Header Ads

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ φ.1730

Ανοικτή επιστολή 
Για την 25ην αποφράδα Ημέρα των Ιμίων 
Προς τον Πρόεδρο 
Της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών

  


Αθήνα 
Κόρινθος, 4 Φεβρουαρίου 2021 

Κύριε Πρόεδρε, 

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, έλαβα σήμερα στην εισερχόμενη δημοσιογραφική ύλη της εφημερίδας μου Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ την Επετειακή διαμαρτυρία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τίτλο:

΄Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για Ίμια «Τρεις νεκροί φωνάζουν για΄ δικαίωση, αλλά ουδείς συγκινείται…» και με φόντο τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, που είναι διάτρητο από σφαίρες πυροβόλου όπλου μεγάλου διαμετρήματος.

Η τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ, αναδεικνύει με άμεσο αλλά και έμμεσο τρόπο τη συγκάλυψη της Εθνικής τραγωδίας των Ιμίων και της μικρότητας της τότε Κυβέρνησης, που εξακολουθεί να έχει τεράστιες ευθύνες, με επεκτάσεις ακόμη πιο ζοφερές επί των ημερών μας, και σήμερα.

Το πραγματικό πόρισμα της ΕΔΕ και τα ευρήματα από την καθέλκυση του καταρριφθέντος ελικοπτέρου δεν είδαν, δυστυχώς, επισήμως, το φως της δημοσιότητας και η όλη υπόθεση αμαυρώθηκε από τις ευχαριστείες του τότε πρωθυπουργού προς τις ΗΠΑ για την εκτόνωση της κρίσεως, που σημάδεψε την τραγωδία της Ελλάδας με τη συνέχεια των γκρίζων ζωνών και την εκτράχυνση των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων, που βαίνουν από το κακό στο χειρότερο για την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας μας.

Όπως προσφυώς αναφέρεται στην καταγγελία της ΕΕΑΣ «Η Ε.Α.Α.Σ τιμά την μνήμη τους (των πεσόντων στο καθήκον ) με μια ανακοίνωση και ορισμένοι θα πρέπει το λιγότερο να προβληματιστούν: Στην ανατολή του 1996, την κρίσιμη νύχτα 30/31 Ιανουαρίου, αιφνιδιάστηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, στην μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974…», εμείς οι Απόστρατοι Αξιωματικοί αισθανόμαστε και για την εισβολή και κατοχή της Β. Κύπρου και για τα Ίμια, ως ηττημένοι, για έναν πόλεμο που δεν κάναμε ποτέ.

Ως Ανώτερος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων της τάξεως 1957, που αποστρατεύθηκα τη αιτήσει μου το 1972, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου προς εσάς κύριε Πρόεδρε και τα μέλη του Δ.Σ. γιατί επιτέλους ξεφύγατε από την αίσθηση που κυριαρχούσε μέχρι χθες στα Δ.Σ. της Ένωσης, που δεν τολμούσαν να πουν κατάμουτρα στις πολιτικές Ηγεσίες ωμές αλήθειες για τις παραλείψεις τους και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν σε βάρος της Πατρίδας μας και του Λαού της. Αυτό, ας είναι η απαρχή για την απελευθέρωση των Δ.Σ. όλων των Ενώσεων Αξιωματικών Κλάδων, από την λανθάνουσα έννοια της «υποτακτικής τυπικότητας» προς τις μικρόψυχες Κυβερνήσεις, επί Εθνικών Θεμάτων.

Και για να δικαιολογήσω την παρέμβασή μου αυτή, μνημονεύω το αέναο μήνυμα που θέσπισε Η Λέσχη Καταδρομέων Ιερολοχιτών, υπό την Προεδρία του Ταξίαρχου Ιωάννη Τζιάκη, της οποίας τυγχάνω μέλος: . «Ο καταδρομέας δεν πεθαίνει ποτέ, απλά πηγαίνει στον χώρο ανασυγκροτήσεως και περιμένει τους συναδέλφους του για να εμπλακεί στον αγώνα όποτε απαιτηθεί».

Επί τούτοις διατελώ με κάθε εκτίμηση για το έργο του Προεδρείου και των μελών Δ.Σ. της ΕΑΑΣ.

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος 
ΤΗΛ. 27410 26950 Ή 23052 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 
Στη Λέσχη Καταδρομέων Ιερολοχιτών






Το κείμενο της ΕΑΑΣ 
Ένωση Αποστρατων Αξιωματικών Στρατού για Ίμια: 
 «Τρεις νεκροί φωνάζουν για δικαίωση, αλλά ουδείς συγκινείται» 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Για τη βραδια των Ιμίων

  

Σαν σήμερα η «μαύρη» επέτειος των Ιμίων όταν τρεις αξιωματικοί χάνουν την ζωή τους στα πλαίσια της εκτέλεσης του καθήκοντος τους, αυτό της υπεράσπισης της πατρίδας.

Η Ε.Α.Α.Σ τιμά την μνήμη τους με μια ανακοίνωση και ορισμένοι θα πρέπει το λιγότερο να προβληματιστούν:

Στην ανατολή του 1996, την κρίσιμη νύχτα 30/31 Ιανουαρίου, αιφνιδιάστηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι πολιτικές ηγεσίας των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, στην μεγαλύτερη στρατιωτική πρόκληση μετά το 1974. Η έκβαση της νύχτας αυτής μπορεί να έδινε οριστικό τέλος στις φανταστικές επεκτατικές θεωρίες περί «στρατηγικού βάθους» και «οθωμανικής κληρονομιάς» από την Τουρκία. Δυστυχώς όμως, η πολιτική ΑΤΟΛΜΙΑ της τότε κυβέρνησης, ενίσχυσε την βουλιμία του Τουρκικού Πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, αποδεχόμενη την συμφωνία: «No ships, No flags, No troops».Όσοι ντρόπιασαν το Έθνος εκείνο το βράδυ δεν δικάστηκαν ποτέ αλλά καταδικάστηκαν για πάντα ως οιονεί Εφιάλτες της σύγχρονης ιστορίας μας.

Τρεις νεκροί φωνάζουν για δικαίωση της θυσίας τους αλλά ουδείς συγκινείται. ΑΘΑΝΑΤΟΙ θα μείνουν κι ευχόμαστε να στοιχειώνουν τα όνειρα αυτών που τους πρόδωσαν και τους προδίδουν.

Εμείς ως Ε.Α.Α.Σ. κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς ήρωες μας και δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασκύψουν οι Έλληνες το κεφάλι ταπεινωμένοι διότι η ράτσα μας και τους Θεούς στα μάτια του κοιτάει.

Ζήτω το Έθνος 
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις 
ΕΑΑΣ 1 Φεβρουαρίου 2021





Δεν υπάρχουν σχόλια