Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1729

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Συνέλαβαν Έλληνα που σχεδίασε όπλο για τον στρατό!


Αντί να το δοκιμάσουν και να το βάλουν άμεσα σε παραγωγή μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, προωθώντας το μάλιστα σε όλον τον κόσμο, γεγονός που θα έφερνε εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία της χώρας, τον κυνήγησαν, αναφέρει το olympia.gr/! Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα, και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής ΄Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία!

Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει ΄Ελληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, όπως αποκάλυψε η καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Η Ελληνική Αστυνομία κατέσχεσε τα δείγματα που ετοίμαζε για να παρουσιάσει στους αρμοδίους και, παρά το ότι η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, τα όπλα παραμένουν «κλειδωμένα» στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού, δικηγόρος Ζακύνθου Διονύσιος Ξένος – Κασσιανός, εξηγεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τα γνωστά «τρολ» διαφόρων ειδών «καταγγελίες» σχετικά με το αν δικαιούται ο Ελληνας οπλουργός να κατασκευάσει τα δείγματα αυτά, που, σημειωτέον, δεν ήταν προς πώληση σε ιδιώτες, αλλά θα πήγαιναν στο υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, προκειμένου να δοκιμαστούν ως προς το αν αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις του. Κάποιοι αναρωτιούνται εάν έχει επίτηδες διατηρηθεί έτσι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να «κόβονται» ανεπιθύμητες προσπάθειες. Παρά το ότι ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ερώτημα είναι αν τελικά θα γίνει η παρουσίαση του συγκεκριμένου όπλου στο Πεντάγωνο. Παρά το ότι η τελευταία ημερομηνία παρουσίασης των προτάσεων έχει περάσει, τίποτε δεν εμποδίζει το υπουργείο να ζητήσει να παρουσιαστεί και αυτή η ελληνική πρόταση. Μέχρι σήμερα πολλές περιπτώσεις Ελληνικών εφευρέσεων έχουν υποκλαπεί ή αγοραστεί από ξένες δυνάμεις. Τόση αδιαφορία της κρατικής μηχανής;


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ελπιδοφόρες δηλώσεις Β. Κικίλια, για τους εμβολιασμούς…
Σε επίσκεψή του σε εμβολιαστικά κέντρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την χαρά του που η στρατηγική εμβολιασμού «υλοποιείται οργανωμένα, δομημένα, με σεβασμό στον πολίτη, με εξασφάλιση της δεύτερης δόσης». Τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας και Πατησίων, τα οποία λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», επισκέφθηκε την Τρίτη ο κ. Κικίλιας και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια και στα Νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες, κυρίως αυτούς που δε μπορούν και δεν έχουν» δήλωσε μετά την επίσκεψη του ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό τονίζοντας: «χαίρομαι που η στρατηγική μας υλοποιείται.

Μια στρατηγική που είναι λελογισμένη σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς εμβολιάζουμε, οργανωμένα, δομημένα, με σεβασμό στον πολίτη, με εξασφάλιση της δεύτερης δόσης για τον καθένα και την καθεμία από τους πολίτες. Και πάντα με τη σκέψη ότι μιλάμε για απρόβλεπτες καταστάσεις σε ένα τεράστιο υγειονομικό και επιχειρησιακό σχέδιο, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα και που χαίρομαι πάρα πολύ και χαιρόμαστε ως οργανωμένη Πολιτεία που το βλέπουμε να υλοποιείται. Από τη μία πλευρά με εξαιρετικούς επαγγελματίες που αγαπάνε αυτό που κάνουν και από την άλλη με συμπολίτες μας που έχουν υπομονή, που συνεργάζονται».

Και κατέληξε: «Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει η χώρα να έχει μείνει όρθια εν μέσω Covid 19 και να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω». Ο κ. Κικίλιας συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον διοικητή… Καλή είναι η ελπίδα προς τον επιδιωκόμενο σκοπό εμβολιασμού όσο γίνεται περισσότερων πολιτών, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, που ανησυχεί για τα περαιτέρω.

Πρόκειται για αυτούς που για λόγους πίστης και αμφιβολιών δεν επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο υποχρεωτικά, αναφερόμενοι στα πιστεύω τους και σε Συνταγματικά τους δικαιώματα. Τι γίνεται με αυτούς και γιατί κάποιοι « λαγοί » πετάνε εκφοβιστικές κορώνες; Υπάρχει κάποια καθησυχαστική δήλωση επ αυτού;;
Δεν υπάρχουν σχόλια