Header Ads

ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ φ.1728

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ του Ιωάννη Ασλανίδη*


Είναι απορίας άξιον, το ότι υπάρχουν ακόμη καλοπροαίρετοι Ελληνες, οι οποίοι πιστεύουν στην «Τουρκική φιλία». Η Τουρκία στην έννοια της φιλίας δίδει διαφορετική ερμηνεία, δηλ. όπου υπάρχει συμφέρον εκεί υπάρχει φιλία. Γι’ αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε τα συμφέροντα των ισχυρών να συμπίπτουν με τα δικά της. Για να πετύχει αυτήν την συνταγή, ιστορικά πλέον τεκμηριωμένα, δεν δίσταζε στο παρελθόν, δεν διστάζει στο παρόν και να είσθε βέβαιοι, δεν θα διστάσει και στο μέλλον να πατήσει «επί πτωμάτων» για να πετύχει τους εθνικούς, επεκτατικούς και εγκληματικούς στόχους της. Δεν την απασχολεί το βιοτικό επίπεδο του λαού της, ούτε οι δημοκρατικές και θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία. Εκείνο που την ενδιαφέρει πρωτίστως να έχει ισχυρό και πολυάριθμο Στρατό για την ετσιθελική διεξαγωγή της εξωτερικής πολιτικής και ισχυρή αστυνόμευση στο εσωτερικό της χώρας για ευνόητους λόγους.

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά, μόνο έτσι θα πετύχει τους επεκτατικούς της στόχους, σε μία Ευρώπη χωρίς ηγέτες και με ξύλινα πόδια, και μια Αμερική, η οποία αγωνιωδώς αναζητά στηρίγματα στην Ευρώπη και την Ασία, για να εξασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντά της, στις ως άνω περιοχές.

Δεν υπάρχουν άλλες ερμηνείες για την σημερινή συμπεριφορά εις βάρος της πατρίδος μας, με τις παραβιάσεις, τις καταπατήσεις και τους εκβιασμούς της γείτονος χώρας. Και! Ούτε πρόκειται να σταματήσουν,διότι δυστυχώς τα συμφέροντα των μεγάλων, την έφτιαξαν έτσι, ώστε να μην υπολογίζει κανένα.

Οι Παρακάτω περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα στο πρόσφατο παρελθόν, δίδουν εν μέρη απάντηση, στη σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας.

ΠΡΩΤΟΝ : Στο πρόσφατο παρελθόν, η ανιστόρητη τότε δήλωση του Προέδρου της Αμερικής Μπάρακ Χουσεΐν Ομπάμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση οποίος είπε: «… μετά τον Α! Π.Π. η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα… και προήλθε με αγώνες και θυσίες του τουρκικού λαού… (κ.λ.π.)». 

Αυτά! αποτελούν ύβρη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων εθνοτήτων από τα στίφη των απογόνων του Αττίλα. Ομως! Ο σκοπός του Προέδρου των Η.Π.Α. επετεύχθη δηλ. να γεμίσει τα τουρκικά στήθη με εθνική περηφάνια. Αγνοώντας πιστεύω σκόπιμα τα λόγια του τότε Γεν. Προξένου των Η.Π.Α. στην Σμύρνη κ. Γκόρτον, ο οποίος απεκάλεσε τους Τούρκους «Η κατάρα της Ασίας» και συγκλονισμένος δήλωσε: «σιχάθηκα που είμαι άνθρωπος», βλέποντας τα φρικώδη και βάρβαρα εγκλήματα του Μουσταφά Κεμάλ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Οταν ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ δήλωσαν στο εγγύς παρελθόν ότι, θα δέχονταν την Τουρκία με Ειδική Σχέση στην Ε.Ε., τότε ο κ. Ερντογάν, ο νέος Nabucco των κρατών του υπογαστρίου των αντιθέτων συμφερόντων με την Ρωσία, με περισσή υπεροψία απαντά: «Η πλήρης ή δεν επιθυμούμε ένταξη».

Επίσης όταν ρωτήθηκε ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, για την σύμβαση Κυρίων που υπέγραψε η Τουρκία, δηλ. αν ελέγχεται το διερχόμενο μεταναστευτικό ρεύμα από την χώρα τους. Τι! ήταν η θρασύτατη και χωρίς σεβασμό στους λόγους και τις υπογραφές των, απάντηση του Υπουργού της Τουρκίας: «…Δεν θα γίνουμε εμείς ο καταυλισμός των μεταναστών προς την Ευρώπη…».

ΤΡΙΤΟΝ : Από τα μέσα του 198090, Οι τότε κυβερνήσεις της Ελλάδος μετέφεραν ως γνωστόν τις προτεραιότητές των, σ’ άλλους στόχους, με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Τότε άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται από τους Τούρκους οι πρώτες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρους της Ελλάδος στο Αιγαίο. Με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει τέτοια συχνότητα παραβιάσεων και κυκλοφορίας τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στον εθνικό μας εναέριο χώρο που θυμίζει αστική αθηναϊκή συγκοινωνία «ΠατήσιαΑμπελόκηποι». Και! όχι μόνον, από ότι πληροφορούμενα τελευταία και τουρκικά πολεμικά πλοία να περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της Δωδεκανήσου και τα οποία όχι μόνο παραβιάζουν κατά κόρον τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά δημιουργούν και προβλήματα σε ξένα τουριστικά σκάφη που καταπλέουν στην περιοχή.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ : Η Τουρκία, αυτός ο άθλιος γείτονάς μας, που δεν έχει μπέσα σε τίποτε και έχει υπομονή όνου, όσος χρόνος και αν χρειασθεί, για να βρει την ευκαιρία να δαγκώσει επικίνδυνα, συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική πολιτική της εναντίον της χώρας μας. Η τουρκική πολιτική και ο μακρόπνοος σχεδιασμός αυτής είναι προβλέψιμος, ενεργούν προκλητικά μόνον όταν αισθάνονται υπεροπλία και διατηρούν διεθνή πολιτικά και διπλωματικά υπέρ αυτών ερείσματα. Σκεφθείτε! πότε οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο, ένα στόχο τον οποίον χρόνια ετοίμαζαν, το 1974, όταν η Ελλάδα ευρίσκετο σε διεθνή απομόνωση λόγω των εσφαλμένων γεγονότων των τότε κρατούντων. Και πότε άρχισαν οι παραβιάσεις του εναερίου μας χώρου. Αρχισαν όταν για τους γνωστούς λόγους, η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο διαταράχτηκε υπέρ της από εκεί πλευράς του Αιγαίου.

Εναντι όλης αυτής της κατάστασης που έφθασαν σε τραγικά όρια, τον υπερήφανο ελληνικό λαό, τα διεθνή εθνικά του προβλήματα, την εσωτερική και εξωτερική του ασφάλεια, δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα οι Κυβερνήσεις της χώρας μας να επιτύχουν τίποτε το αξιόλογο. Διότι οι πολιτικοί μας είναι εγκλωβισμένοι οι ίδιοι στη κομματική νοοτροπία που επικρατεί στον τόπο μας και δεν μπορούν πλέον συνεργαζόμενοι να επιλύσουν τα εθνικά και όχι μόνο προβλήματα της χώρας μας, Εμείς! τι; Κάνουμε για όλα αυτά;

- Απλά! ασχολούμεθα μόνο με κομματικές αντιπαραθέσεις, σε τέτοιο σημείο που ακόμη και ο κορονοιός της σημερινής επιδημίας, να γίνει θέμα κομματικής αντιπαράθεσης.

* Ο κ. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης, είναι Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε. από τη Δράμα, διαμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια