αυτές θέσεις του συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση του τέως ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί και του πρόεδρου του κόμματος του Λαού Κ. Οζερσάι. Αυτή τη φορά ορισμένοι στα κατεχόμενα ξεπέρασαν κάθε όριο. Ο λόγος για τον Πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού στα κατεχόμενα “Μπαϊράκ”. Ο Κανλί ο οποίος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Οι δημόσιες αυτές θέσεις του συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση του τέως ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μ. Ακιντζί και του πρόεδρου του κόμματος του Λαού Κ. Οζερσάι.

Στην δική του ανάρτηση ο Κ. Οζερσάι παρέπεμψε σε άρθρο του το 2016 όπου έγραφε ότι «το να μας προσαρτήσει η Τουρκία δεν είναι επιλογή για μας. Δεν το δεχόμαστε». Και συνεχίζει λέγοντας ότι τότε είχε ταχθεί υπέρ του να ασκούν οι τουρκοκύπριοι διοίκηση οι ίδιοι στους εαυτούς τους και όχι να ενσωματωθούν στο υπάρχον κράτος της Κύπρου. Ουσιαστικά έκανε λόγο για λύση 2 κρατών.

Ο Μ. Ακιντζί τέλος είπε ότι η άποψη αυτής της προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία είναι παλαιά και επικρατεί στις τάξεις αρκετών πολιτικών της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό η πληθυσμιακή πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια έχει ως στόχο την δημιουργία αυτής της πλειοψηφίας.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της Ομοσπονδιακής λύσης με ισότητα των δύο κοινοτήτων.




Επικοινωνία Μακρόν-Σίσι για Λιβύη: “Να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα”
  

Ανάμεσα στα σημαντικότερα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες ήταν το θέμα της Λιβύης. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Λιβύης, στηρίζοντας παράλληλα τη μεταβατική κυβέρνηση έτσι ώστε εκείνη να προετοιμάσει εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαίνεσε τον ζωτικό ρόλο της Αιγύπτου στην επίλυση της κρίσης της Λιβύης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσωπικές προσπάθειες του προέδρου Αλ Σίσι που ενίσχυσαν την πολιτική διαδικασία για την επίλυση του λιβυκού ζητήματος, ενδυναμώνοντας τον ρόλο της Αιγύπτου ως βασικού πυλώνα για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και με τη Γαλλία να επιθυμεί να συνεχίσει την εντατική συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη σημασία της εντατικοποίησης των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή του Σαχέλ, αλλά και στο θέμα του Φράγματος που απασχολεί την Αίγυπτο, με τον Γάλλο πρόεδρο να τονίζει ότι η χώρα του στηρίζει την εξεύρεση λύσης που να ικανοποιεί τα συμφέροντα όλων των μερών το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: Militaire News 28/03/2021





Εφευρήματα για την αφωνία Μέρκελ στην επέτειο της 25η Μαρτίου: Οι δικαιολογίες του πρέσβη
  


Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Έρντστ Ράιχελ, προσπάθησε με ένα εφεύρημα να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Ράιχελ, «η κριτική ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα οφείλεται σε προφανή έλλειψη γνώσης των διπλωματικών πρακτικών». Επιπρόσθετα σημείωσε πως ο γερμανός πρόεδρος και επικεφαλής του κράτους, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ «έστειλε θερμά συγχαρητήρια» προς την Αθήνα.

https://hellasjournal.com Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021





Προκλητική αναφορά του Μπλίνκεν στα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!
 

  
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 

Μάλλον προσπαθούν να μας τρελάνουν οι αμερικάνοι. Δεν εξηγείται αλλιώς η αδιανόητη δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο υπουργός εξωτερικών της υπερδύναμης, Αντονι Μπλίνκεν αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας και την τουρκική προκλητικότητα. Είπε συγκεκριμένα: Έχουμε δει κάποια αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Το NATO διαδραματίζει καλό ρόλο στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης για να εγγυηθεί ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν «διαφορές», κανείς δεν θα κάνει προκλητικές ενέργειες, ξεκινώντας με την Τουρκία να κρατά τα πλοία τους εκτός των θαλάσσιων περιοχών που …διεκδικούν άλλοι!

Δηλαδή για τον αμερικανό υπουργό εξωτερικών, η ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι μια περιοχή που η Ελλάδα την διεκδικεί! Ακόμα χειρότερα, όποια περιοχή στο Αιγαίο η Τουρκία βαφτίζει γκρίζα ζώνη, σύμφωνα με την δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου, δεν θα μπορεί κανείς, δηλαδή ούτε η Ελλάδα, να ασκήσει την κυριαρχία της! Μάλλον θέλουν να μας τρελάνουν.

https://www.olympia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια