Header Ads

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΏΝ ΑΠΟ 3/1 φ.1726

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου 2021

  


Δυστυχώς οι πρώτες μέρες του 2021 δε ξεκίνησαν τόσο αισιόδοξα για το εμπόριο, αφού η Κυβέρνηση με ανακοίνωσή της σήμερα, δήλωσε ότι περνάμε σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, από αύριο 3-1-2021 στις 6:00 π.μ έως και τις 11-1-2021 στις 6:00π.μ.

Συγκεκριμένα:

–Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

–Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

–Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Δυστυχώς, αν και το κλίμα εντός των εορτών ήταν αισιόδοξο, δείχνοντας πως σύντομα από το μέτρο του click away θα περνούσαμε στο άνοιγμα των καταστημάτων μας για το κοινό, ξαφνικά βρεθήκαμε προ εκπλήξεως με ένα ακόμη αυστηρό lockdown. 

Αίτημα του εμπορικού κόσμου, είναι στις 11 Ιανουαρίου να ανοίξει κανονικά η λειτουργία του εμπορίου, ώστε να μπορέσουν τα καταστήματα να επιβιώσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια