Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1728

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Εγκαινιάστηκε το νέο πολυδύναμο νηπιαγωγείο του δήμου Κορινθίων
 Β.Νανόπουλος: Δεν κάναμε παρά το καθήκον μας! Οφείλουμε στα παιδιά μας σχολεία σύγχρονα και άρτια!

  


Σε νέα, σύγχρονη και άρτια υποδομή στεγάζονται πλέον 4 νηπιαγωγεία της Κορίνθου, το 2ο, το 5ο, το 8ο και το 16ο. Το Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Αγίας Άννας εγκαινιάστηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, σε μια λιτή και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα πανδημίας, τελετή. 

« Είναι ένα σχολείο που το οφείλαμε στα παιδιά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος κάνοντας λόγο για τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, για τον σχεδιασμό του δήμου ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης που υπάρχει σήμερα με ανάλογα έργα, έργα τα οποία θα προσφέρουν στα παιδιά του δήμου άρτια και σύγχρονα σχολεία, εναρμονισμένα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις αλλά και για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής ο οποίος θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Αγίας Άννας. 

«Ο σχεδιασμός μας δεν ολοκληρώνεται με το πολυδύναμο νηπιαγωγείο. Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη για το Μουσικό Σχολείο το οποίο θα ανεγερθεί ακριβώς δίπλα, η πλατεία και το πάρκινγκ έχουν επίσης δρομολογηθεί ομοίως και η πολεοδόμηση του στρατοπέδου. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής και θα την αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό.» 

Παρόντες στα εγκαίνια ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Πούρος ο οποίος σημείωσε πως η δημοτική αρχή παρέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 ένα «γιαπί» και παρέδωσε 1,5 χρόνο μετά ένα σχολείο, αλλά και ο εργολάβος που περαίωσε το έργο Ευγένιος Παπαδόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε το σχολείο «πολυδύναμο θησαυροφυλάκιο».

Την παράδοση του έργου χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρης Ντρίμερης, ο Πρόεδρος της Α’ βαθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Μιχάλης Κλεπετσάνης, ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκος Σταυρέλης που επίσης έδωσαν το παρόν. 

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάσος Ταγαράς, ο Γ.Γ του Δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Στριμενοπούλου, Μιχάλης Δόντης και Χρήστος Μελέτης.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Μια καινούρια μεγάλη εργολαβία για την κατασκευή αγροτικής οδοποιίας ξεκίνησε στον Δήμο
  

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεκίνησε από το Σέλκι Περαχώρας και οι εργασίες αφορούν στη «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε αγροτικούς δρόμους εντός των ορίων του Δήμου», προϋπολογισμού 799.800,00€.

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση εννέα τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 5.308,95 μ. που αφορούν σε υφισταμένες οδούς, με μικρή κυκλοφορία αγροτικών κυρίως οχημάτων και σχεδόν μηδενική κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εξασφαλίζουν τη γρήγορη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των συνδημοτών μας προς την αγροτική περιοχή όπου εξυπηρετούνται αγροτικές καλλιέργειες, ελαιώνες, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροικίες της περιοχής. Επίσης, αποκαθίσταται η απορροή των ομβρίων από το σώμα της οδού, με αναδιαμόρφωση των κατεστραμμένων σήμερα πλευρικών τάφρων, όπου αυτό απαιτείται.

«Η βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές οδούς συμβάλλει στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του πρωτογενή τομέα και συνδέεται με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Πρόκειται για ακόμη ένα έργο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων όπου με την ολοκλήρωσή του θα καλυφθούν οι ανάγκες επικοινωνίας και η ασφαλέστερη μεταφορά αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων» δήλωσε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

Γραφείο Τύπου




  



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Στο Δημαρχείο Νεμέας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος με τη κα Κόρκα Αθηνά και τον κο Βυτινιώτη Χαρίλαο...
   


Νεμέα : 15-1-2020 Στις 15/1/2021, στο Δημαρχείο Νεμέας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος , η κα Κόρκα Αθηνά, θεμ. αντιπεριφερειάρχης παιδείας και πολιτισμού και ο κος Βυτινιώτης Χαρίλαος , θεμ. αντιπεριφερειάρχης υποδομών. Συζητήθηκαν θέματα έργων και πολιτισμού που άπτονται στη χωρική ενότητα του Δ. Νεμέας.

Η σχέση Δήμου και Περιφέρειας συνεχίζει να λειτουργεί με έντονους ρυθμούς και άμεσες παρεμβάσεις. Παράλληλα συνεχίζεται το πλαίσιο καλής συνεργασίας αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ - ΠΕΚ
  

Στο Κιάτο, έδρα του Δήμου Σικυωνίων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί -σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και των Δήμων της Κορινθίας, το οποίο αφορά δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και διενέργεια Τεστ ΠΑΠ, για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν.

Σήμερα την μονάδα -η οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα υλοποίησε το εν λόγω πρόγραμμα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης- επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο εντεταλμένος σε θέματα Υγείας Περιφερειακός Σύμβουλος, γιατρός κ. Άγγελος Χρονάς, με την ιδιότητά του και ως εκπρόσωπος του ΕΙΟ. Τα δύο στελέχη της Περιφέρειας συνόδευαν ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δήμου Σικυωνίων κ. Γιώργος Τσολάκος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, κα Βάσω Μπουζιάνη.

Ως πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από τριάντα ραντεβού εξετάσεων και περίπου ήδη τετρακόσια έχουν προγραμματιστεί τηλεφωνικά. Το πρόγραμμα θα μείνει τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες, όπως φάνηκε πως ήταν απαραίτητο και στους προηγούμενους Δήμους με στόχο την εξυπηρέτηση όσο το δυνατό περισσότερων γυναικών.

Ο κ. Γκιολής τόνισε πως «στόχος μας είναι η πρόληψη πάντα και ακόμα περισσότερο τώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας εν μέσω μίας παγκόσμιας πανδημίας, είμαστε δίπλα στην τοπική μας κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Οι ανάγκες που διαμορφώνονται είναι πολλές και διαφόρων ειδών και χρέος μας είναι να στεκόμαστε αρωγοί με τις πράξεις μας».

Οι ενδιαφερόμενες για ραντεβού προκειμένου να εξετασθούν στην κινητή μονάδα θα πρέπει να απευθύνονται, είτε στον Δήμο Σικυωνιων, είτε στην Π.Ε. Κορινθίας (τηλέφωνα 2742360130, 2742360601 και 2741360664). Υπενθυμίζεται ότι μαστογραφία μπορεί να γίνει σε ηλικίες άνω των 40 ετών, ενώ το Τέστ ΠΑΠ σε ηλικίες άνω των 25 ετών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Καταγγελτική επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ 
ΝΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ

  


-Κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το νερό που καταναλώνουν είναι για ανθρώπινη χρήση και κατάλληλο για πόση.

-Η αρμόδια Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 23-11-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

-Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΙΝΗ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Η κατανάλωση του νερού αυτού, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, από τους κατοίκους της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και ιδιαίτερα από παιδιά, δυστυχώς έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους.

Συγκεκριμένα νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά ηλικίας [3] και [6] ετών, κατοίκων οικογενειών Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, στο Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» με σοβαρές παθήσεις [Εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα ].

-Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, διέταξε προανάκριση, για την υπόθεση, προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Νίκος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. 
ΚΙΑΤΟ 15- 1- 2021 

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 
Μ.Μ.Ε περιοχής

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Χωρίς Προβλήματα η εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  


Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η κατάσταση στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Οι υπηρεσίες του Δήμου σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν κινητοποιήσει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να παραμείνει απρόσκοπτη.

Όσον αφορά την περιοχή των Τρικάλων, τον κορυφαίο χειμερινό τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας, η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και εκεί καθώς ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ σχεδιασμός αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων ο οποίος ακολουθείται επί σειρά ετών φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Δευτέρα παρέμειναν κλειστές οι σχολικές μονάδες στη Μάνα και τον Πύργο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ελαφρή χιονόπτωση θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της Δευτέρας ενώ βελτίωση αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με την ύπαρξη πάντως ΙΣΧΥΡΟΥ παγετού.

Συνιστάται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ενώ ταυτόχρονα κρίνεται ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΒΙΝΤΕΟhttps://www.facebook.com/1262805315/videos/pcb.102 24858938881755/102248589244 41394 h t t p s : / / w w w . f a c e b o o k .com/1262805315/videos/pcb.102 24858938881755/102248589244 81395 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : https://bit.ly/3qBfY4t



Αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου Ξυλόκαστρου Κορινθίας

  


Α ν α β ά θ μ ι ση του κλειστού γυμναστηρίου στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, πρόκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι της τάξης των 120.000 ευρώ.

Τα χρήματα προέρχονται απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την χρηματοδότηση, ήδη έχει αποδειχθεί η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια