Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1730

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Σε τεντωμένο σχοινί η ανθρωπότητα… Σημεία των καιρών;


Δύο σημαντικές επισημάνσεις, που δείχνουν το πιθανώς ενδεχόμενο μέλλον της ανθρωπότητας:

*Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με την Δύση το ενδεχόμενο μίας στρατηγικής σημασίας «παγκόσμιας ειρήνης», υπό την προϋπόθεση να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντας της «Αρκούδας» όπως και οι πολιτικοιδεολογικές απόψεις της σε σχέση με την πολιτική πορεία των διεθνών πραγμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η κοινωνία κινδυνεύει να επιστρέψει σε παγκόσμιο πόλεμο, εάν δεν υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την άμβλυνση των υφιστάμενων παγκόσμιων εντάσεων και ανισορροπιών.

Μιλώντας στις 27 Ιανουαρίου, στην τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την Ατζέντα του Νταβός, διατύπωσε μια ζοφερή πρόβλεψη και σημείωσε ότι η τρέχουσα εποχή παρουσιάζει ομοιότητες με τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 πριν από την «καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου». «Σήμερα, μια τέτοια τρομακτική σύγκρουση δεν είναι, ελπίζω, δυνατή, διότι θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού μας. Θα ήθελα να επαναλάβω πως η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα, αν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και δεν κάνουμε τίποτα για να την αποφύγουμε. Δεν αποκλείεται να βιώσουμε μια πραγματική κατάρρευση στην παγκόσμια ανάπτυξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν απρόβλεπτο όλων εναντίον όλων».

*Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος εξηγεί ποιά είναι «τα χειρότερα» που έρχονται μετά τον Κορωνοϊό, στην εκπομπή «Φάκελοι» στο ΡΙΚ (36-2020). Ο αγωνιστής Ιεράρχης τονίζει επί λέξη ότι «θα σειστεί το σύμπαν» και αποκαλύπτει τι θα συμβεί στην Αμερική και τι είπαν Άγιοι σχετικά με τα δεινά που θα συμβούν εκεί, έτσι που θα πάψει πια να είναι Υπερδύναμη! «Μετά από την κατάπαυσιν των πολλών κρουσμάτων του Κορωνοϊού, όχι μόνον στην Κύπρο, σχεδόν παγκόσμια - μόλις πέρασειν το Πάσχαν άρχισε και ο Κορωνοϊός να συστέλλεται, ε; - δεν βλέπετε ότι υπάρχουν εξελίξεις που ανατρέπεται αυτήν την στιγμήν η Ιστορία της μεγάλης δύναμης που λέγεται Αμερική; ...Αυτήν την στιγμή γίνεται ένας Εμφύλιος Πόλεμος έξω από τον Λευκόν Οίκο! Λοιπόν; Τι θέλετε δηλαδή, τα χειρότερα να αφορούν μόνον το «θερμοκήπιο» της Κύπρου; Ξέρετε τι σημαίνει να μπει σε τέτοια δοκιμασία που να παύσει να είναι Υπερδύναμις;..Μέχρι να φτάσουμε στο «καλό», θα σειστεί το σύμπαν!

Ώρα για μετάνοια και προσευχή…



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Μουσουλμανοποιούν τη Λέσβο;


Σε λιγότερο από 24 ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης, θα κληθεί να πάρει μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ απόφαση που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Λέσβο για πάρα πολλά χρόνια με άγνωστες συνέπειες κατά την άποψή μου θλιβερές αν όχι τραγικές.

— Τη δημιουργία των “φαραωνικών” διαστάσεων δομή, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ, ονομάζεται στο κείμενο της συμφωνίας Μηταράκη – Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

–Την ουσιαστική εγκαθίδρυση πλέον Μουσουλμανικού στοιχείου στη Λέσβο σε έκταση 600 στρεμμάτων ΑΡΧΙΚΑ!

Και ενώ σε άλλα μέρη της Ελλάδος, πχ ΄Εβρος, Χίος, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ οι κοινωνίες ξεσηκώνονται και ομονοούν για να προστατεύσουν τον ΤΟΠΟ τους, εδώ υπάρχει μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΙΩΠΗ….. Κανένας ΦΟΡΕΑΣ, όποιος και αν είναι αυτός, κανένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ, καμμιά ΟΡΓΑΝΩΣΗ, κανένα ΔΙΚΤΥΟ όχι μόνο δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση, αλλά αμφιβάλλω, αν γνωρίζει ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ και πόσο θα ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, τις ζωές ΜΑΣ.— ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ή ΜΕΣΟ δεν δημοσίευσε την ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗΤΑΡΑΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, που είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της ΛΕΣΒΟΥ!

Στον αντίποδα το ΣΥΣΤΗΜΑ έχει ΛΥΣΑΞΕΙ.

ΘΕΣΕΙΣ δίνονται, ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ τακτοποιούνται, ΠΑΙΔΙΑ υπηρεσιακών παραγόντων βολεύονται, ΜΕΤΩΠΑ ΛΟΓΙΚΗΣ δημιουργήθηκαν, ΑΡΘΡΑ σε εφημερίδες, που κατακρεουργούν ανθρώπους και συνειδήσεις απ δημοσιογράφους με συμβάσεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ, ως καθαριστές και όχι μόνο.. και βέβαια θυμάμαι τη γνωστή ατάκα στην ταινία… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!
ΑΜΕΤΡΗΤΑ θάλεγα εγώ στο να ΑΛΩΘΕΙ η κοιμισμένη και κορονωχτυπημένη ΛΕΣΒΟΣ.

Δυστυχώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ότι υπάρχουν κάποιοι που ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, έστω κι αν αυτό μόνο μπορούν να κάνουν! ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!. ΣΥΝΤΟΜΑ θα ειπωθούν ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Νάσται σίγουροι γι αυτό. Το οφείλω, ως απάντηση στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου, σ αυτούς, που στέκονται στο πλευρό μου και σε όλους τους συμπολίτες μου πού με τίμησαν και με τιμούν. Συνεχίστε λοιπόν το έργο σας όσο καλύτερα και όσο πιο ΒΡΩΜΙΚΑ μπορείτε. Μήπως όμως θα είναι αργά για να κτυπήσετε τα κεφάλι σας στον τοίχο;

Παναγιώτης Βαλέσης 
Πηγή: Info gnomon 2.2.2021.



Δεν υπάρχουν σχόλια